Xbox 360: Τα καλύτερα παιχνίδια για την κονσόλα της Microsoft… ever!

Το τέλος του 2013 δεν σηματοδοτεί απλά το φινάλε μίας ακόμα χρονιάς. Με το κλείσιμο του φετινού έτους, βλέπεις, μία ολόκληρη γενιά κονσολών φτάνει ουσιαστικά στη δύση της, καθώς τα Xbox 360 και PS3 (το PlayStation 3 που μετέπειτα η Sony… άλλαξε σε PS3) μετά από 8 και 7 χρόνια αντίστοιχα ετοιμάζονται να δώσουν τις θέσεις τους σε Xbox One

και PS4.

Με τα δύο συστήματα λοιπόν να κάνουν… φινάλε (όχι πως θα σταματήσει η υποστήριξή τους, απλά πλέον με τους… διαδόχους τους στην αγορά, όσο να ‘ναι περνούν σε δεύτερη μοίρα), στο gameslife αποφασίσαμε να κάνουμε δύο μεγάαααλα αφιερώματα γι’ αυτά, ένα για το καθένα, θέλοντας αφ’ ενός να αποτείνουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής, και αφ’ ετέρου να θυμηθούμε μαζί σου τα «διαμάντια» που κυκλοφόρησαν για το καθένα.

Ξεκινάμε σήμερα λοιπόν με το Xbox 360. Αύριο το μενού έχει PS3…

[Τυχόν μη αποκλειστικές κυκλοφορίες που αφορούν και τις δύο κονσόλες έχουν μοιραστεί, οπότε αν δεν δεις κάτι σήμερα, μην αγχώνεσαι, και αύριο μέρα είναι.]

Gears of War

Epic Games (Microsoft Game Studios), 2006, Xbox 360
Η ανθρωπότητα κινδυνεύει και ο εφιάλτης των Locust παίρνει σάρκα και οστά. Μπροστά στον κίνδυνο, μια ομάδα από ήρωες με μπροστάρη τον Marcus Fenix αναλαμβάνει να σώσει τον κόσμο και κάπως έτσι ένα θρυλικό franchise ξεκινά. Συνδυάζοντας στοιχεία tactical shooter και action, το Gears of War προσέφερε μια πρωτόγνωρη εμπειρία με μικρές δόσεις survival horror, επικές μάχες, ακατάπαυστο πιστολίδι και κινηματογραφική αισθητική, απόρροια της εξαιρετικής χρήσης της Unreal Engine 3.

Halo 3

Bungie Software (Microsoft Game Studios), 2007, Xbox 360
Η σειρά Halo, η πλέον χαρακτηριστική αποκλειστικότητα της Microsoft, δεν θα μπορούσε να αξίζει ένα καλύτερο φινάλε (η τριλογία τουλάχιστον) απ’ αυτό που της προσέφερε το Halo 3. Σκηνικά που παρέπεμπαν σε ταινία, πλοκή που θα ζήλευαν κορυφαία blockbusters, μία ιστορία που βαδίζει με χειρουργική ακρίβεια προς την κορύφωσή της και όλα αυτά, γαρνιρισμένα με μπόλικη δράση, μάχες, όπλα, ξύλο. Το είδος των FPS στα καλύτερά του.

Red Dead Redemption

Rockstar Games (Rockstar San Diego), 2010, Xbox 360, PS3
Φαντάσου την ταινία Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος. Φαντάσου και το concept των Grand Theft Auto. Τα φαντάστηκες; Ωραία. Προσπάθησε να τα συνδυάσεις τώρα και… τατάαααν, ιδού το Red Dead Redemption, ένα sandbox action που διαδραματίζεται στην Άγρια Δύση. Το όλο στόρι και η κινηματογραφικότητα (!) του πρωταγωνιστή, περνούν σε δεύτερο ρόλο, απόρροια του αχανούς κόσμου του και των όσων είχες να κάνεις σε αυτόν. Καυτά ρεβόλβερ, ατίθασα άλογα, λάσα και καουμπόηδες…

Call of Duty 4: Modern Warfare

Infinity Ward (Activision), 2007, Xbox 360, PS3, PC
Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 24 εκατ. αντίτυπα (και μεταφράζονται σε κάμποσες εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια) και βραβεία που για να χωρέσουν χρειάζονται φορτηγό, το Modern Warfare ήταν το πρώτο πραγματικό blockbuster στη σειρά Call of Duty, ένας σούπερ σταρ που ήρθε να αλλάξει μια για πάντα το franchise. Με gameplay που άλλαζε διαρκώς στην πορεία, σκηνές που θύμιζαν μιλιτέρ ταινία και εντυπωσιακές σεκάνς, το Modern Warfare είχε γίνει «hit» πολύ πριν κυκλοφορήσει.

Mass Effect 2

BioWare (EA), 2010, Xbox 360, PS3, PC
Το πρώτο Mass Effect τα ξεκίνησε όλα. Το τρίτο ήταν εκείνο που ολοκλήρωσε το στόρι. Στο δεύτερο όμως ήταν το «ζουμί». Κατ’ αρχάς το save σου από το αρχικό παιχνίδι καθόριζε αρκετά πράγματα σε ό,τι αφορά την πλοκή και την εξέλιξη του Mass Effect 2. Το βασικό storyline είχε εμπλουτιστεί με πολλές side αποστολές ενώ το κάμποσο DLC συμπλήρωνε το σενάριο όπου υπήρχε κενό. Ο ρόλος του παίκτη μόνο διακοσμητικός δεν ήταν ενώ οι διαπλανητικές μάχες έρχονταν να ολοκληρώσουν το όλο πακέτο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

LIMBO

Playdead (Playdead), 2010, Xbox 360, PS3, PC, PS Vita
Πόσο «σέξι» θα μπορούσε να είναι ένα 2D platformer με γραφικά σε χρώματα στις αποχρώσεις του μαύρου και του λευκού, πρωταγωνιστή που δεν βγάζει κιχ, πλοκή που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αυτοσχεδιασμού και αμφιλεγόμενο φινάλε; Υπό κανονικές συνθήκες καθόλου, όμως στην περίπτωση του LIMBO, πιθανότατα του καλύτερου indie τίτλου για το 2010, απίστευτα. Ένα πραγματικό καλλιτέχνημα και τρανή απόδειξη του ότι τα videogames μπορούν να θεωρηθούν τέχνη, το LIMBO παραμένει ακόμα και σήμερα ένας από τους καλύτερους και συνάμα ομορφότερους τίτλους για το Xbox 360.

Forza Motorsport 3

Turn10 Studios (Microsoft Game Studios), 2009, Xbox 360
Απέναντι στα Gran Turismo της Sony και των PlayStation, η Microsoft και τα Xbox είχαν να αντιπαρατάξουν τα Forza με το τρίτο επεισόδιο της σειράς να είναι και κατά γενική ομολογία το καλύτερο. Το Forza Motorsport 3 περιείχε περισσότερα από 400 αμάξια (500 στην Ultimate Collection έκδοση) και 100 διαδρομές σε πλήθος τοποθεσιών, ενσωματώνοντας παράλληλα ένα αψεγάδιαστο μοντέλο φυσικής, προσφέροντας έτσι μια «state of the art» οδηγική εμπειρία.

Grand Theft Auto IV

Rockstar North (Rockstar Games), 2008, Xbox 360, PS3, PC
Αυτό το «αμερικάνικο όνειρο»… Στο Grand Theft Auto IV γινόμαστε μάρτυρες στην ιστορία του Nico Belic, ενός Ευρωπαίου που καταφθάνει στη Liberty City νύχτα, πιστεύοντας πως με τη βοήθεια του «πλούσιου» ξαδέλφου του θα μπορούσε να πιάσει την καλή. Πού να ‘ξερε πού έμπλεκε… Η Rockstar «κέντησε» για άλλη μια φορά προσφέροντάς μας έναν ολάνοιχτο κόσμο γεμάτο αποστολές και τυχαία events, δράση και πλοκή που παραπέμπει σε χολιγουντιανή παραγωγή!

BioShock

Irrational Games (2K Games), 2007, Xbox 360, PS3, PC
Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο BioShock, ο κόσμος του gaming ταράχτηκε συθέμελα. Ήταν, βλέπεις, το πρώτο FPS που έδειξε στους παίκτες ότι μπορούσε να υπάρξει ΑΑΑ shooter πρώτου προσώπου χωρίς να πρέπει να εξελίσσεται σε πολεμικό περιβάλλον. Και η Rapture, η βυθισμένη πόλη του BioShock ήταν από τα πιο ατμοσφαιρικά settings που έχουμε δει ποτέ. Η ατμόσφαιρα των 60s’ δένει θεσπέσια με τη μπαρόκ αισθητική με τα σουρεάλ στοιχεία και α ηθικά διλήμματα να χαρίζουν στο κόσμημα της Irrational μία σπάνια ποιότητα.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Bethesda (Bethesda), 2011, Xbox 360, PS3, PC
Μετά το Oblivion, κανείς δεν πίστευε πως θα μπορούσε να δει κάτι καλύτερο στη σειρά The Elder Scrolls. Κι όμως, η Bethesda βάλθηκε να μας ξεκάνει με το πιο χαοτικό RPG που έχουμε δει ποτέ. Στο Skyrim μπορείς να παίζεις για ώρες, μέρες, βδομάδες και να μην αγγίξεις καν τη βασική plotline! Με άπειρα quests, NPCs, μικρές επιμέρους ιστοριούλες και έναν αχανή κόσμο, το Skyrim προσέφερε την πληρέστερη role playing εμπειρία που μπορούσε να βρει κανείς «εκεί έξω».

Left 4 Dead 2

Valve Software (EA), 2009, Xbox 360, PC
Το περίφημο «zombie apocalypse» έχει φτάσει, τα ζόμπι έχουν κατακλύσει τον κόσμο. Οι επιζήσαντες του πρώτου Left 4 Dead καλά τα κατάφεραν, όμως πλέον η σκυτάλη περνά σε μια δεύτερη τετράδα που καλείται να τα βάλει με τα ζόμπι και να επικρατήσει. Με πλοκή που προσαρμοζόταν στις επιδόσεις του παίκτη, πέντε campaigns και μηχανισμούς που προήγαγαν ακόμα περισσότερο το co-op gameplay, το Left 4 Dead 2 ήταν ένα πραγματικό πανηγύρι. Με ζόμπι.

Super Meat Boy

Team Meat (Team Meat), 2010, Xbox 360, PS3, PC
Θα αναρωτιέσαι με ποια κριτήρια συμπεριλάβαμε το Super Meat Boy στα καλύτερα παιχνίδια της γενιάς που μας αφήνει χρόνους. Σύμφωνοι, υπάρχουν ακριβότερες και πολύ πιο ξεχωριστές παραγωγές, είτε indie, είτε blockbuster. Καμία όμως δεν είχε το τουπέ, το στυλ και τον αέρα του Super Meat Boy. Καμία δεν είχε το φευγάτο του soundtrack, τη ρετρό αισθητική του, το προσεγμένο του gameplay και τον υψηλό βαθμό πρόκλησης. Το αγαπήσαμε και το λατρέψαμε και μαζί με ‘μας, εκατομμύρια «ψαγμένοι» gamers που σέβονται τον εαυτό τους…

The post Xbox 360: Τα καλύτερα παιχνίδια για την κονσόλα της Microsoft… ever! appeared first on gameslife.

Keywords
xbox 360, xbox, παιχνιδια, xbox 360, left 4 dead 2, gears of war, unreal engine 3, call of duty, left 4 dead, xbox one, unreal engine, elder scrolls, ps3, playstation, ps4, αγχώνεσαι, games, microsoft, game, studios, franchise, tactical, survival, unreal, engine, halo, software, δραση, fps, red, auto, activision, σταρ, hit, effect, dlc, κιχ, sony, ultimate, art, liberty, city, διλήμματα, elder, oblivion, rpg, skyrim, zombie, super, team, στυλ, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, skyrim, αλογα, ξυλο, σταρ, χρωματα, dlc, fps, games, game, microsoft, oblivion, ps3, ps4, rpg, sony, ultimate, αγορα, αγχώνεσαι, αισθητικη, αξιζει, αμαξια, απιστευτα, απλα, ατμοσφαιρα, βοηθεια, γινει, δευτερο, διλήμματα, εξελιξη, εφιαλτης, τεχνη, ζομπι, ειδος, ηρωες, κιχ, κοσμημα, μαζι σου, μπορεις, νυχτα, ομαδα, παντα, οστα, ουσιαστικα, περιβαλλον, ποιοτητα, πωλησεις, ρετρο, ρολο, σεναριο, σειρα, σκηνες, στυλ, σουπερ, φτανει, φορα, ωρες, auto, ασχημος, super, call of duty, city, effect, engine, elder scrolls, franchise, gears of war, halo, κακος, elder, left 4 dead, left 4 dead 2, liberty, μια φορα, μπροστα, πακετο, παιχνιδι, red, studios, σκηνικα, software, survival, tactical, θεσεις, unreal engine, unreal, unreal engine 3, χαοτικο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα