Minecraft: PS3 Edition

Μετά την τεράστια επιτυχία στα PC που είχε ήδη αρχίσει από την alpha έκδοσή του και έπειτα τον συντριπτικό αριθμό πωλήσεων του παιχνιδιού στο Xbox 360, ένα «χρυσό» PSOne αρκούσε για να φέρει το Minecraft στον κόσμο του PlayStation. Έτσι λοιπόν το Minecraft:

PS3 Edition κυκλοφόρησε και μάλιστα άγγιξε το 1 εκατομμύριο πωλήσεων μέσα σε έναν μήνα.

Σενάριο και τα ρέστα

Το Minecraft είναι ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου και τεράστιας ελευθερίας χωρίς κάποιον συγκεκριμένο σκοπό. Πλοκή και σενάριο δεν θα βρεις στο παιχνίδι. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι πως στο παιχνίδι θα… «σκαλίζεις» τα πάντα ασταμάτητα!



Gameplay

Αν είσαι οικείος με το παιχνίδι στο PC, τότε δεν θα προσέξεις και καμιά μεγάλη διαφορά, αφού μιλάμε για ένα port. Το Minecraft λοιπόν έγινε γνωστό χάρη στο απίστευτο και πολύπλοκο σύστημα crafting που κουβαλάει πάνω του –το λέει και το όνομα του παιχνιδιού- που ουσιαστικά είναι το βασικότερο πράγμα που κάνεις σε όλο το παιχνίδι. «Σκαλίζεις» τα πάντα και μαζεύεις υλικά, κατασκευάζεις πανοπλίες, όπλα και καταφύγια και προσπαθείς να γλιτώσεις από τα εχθρικά creepers που σκάνε μύτη το βράδυ και θέλουν το κακό σου.

Από modes θα βρεις το Survival, στο οποίο πρέπει να αντιμετωπίσεις την πείνα και τους creepers, ενώ αν είσαι περισσότερο δημιουργικός το Creative mode είναι κάτι σαν «God mode» και μπορείς να κάνεις οτιδήποτε. Ακόμα και να πετάξεις! Αν έχεις και φίλους σου στο σπίτι, η οθόνη χωρίζεται στα τέσσερα για να μπορείτε να παίξετε όλοι μαζί. Αν είστε ακόμα περισσότεροι, υποστηρίζεται και το online multiplayer μέχρι τα οκτώ άτομα.

Και από εμφάνιση;

Έχει μήπως τύχει να πάρει το μάτι σου κάποιον φίλο σου να παίζει κάποιο παιχνίδι «πιξελιασμένο» και τον ρώτησες αν παίζει παιχνίδι των 90s; Μάλλον Minecraft θα έπαιζε, αφού τα γραφικά του παιχνιδιού είναι κάτι τεράστια πίξελ –κάπου εδώ ταιριάζει η έκφραση «τα γραφικά δεν κάνουν το παιχνίδι». Ωστόσο, κανείς δεν είπε πως δεν είναι αξιολάτρευτα. Από την ακουστική πλευρά των πραγμάτων, η μουσική που παίζει από πίσω είναι άκρως χαλαρωτική για να μπορείς να παίζεις με τις ώρες! Μια σημαντική διαφορά που θα προσέξεις με την έκδοση του PC είναι ο κόσμος του παιχνιδιού, ο οποίος έχει σχετικά περιορισμένο μέγεθος.

The post Minecraft: PS3 Edition appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα