The Bureau: XCOM Declassified

Γουστάρεις εισβολές εξωγήινων στη Γη και πολύυυ μυστήριο; Το The Bureau: XCOM Declassified αποτελεί το επόμενο παιχνίδι της σειράς της 2K Games, XCOM, μόνο που το συγκεκριμένο είναι λιγάκι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Το παιχνίδι ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2006, παρουσιάστηκε σαν FPS

το 2010 και τελικά ανακοινώθηκε ως third-person shooter φέτος.

Σενάριο και τα ρέστα

Το παιχνίδι χρονολογείται στα τέλη του 1962, στον Ψυχρό Πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Σοβιετική Ένωση. Το Bureau είναι ένας μυστικός οργανισμός της Αμερικής (ξέρεις, εκεί πέρα έχουν άπειρους τέτοιους :P), ο οποίος παρακολουθεί τους τελευταίους έξι μήνες κάποια σήματα που λαμβάνουν στην ατμόσφαιρα, μέχρι που τελικά οι εξωγήινοι επιτίθενται. Η επίθεση, σύμφωνα με τον αρχηγό του Bureau, Myron Faulke, συσχετίζεται με ένα πολύτιμο στοιχείο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, το Elerium. Εσύ βρίσκεσαι στη θέση του πράκτορα της CIA, William Carter, και προσπαθείς να σώσεις τον πλανήτη –κλασικά πράγματα.



Gameplay

Παρόλο που η σειρά XCOM ήταν αποκλειστικά στρατηγικής, αυτή τη φορά το παιχνίδι είναι third-person shooter, χωρίς ωστόσο να λείπουν στοιχεία της τακτικής από αυτό. Στην παρέα σου -σε κάθε αποστολή- θα έχεις δύο πράκτορες από τους τέσσερις που είναι διαθέσιμοι (διαλέγεις ποιους θες στο αρχηγείο στην αρχή της αποστολής) οι οποίοι σε βοηθούν και μάλιστα μη σου πω πως κάνουν την περισσότερη δουλειά. Σε αυτούς μπορείς να δίνεις διαταγές για το που θα βρεθούν και ποιά σούπερ ιδιότητά τους θα χρησιμοποιήσουν. Α, πρόσεξε μη σου πεθάνουν, γιατί μετά μόνος σου δε θα την παλέψεις με τίποτα. Στις αποστολές προχωράς σε κάποιο συγκεκριμένο μονοπάτι, βρίσκεις όπλα και κάθε λίγο και λιγάκι συναντάς «κύματα» εχθρών, τα οποία για να αντιμετωπίσεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις τεχνικές κάλυψης (οι οποίες μπορεί να σε εκνευρίσουν σε μερικές στιγμές) μέχρι να τους φας όλους. Όσο προοδεύεις στο παιχνίδι θα εξελίσσεσαι και εσύ αλλά και οι πράκτορές σου, ξεκλειδώνοντας νέες ικανότητες και όπλα.

Και από εμφάνιση;

Το The Bureau: XCOM Declassified θα σε βάλει για τα καλά στο κλίμα της εποχής, το οποίο σε συνδυασμό με την εξωγήινη εισβολή, σου δίνει το feeling που βρίσκεις στις αντίστοιχες ταινίες. Το interface του μενού που δίνεις τις εντολές, αλλά και ο τρόπος που σημαδεύεις τα σημεία και τους εχθρούς μέσα από αυτό, όχι μόνο θα σε βολέψει, αλλά θα γουστάρεις να δίνεις διαταγές συνεχώς! Όσον αφορά τον ήχο, μερικά κομμάτια στα κινηματογραφικά βίντεο τον χάνουν εντελώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα