Octodad: Dadliest Catch

Έχεις παίξει ποτέ κάποιο παιχνίδι QWOP; Ένα παιχνιδάκι με ένα άλογο που με κάθε ένα από τα πλήκτρα κουνάς και ένα του πόδι και πρέπει να το καταφέρεις να τρέξει; Ε, τέτοιο είναι και το Octodad: Dadliest Catch!

Σενάριο και τα ρέστα

Είσαι ένας οικογενειάρχης με δύο παιδιά και μια αξιολάτρευτη γυναίκα. Όλοι είναι άνθρωποι εκτός από εσένα που είσαι… χταπόδι! Αλλά μόνο εσύ το ξέρεις. Όχι ότι δεν κάνει «μπαμ», απλά κανείς δεν φαίνεται να δίνει σημασία. Ούτε καν η γυναίκα σου! Που έχετε κάνει και δύο παιδιά μαζί. Τι να πει κανείς… Το παιχνίδι ξεκινάει στον γάμο σου και μετά σε

μεταφέρει μερικά χρόνια μπροστά που έχεις γίνει πλέον ο… Octodad.



Gameplay

Το gameplay του παιχνιδιού είναι κορυφαίο! Όπως είπα και πριν έχεις τον έλεγχο του πατέρα της οικογένειας και είσαι χταπόδι. Ο έλεγχος του χαρακτήρα είναι όλο το παιχνίδι. Κλικάροντας με το ποντίκι μπορείς να κουνήσεις είτε ένα από τα πόδια είτε ένα από τα χέρια του Octodad. Η αξιαγάπητη γυναίκα και τα εξίσου αξιαγάπητα παιδιά σου σου ζητούν να κάνεις τις πιο απλές αγκαρίες του κόσμου, όπως να βάλεις γάλα στο κοριτσάκι σου ή να φτιάξεις καφέ. Προφανώς ακούγονται εύκολα αλλά όταν κουνάς τα πόδια ένα ένα για να περπατήσεις και είσαι ταυτόχρονα ένα χταπόδι καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Ποτέ δεν θα σταματήσεις να περπατάς σαν παραπληγικός!

Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι αρκετά ικανοποιητική για τα λεφτά του –ανάλογα και πόσο καιρό θα κάνεις να συνηθίσεις τον χειρισμό. Εκτός από τα βασικά καθήκοντα έχεις ταυτόχρονα και μικρότερα που μπορείς να κάνεις ή να προσπεράσεις. Το «Game Over» έρχεται όταν κάνεις πολλές αταξίες –λογικό αν σκεφτείς πως δεν μπορείς να τον ελέγξεις ώρες ώρες. :P

Και από εμφάνιση;

Τα γραφικά του παιχνιδιού «καρτουνίζουν» κάπως, οπότε δεν απαιτείται και τεράστια λεπτομέρεια. Στα χρώματα γενικότερα υπάρχει μεγάλη ποικιλία, αλλά και ο ηχητικός τομέας είναι ΟΚ. Εννοείται πως στο παιχνίδι επικρατεί κυρίως η αίσθηση του χιούμορ!

The post Octodad: Dadliest Catch appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα