«Έφτιαξε» το δικό του MMO και έχασε 50 κιλά!

Είναι δύσκολες μέρες, παραδέξου το. Όπως κι εμείς, έτσι κι εσύ τρέμεις να ανέβεις στη ζυγαριά, φοβούμενος ότι το αρνάκι, το κατσικάκι και τα λοιπά αμνοερίφια που κατανάλωσες σωρηδόν τις προηγούμενες «άγιες» μέρες θα έχουν ξεμείνει κάπου στο στομάχι σου… ΟΚ, δεκτό. Ίσως πάντως να σε ενδιαφέρει αυτό που κατόρθωσε ο Φρανκ Κάρον και το μοιράστηκε μέσω του Polygon.

Όπως αναφέρει λοιπόν ο Φρανκ, έπαιζε MMORPG από την εποχή που ήταν πιτσιρικάς, ξεκινώντας με το EverQuest

και συνεχίζοντας με κάθε ΑΑΑ τίτλο που κυκλοφόρησε μετά. Το βασικό του πρόβλημα δεν ήταν άλλο από το βάρος του: ανέκαθεν ήταν υπέρβαρος. Έτσι λοιπόν, αντλώντας έμπνευση από τα αγαπημένα του MMO, αποφάσισε να κάνει μια προσπάθεια να χάσει κιλά, όχι λιώνοντας στο γυμναστήριο αλλά βρίσκοντας έναν αν μη τι άλλο έξυπνο τρόπο να πείσει τον εαυτό του –όλα είναι στο μυαλό, εξ’ άλλου. Δηλωμένος τεμπέλης, ο Φρανκ έπρεπε απλώς να βρει τους κατάλληλους μηχανισμούς και, guess what, τους βρήκε.

Η δωρεάν εφαρμογή MyFitnessPal έγινε το character sheet του αφού μέσω αυτής κατέγραφε καθετί που κατανάλωνε με αποτέλεσμα να έχει πλήρη εικόνα των θερμίδων που έπαιρνε κάθε μέρα. Αντίστοιχα στον «χαρακτήρα» του περνούσε και η καθημερινή του άσκηση με αποτέλεσμα να βλέπει τις θερμίδες που έκαιγε και, το κυριότερο όλων, να ξέρει πόσες θα έπαιρνε καταναλώνοντας το αγαπημένο του junk food σε κάθε δυνατή μορφή. Όπως εξομολογείται, κάπως έτσι έκοψε τις συχνές επισκέψεις στα Wendy’s για «buffs» ενώ περιόρισε και τα λοιπά «σκατολοΐδια» αφού οι τύψεις που ένιωθε πριν τα χλαπακιάσει άρχισαν να αυξάνονται.

Επιπλέον, προμηθεύτηκε μία συγκεκριμένη ζυγαριά, τη Withings Body Scale η οποία συνδέεται σε δίκτυο μέσω Wi-Fi και ανεβάζει πληροφορίες όπως το βάρος, το BMI, το ποσοστό λίπους και τη μυϊκή μάζα κάποιου στους servers της εταιρείας. Ο Φρανκ είχε πρόσβαση στα στοιχεία του μέσω web και app, οπότε κάπως έτσι εθίστηκε στην όλη διαδικασία ελέγχου της… καθόδου των κιλών του. «Σε τελική ανάλυση, τι είναι ένα MMO χωρίς πρόοδο», αναρωτιέται ο ίδιος.

Τελευταία πινελιά στο… MMO του ήταν οι μάχες! Όχι, ο Φρανκ δεν πήρε καραμπίνα και άρχισε να γαζώνει κόσμο όπως άλλα Αμερικανόπουλα αλλά απλά κατέβασε το παιχνίδι Zombies, Run!, ένα παιχνιδάκι που ξεκίνησε ως πρότζεκτ του Kickstarter και βασιζόμενο σε πραγματικά δεδομένα, μετατρέπει το τρέξιμο από άσκηση σε παιχνίδι (ξέρεις, ζόμπι σε κυνηγάνε, τρέχα να σωθείς και άλλα τέτοια ωραία). Βέβαια το MMO του Φρανκ δεν θα ήταν MMO αν δεν υπήρχαν κι άλλοι παίκτες και κάπως έτσι στην όλη φάση πήρε μέρος και ένας φίλος του.

Αποτέλεσμα; Ο Φρανκ μέσα σε έναν χρόνο έχασε 50 κιλά τα οποία μάλιστα δεν ξαναπήρε ποτέ ενώ όπως γράφει, υιοθέτησε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Παραδέξου το: το σκέφτεσαι…

The post «Έφτιαξε» το δικό του MMO και έχασε 50 κιλά! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα