Magic 2014 – Duels of the Planeswalkers

Magic: The Gathering. Ένα παιχνίδι, μια ιστορία. Το πασίγνωστο αυτό παιχνίδι με κάρτες δημιουργήθηκε το 1993 από την Wizards of the Coast και τα τελευταία 20 χρόνια παραμένει ένα από τα καλύτερα και πιο ισορροπημένα παιχνίδια με κάρτες.

Σενάριο και τα ρέστα

Από στόρι, το παιχνίδι δεν έχει τίποτα. Όταν θα ξεκινήσεις το παιχνίδι θα δεις ένα μικρό intro, το οποίο δεν έχει και πολύ σημασία, καθώς μόνο μονομαχίες με κάρτες θα κάνεις. Το Magic:

The Gathering – Duels of the Planeswalkers 2014 είναι το τέταρτο παιχνίδι της σειράς Duels of the Planeswalkers (το πρώτο βγήκε το 2009), ενώ διάφορα παιχνίδια κυκλοφορούν ψηφιακά από το 1997.



Gameplay

Το Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers 2014 ακολουθεί πιστά τους κανόνες του πραγματικού παιχνιδιού, μιας και έτσι κι αλλιώς οι κανονισμοί είναι άψογοι. Ακόμα κι αν είσαι αρχάριος, το παιχνίδι σου προσφέρει ένα εξαιρετικό tutorial, στο οποίο μπορείς να μάθεις εύκολα να παίζεις. Γιατί όμως να μην παίξεις με πραγματικές κάρτες και να κλειστείς μέσα σε μια οθόνη που ακολουθεί το ίδιο μοτίβο; Διότι πολύ απλά, για να παίξεις το κανονικό παιχνίδι, θέλεις πολύ χρόνο, χρήμα και κόσμο. Οι διαφορές που συναντάμε στη φετινή έκδοση του παιχνιδιού δεν είναι και πάρα πολλές. Το σημαντικότερο κομμάτι είναι το Sealed Play, ένα mode στο οποίο μπορείς να «χτίζεις» τα δικά σου decks (ή να στα χτίζει το σύστημα από τα booster packs) και να παίζεις με αυτά εναντίων AI ή παικτών online. Ένα ακόμη καινούριο χαρακτηριστικό είναι τα τέρατα Silver, τα οποία δίνουν την ιδιότητα τους σε όλα τα υπόλοιπα Silver που έχεις κατεβασμένα. Να σημειώσω πως δεν υπάρχει κάποιο «ανίκητο» deck, καθώς τα πάντα μπορούν να ανατραπούν οποιαδήποτε στιγμή –η ισορροπία που λέγαμε. ;)

Και από εμφάνιση;

Εδώ μας τα χαλάει λίγο το αγαπημένο μας Magic. Ναι μεν όλα τα γραφικά είναι ωραία και καλά, και τα εφέ που «εκπέμπουν» οι κάρτες όταν επιτίθενται ή όταν επιλέγονται σε βάζουν μέσα στο κλίμα, ωστόσο υπάρχει ένα θεματάκι με τα frame rates του παιχνιδιού. Κάθε φορά που θα κάνεις μια κίνηση σίγουρα θα νιώσεις αυτά τα μικρά κολληματάκια στο παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα