Overwatch League – Τα πάντα για το κορυφαίο eSports event!

H Blizzard εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστό ότι δημιουργεί τίτλους που προσανατολίζονται ενεργά στο κοινό των eSports, καθώς γνωρίζει πολύ καλά την τεράστια δυναμική του competitive gaming. StarCraft, Heroes of the Storm και φυσικά το Overwatch αποτελούν εδώ και αρκετό καιρό ορισμένες από τις κυρίαρχες επιλογές στον χώρο της pro-gaming σκηνής. Η Blizzard

όμως τώρα ετοιμάζεται να περάσει στο επόμενο level, δίνοντας μία άλλη διάσταση στον κόσμο των eSports με την επίσημη έναρξη του Overwatch League, ενός event παγκοσμίας εμβέλειας που όμοιο του δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν. Για να δούμε όμως τι ακριβώς είναι το Overwatch League και γιατί θα είναι τόσο σημαντικό για την σκηνή των eSports!

Τι είναι το Overwatch League;

Το Overwatch League διοργανώνεται πλήρως από την Blizzard και ουσιαστικά είναι ένα pro-gaming event στο οποίο τίθενται αντιμέτωπες 12 ομάδες από 11 διαφορετικές πόλεις από ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτές τις ομάδες όπως αντιλαμβάνεστε έχουν συγκεντρωθεί οι πιο πετυχημένοι και «μπαρουτοκαπνισμένοι» pro-gamers του Overwatch και είναι έτοιμοι να ριχτούν σε μία μάχη που θα κρατήσει για περίπου 20 εβδομάδες. Ύστερα από μία σειρά από matches οι καλύτερες έξι ομάδες θα μπουν στα playoffs, όπου εκεί δύο ομάδες θα οδηγηθούν στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούλιο στην Blizzard Arena που βρίσκεται στο Los Angeles. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα 12 matches θα λαμβάνουν χώρα στη διάρκεια κάθε εβδομάδας της σεζόν, με κάθε ομάδα να αγωνίζεται από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο. Υπολογίζεται ότι συνολικά αντιστοιχούν 40 matches ανά ομάδα για κάθε season. Όπως αντιλαμβάνεστε ένα τόσο μεγάλο eSports event δε δύναται να πραγματοποιηθεί χωρίς τα απαραίτητα έπαθλα, για αυτό το prize pool για τις 4 πρώτες ομάδες αγγίζει τα 125.000 δολάρια, ενώ παράλληλα σε όλη τη διάρκεια της season όλοι οι παίκτες θα ανταμειφθούν minimum με 50.000 δολάρια, ενώ η ομάδα που θα πατήσει στην κορυφή θα γυρίσει στην πόλη της με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων!

Οι Ομάδες

Όπως μπορείτε να φανταστείτε τα παραπάνω έπαθλα πραγματικά… δεν υπάρχουν, ενώ μάλιστα όλοι οι παίκτες υπογράφουν συμβόλαιο (όπως οι επαγγελματίες αθλητές), χρονικής διάρκειας ενός έτους (με δυνατότητα επέκτασης για ένα ακόμη έτος)! Οι 12 ομάδες που θα ριχτούν στη μάχη φέρουν τα δικά τους in-game skins και τις δικές τους διακριτικές στολές για να ξεχωρίζουν οι παίκτες μεταξύ τους. Όσον αφορά τον… «τόπο καταγωγής» οι 12 ομάδες προέρχονται από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Ασία και είναι χωρισμένες σε δύο μεγάλες divisions (Atlantic και Pacific). Για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τις 12 ομάδες και να γνωριστούμε καλύτερα με τους εκπροσώπους τους…

Atlantic Division Boston Uprising

Florida Mayhem

Houston Outlaws

London Spitfire

New York Excelsior

Philadelphia Fusion

Pacific DivisionDallas Fuel

Los Angeles Gladiators

Los Angeles Valiant

San Francisco Shock

Seoul Dynasty

Shanghai Dragons

Let the games begin!

To κολοσσιαίο αυτό eSports event (που ανεβάζει πολύ τον πήχη στον κόσμο του cyber-athletism) ξεκινάει στις 10 Ιανουαρίου (εναρκτήριοι αγώνες της season 1) και μας υπόσχεται επικές μάχες και δυνατές συγκινήσεις Περισσότερα για το Overwatch League μπορείτε να βρείτε κάνοντας click εδώ!

The post Overwatch League – Τα πάντα για το κορυφαίο eSports event! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα