The Lego Ninjago Movie Video Game Review

Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο Lego video game, το Lego Fun to Build, για το Sega Pico. Από τότε μέχρι τώρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλά παιχνίδια βασισμένα στα αγαπημένα τουβλάκια Lego,

με το πιο πρόσφατο από αυτά να είναι το καινούργιο The Lego Ninjago Movie Video Game που κυκλοφόρησαν οι Traveller’s Tales και Warner Bros. Interactive Entertainment, για PlayStation 4, Xbox One, Switch και PC.

STORY

Βρισκόμαστε στην πόλη Ninjago, μια πόλη του Lego Universe, η οποία δέχεται συχνά επιθέσεις από τον δαιμόνιο Lord Garmadon, ο οποίος θέλει πάση θυσία να την κατακτήσει. Φυσικά τα σχέδιά του ναυαγούν κάθε φορά επειδή έξι παιδιά, ο Lloy, o Kai, η Nya, ο Zane, ο Cole και ο Jay ενώνουν τις δυνάμεις τους και με την καθοδήγηση του Master Wu δημιουργούν μια μυστική ninja δύναμη! Ο Garmadon όμως δεν το βάζει κάτω και ετοιμάζει μια ακόμα μεγαλύτερη επίθεση, η οποία φαίνεται ότι μπορεί να τον στέψει νικητή. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο Lloyd αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το Ultimate Weapon, παρά τις αντιρρήσεις του Master Wu. Η χρήση του Ultimate Weapon όμως θα οδηγήσει στην εμφάνιση της Meowthra, η οποία αρχίζει να καταστρέφει την πόλη. Ο μόνος τρόπος για να νικηθεί η Meowthra είναι με την χρήση του Ultimate Ultimate Weapon, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο μέσα σε έναν αρχαίο ναό. Οι έξι ήρωες μαζί με την βοήθεια του Master Wu θα κληθούν να πραγματοποιήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι με σκοπό να βρουν αυτό το πανίσχυρο όπλο και να σώσουν την πόλη Ninjago. Άραγε θα τα καταφέρουν;

GAMEPLAY

Στην αρχή του παιχνιδιού έχουμε πρόσβαση μόνο σε δύο playable χαρακτήρες (από τους έξι βασικούς και τον Master Wu), ωστόσο όσο προχωράμε τόσο αυξάνεται ο αριθμός των χαρακτήρων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Συνολικά το παιχνίδι προσφέρει πάνω από 101 playable χαρακτήρες τους οποίους μπορούμε να ξεκλειδώσουμε κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Κάθε ένας από τους χαρακτήρες διαθέτει το δικό του όπλο (π.χ ο Kai χρησιμοποιεί δύο σπαθιά, ενώ ο Jay ένα kunai με αλυσίδα), καθώς επίσης και ένα ξεχωριστό Elemental Power (π.χ η Nya έχει την δύναμη του νερού, ενώ ο Cole έχει την δύναμη της γης).

Ο χειρισμός των χαρακτήρων είναι αρκετά απλοϊκός, μιας και με μερικούς εύκολους συνδυασμούς πλήκτρων μπορείτε να πραγματοποιήσετε όλες τις διαθέσιμες επιθέσεις οι οποίες μπορεί να είναι εναέριες, γρήγορες επιθέσεις με την χρήση όπλων, κ.λπ. Οι elemental δυνάμεις δεν είναι διαθέσιμες από την αρχή του παιχνιδιού, αλλά ξεκλειδώνουν στην πορεία μιας και αποτελούν πολλές φορές το κλειδί για την επίλυση διαφόρων puzzles που προσφέρει το παιχνίδι. Για παράδειγμα ο Zane, που έχει την δύναμη του πάγου, μπορεί να παγώνει τους καταρράκτες και στην συνέχεια μπορούμε να σκαρφαλώσουμε πάνω σε αυτούς. Βέβαια οι ήρωες μας δεν έχουν μόνο την δυνατότητα να σκαρφαλώνουν, μπορούν να κρέμονται και να ισορροπούν σε σχοινιά, να κάνουν εντυπωσιακά άλματα, να πραγματοποιούν vertical wall run και γενικά όλα εκείνα τα κόλπα και τις κινήσεις που μπορούν να κάνουν οι ninjas.

Φυσικά, εφόσον μιλάμε για ένα Lego video game δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γνωστές κατασκευές με τα τουβλάκια Lego. Όπως έχουμε συνηθίσει και από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, οι ήρωες του παιχνιδιού μπορούν να καταστρέφουν διάφορα πράγματα και αντικείμενα μικρά και μεγάλα και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν συγκεκριμένα κομμάτια από αυτά για να συνθέτουν νέα αντικείμενα, οχήματα κλπ., τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ποικίλους τρόπους. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχουμε και την δυνατότητα του “Multi Build” όπου τα ίδια κομμάτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο φορές για τον σχηματισμό ίδιων ή διαφορετικών αντικειμένων ανάλογα με την περίσταση. Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας επιβραβευόμαστε με Ninjanuity Tokens τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να αγοράζουμε Power Ups. Συνολικά υπάρχουν 21 Power Ups, τα οποία εξασφαλίζουν στους χαρακτήρες μας μεγαλύτερη μπάρα υγείας, δυνατότερες επιθέσεις, μεγαλύτερα combos επιθέσεων κ.α.

Οι αντίπαλοι που καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι κάθε φορά ποικίλουν. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα κληθούμε να εξουδετερώσουμε από στρατιώτες, σκελετούς και γιγάντιες αράχνες μέχρι εχθρικά αεροσκάφη και πολεμικές μηχανές. Με την ολοκλήρωση κάθε πίστας εξασφαλίζουμε Gold Bricks και ξεκλειδώνουμε νέους playable χαρακτήρες. Τα Gold Bricks είναι απαραίτητα για να ξεκλειδώνουμε τις Gold Brick Doors που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού. Το τι κρύβεται πίσω από αυτές θα σας το αφήσω για έκπληξη. Επίσης με την ολοκλήρωση κάθε πίστας έχουμε την δυνατότητα να ξαναπαίξουμε την πίστα ως free-to-play πλέον συμμετέχοντας σε διάφορα νέα Quests που υπάρχουν, ενώ παράλληλα μπορούμε να τεστάρουμε τις ικανότητές μας στην μάχη στα Challenge Dojos.

Κάθε πίστα διαθέτει το δικό της Challenge Dojo στο οποίο καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με μια σειρά από ισχυρούς αντιπάλους και ένα δυνατό Boss. Όσο καλύτερα τα πάμε κατά τη διάρκεια της μάχης τόσο καλύτερα είναι τα rewards που καταφέρνουμε να ξεκλειδώσουμε. Εκτός όμως από τα Challenge Dojos, το παιχνίδι από ένα σημείο και μετά μας δίνει πρόσβαση και στις Battle Arenas στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν από 1 έως 4 παίκτες. Οι Battle Arenas περιλαμβάνουν διάφορα game modes τα οποία εφόσον καταφέρουμε να τα ολοκληρώσουμε με επιτυχία μας εξασφαλίζουν ποικίλα rewards.

Εκτός όμως από όλα αυτά που προσφέρει το παιχνίδι, υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία, τα οποία δυστυχώς κοστίζουν στην συνολική gaming εμπειρία που προσφέρει το Lego Ninjago Movie Video Game. Πρώτα από όλα συναντάμε ένα αρκετά συχνό πρόβλημα με την κάμερα, η οποία γυρίζει με τέτοιο τρόπο που μας αναγκάζει να χάνουμε τον χαρακτήρα μας από το οπτικό μας πεδίο. Δεύτερον, κάποιες φορές θα δείτε ότι οι ήρωες σας δεν θα μπορούν να σπάνε όλα τα αντικείμενα που συναντάνε, όχι γιατί δεν πρέπει να τα σπάσουν, απλά γιατί παρουσιάζεται ένα συχνό κόλλημα. Τέλος κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα εκνευρίσει τους περισσότερους είναι το γεγονός ότι οι load screens παίρνουν δυστυχώς πολύ ώρα μέχρι να φορτώσουν, κάτι το οποίο γίνεται αρκετά κουραστικό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ικανοποιητικά. Όσοι έχετε δοκιμάσει προηγούμενα Lego games δεν θα διακρίνετε μεγάλες αλλαγές ή βελτιώσεις. Τόσο οι χαρακτήρες όσο και οι τοποθεσίες-πίστες έχουν αποδοθεί με τον γνωστό Lego-ρεαλιστικό τρόπο, γεγονός που προσφέρει ένα καλό οπτικό αποτέλεσμα. Το πιο ωραίο στο κομμάτι των γραφικών θα έλεγα ότι θα το βρείτε στα cutscenes που παρεμβάλλονται εντός της ιστορίας, ενώ επίσης ωραία αίσθηση αφήνουν και οι slow motion σκηνές που συναντάμε σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού (π.χ σε μεγάλες καταστροφές και εκρήξεις).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το νέο The Lego Ninjago Movie Video Game αποτελεί έναν ιδιαίτερα ευχάριστο τίτλο, ο οποίος όμως έχει τα προβληματάκια του. Ο εύκολος χειρισμός σε συνδυασμό με τους πολλούς playable χαρακτήρες, τις special δυνάμεις του καθενός, τις ποικίλες πίστες και τα πολλαπλά quests εξασφαλίζουν σίγουρα στους παίκτες αρκετές διασκεδαστικές ώρες. Παράλληλα, όμως τα θέματα που παρουσιάζονται με την κάμερα και τις ενοχλητικές load screens ρίχνουν κάπως το επίπεδο του παιχνιδιού. Πάντως, εάν ανήκετε στους fans των Lego games σίγουρα αποτελεί μία εξαιρετική προσθήκη στη συλλογή σας.

Ανάπτυξη: Traveler’s Tales Έκδοση: Warner Bros. Διάθεση: Zegetron

The post The Lego Ninjago Movie Video Game Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα