Monster Energy Supercross: The Official Videogame Review

Η Ιταλική Milestone έχει αρκετά χιλιόμετρα στο «κοντέρ» της όσον αναφορά την διαδρομή της με τα racing videogames. Ανάμεσα στους τίτλους της συναντάμε τα Sebastien Loeb Rally Evo αλλά και τα Valentino Rossi: The Game και Ride

που ασχολούνται με τους δύο τροχούς. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που της ανατέθηκε η ανάπτυξη του επίσημου videogame για την διοργάνωση Monster Energy Supercross και τηρουμένων των αναλογιών, δεν τα πήγε και άσχημα για ακόμα μια φορά.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για έντονες δόσεις αδρεναλίνης που περιλαμβάνουν όλες τις πραγματικές διαδρομές και τους αληθινούς οδηγούς που συμμετείχαν στο Monster Energy Tournament το 2017. Στο single player το ενδιαφέρον μονοπωλεί μάλλον το Career mode, στο οποίο παρέχεται και η δυνατότητα δημιουργίας αναβάτη μέσω κάποιων περιορισμένων presets μοντέλων χαρακτήρων. Η δόμηση του Career βασίζεται αρκετά στην φόρμουλα των racing της Codemasters: το βασικό μενού προσφέρει μια προεπισκόπηση του οδηγού και της μηχανής, ενώ στο κάτω-αριστερά μέρος της οθόνης βρίσκεται η ροή νέων των ψευδό-κοινωνικών δικτύων που ασχολούνται με τις επιδόσεις σας και με την εξέλιξη της διοργάνωσης. Οι επιλογές είναι αρκετά τυπικές και αναλώνονται στην παραμετροποίηση της εμφάνισης του αναβάτη σας μέσω των sponsored αξεσουάρ που αγοράζετε με τα credits που κερδίζετε μετά από κάθε αγώνα. Αντίστοιχα παρέχεται και η σχετική επιλογή για την τροποποίηση της μηχανής όπου αλλάζετε δισκόφρενα, μανέτες, εξάτμιση κτλ. Οι φανατικοί των Cross σίγουρα θα φάνε αρκετά λεπτά εδώ, «πειράζοντας» την μηχανή τους.

Από κει και πέρα, οι υπόλοιπες δύο καταχωρήσεις του μενού έχουν να κάνουν με την διαχείριση των χορηγών (αυξάνουν την απολαβή των credits και διαμορφώνουν τα decals της μοτοσυκλέτας) και φυσικά την έναρξη του επόμενου αγώνα. Αρχικά είναι ξεκλειδωμένες μόνο οι διοργανώσεις των 250 κυβικών – 250SX EAST και WEST, ανάλογα με το αν τρέχετε σε πίστες που βρίσκονται στις δυτικές ή της ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ μετέπειτα δίνεται πρόσβαση και στην κατηγορία των 450SX. Όλες οι αγώνες του Monster Energy Cross Tournament λαμβάνουν χώρα σε ανοικτά στάδια επομένως πέρα από την διαρρύθμιση των διαδρομών, δεν θα δείτε και σημαντικές διαφορές αναμεταξύ τους. Το Career είναι ένα ολοκληρωμένο μεν, αρκετά τυπικό δε mode παιχνιδιού που ανοίγει όλα τα χαρτιά του εξαιρετικά σύντομα.

Το Championship, το οποίο ξεκλειδώνει εφόσον το ενεργό προφίλ φτάσει στο 8 επίπεδο, ακολουθεί μια παρόμοια φιλοσοφία με την διαφορά ότι εδώ φοράμε τα γάντια ενός από τους πραγματικούς οδηγούς που συμμετέχουν στο πραγματικό τουρνουά του SuperCross. Οι υπόλοιποι τρόποι παιχνιδιού συνοψίζονται στα αυτονόητα Single Event και Time Attack. Σπαρτιατικό σε ότι προσφέρει, το Monster Energy Supercross τουλάχιστον πράττει τα στοιχειώδη και θα ανταμείψει τους οπαδούς του event. Αν υπάρχει κάτι όμως που θα σας κρατήσει στο παιχνίδι για ώρες, αυτό είναι o ολοκληρωμένος Track Editor που προσφέρει πολλές επιλογές και παραμέτρους για να φτιάξετε την δική σας διαδρομή στο στάδιο. Την πίστα σας φυσικά μπορείτε να την μοιραστείτε και με την κοινότητα του παιχνιδιού, ενώ μπορείτε και εσείς διαδικτυακά, να τρέξετε σε δημιουργίες τρίτων χρηστών.

Όσον αναφορά το μοντέλο οδήγησης σε γενικά πλαίσια κρίνεται θετικά, απόρροια και της εμπειρίας που έχει αποκομίσει ανά τα χρόνια η Milestone. Υπάρχει αντιστοίχιση σε ξεχωριστά πλήκτρα για τα πίσω/μπροστά φρένα ενώ ο δεξιά αναλογικός μοχλός, ελέγχει την τοποθέτηση του αναβάτη για το σήκωμα της μηχανής και την ομαλή προσγείωση της μετά από άλματα. Η πλάστιγγα γέρνει πιο πολύ σε arcade εμπειρία, αν και η οδήγηση μπορεί να γίνει περισσότερο απαιτητική με την απενεργοποίηση των driving aids. Υπάρχει και το προαιρετικό χαρακτηριστικό του Rewind, με το οποίο μπορείτε να επαναφέρετε τον αγώνα σε προηγούμενο χρονικό σημείο σε περίπτωση λ.χ. ανατροπής της μηχανής. Συνολικά η ταχύτητα αποδίδεται πολύ σωστά και θα καταλάβετε αμέσως την διαφορά ανάμεσα στις δύο κατηγορίες κυβισμού.

Το ό,τι η μηχανή γραφικών του Supercross βασίζεται στην Unreal 4 της Epic, λειτουργεί θετικά αλλά και αρνητικά συνάμα. Στα θετικά συγκαταλέγεται η ευελιξία προσαρμογής της engine που έχει σαν αποτέλεσμα ο τίτλος να κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε όλα τα συστήματα, συμπεριλαμβανόμενου και του Nintendo Switch. Όμως αυτό έχει και σαν αρνητικό αντίκτυπο ό,τι όλες οι εκδόσεις δείχνουν αισθητά διαφορετικές μεταξύ τους, με την μηχανή να μην βελτιστοποιείται στο 100% των δυνατοτήτων του εκάστοτε υλικού. Αφήνοντας στην άκρη το παιχνίδι στο Switch όπου ήταν αναμενόμενη η υποβάθμιση των γραφικών λόγω του αδύναμου, portable hardware, εξίσου αδιάφορα οπτικά δείχνουν και τα ports σε Xbox One/PS4.

Έτσι λοιπόν ακόμα και στις κονσόλες τις τελευταίας γενιάς, το Monster Energy Supercross αναγκαστικά ρίχνει αρκετά τον πήχη του εντυπωσιασμού προκειμένου να κατορθώσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του παιχνιδιού. Άλλωστε μιλάμε για ένα πλήθος είκοσι-ενός Α.Ι. αναβατών ανά διαδρομή συν το ταυτόχρονο rendering των μηχανών τους, ενώ θα πρέπει να υπολογιστεί μαζί και το πολύπλοκο σύστημα φυσικής που εξομοιώνει την ρεαλιστική συμπεριφορά τους. Σαν αποτέλεσμα, το παιχνίδι σε PS4/Xbox One θυμίζει αρκετά παραγωγή προηγούμενης γενιάς. Τα textures δεν είναι τόσο λεπτομερή, υπάρχει αρκετό φαινόμενο aliasing, τα sprites των ανθρώπων στις κερκίδες δείχνουν ψεύτικα, ενώ δεν εκτοξεύονται particles από χώμα όταν σπινάρουν οι τροχοί. Σε αντιπαράθεση με την έκδοση για PC είναι χαοτικές οι διαφορές.

Το χειρότερο είναι ότι ακόμα και με αυτούς τους τεράστιους συμβιβασμούς, το παιχνίδι μόλις και μετά βίας αγγίζει τα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Και αυτό όχι απροβλημάτιστα, αφού όταν συνωστίζονται οι μοτοσυκλέτες και κατά την εκκίνηση του αγώνα, παρατηρούνται απαράδεκτα frame drops που καταστρέφουν την αίσθηση της ταχύτητας. Το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που και να θέλει κάποιος, δεν μπορεί να το αγνοήσει. Ελπίζουμε ότι η Milestone θα προχωρήσει σύντομα στην διάθεση του σχετικού hotfix που θα διορθώνει αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της μηχανής γραφικών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Monster Energy Supercross καταπιάνεται με ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι της μοτοκίνησης που ίσως να μην έχει τόσο ενδιαφέρον για τους περισσότερους σε σύγκριση με λ.χ. του αγώνες του Moto GP. Αν υπήρχε ένα συμπληρωματικό mode με Stunts ή ίσως κάποιο mini game τύπου Trials πιθανόν να προσέλκυε μεγαλύτερο κοινό. Ως έχει μάλλον δεν θα σας προσφέρει παρά πολλά αν δεν είστε φίλος της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Πρακτικά είναι ένα εκμοντερνισμένο Excite Bike – δεν είναι κακό (αν κάνουμε τα στραβά μάτια στα τεχνικά προβλήματα των console ports), αλλά δεν είναι και κάτι που μπορεί να σας κρατήσει απασχολημένους για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανάπτυξη: Milestone Έκδοση: Bandai Namco Διάθεση: Bandai Namco Hellas

The post Monster Energy Supercross: The Official Videogame Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα