Last Exam

Έλα, τώρα τίμια: αν υποθέσουμε ότι έπαιρνες στα χέρια σου παιχνίδι με τίτλο «Last Exam», για τι θα μπορούσες να υποθέσεις πως επρόκειτο; Τίποτα brain training; Κάνα παζλ με γρίφους; Κάτι ανάμεσα σε Pokemon και Bully στην καλύτερη; Ε… καμία σχέση. Το Last Exam είναι ένα τυπικό 2D platformer με πολλούς «κακούς» και ακόμα περισσότερο ξύλο. Old school ψυχαγωγία και άπειροι τόνοι δράσης σε ένα downloadable

πακετάκι που θα σε κάνει να νοσταλγήσεις τον παλιό, καλό καιρό…

Σενάριο και τα ρέστα

Το σενάριο του Last Exam είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενες από ένα ωραιότατο B movie της κακιάς ώρας. Μια παρέα φίλων πάει προς το παλιό της σχολείο για ένα reunion όταν ανακαλύπτει ότι αυτό έχει καταληφθεί από τέρατα –ζόμπι δηλαδή αλλά ΟΚ, ας πρωτοτυπήσουμε. Κάπως έτσι εσύ, ο πρωταγωνιστής, προσπαθείς να σώσεις το τομάρι σου, φέρνοντας εις πέρας διάφορες αποστολές και ολοκληρώνοντας objectives.



Gameplay

Το Last Exam είναι ένα κλασσικό side-scrolling 2D platform όπου πηγαίνεις είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά, έχοντας ως μοναδικό objective να φτάσεις σε ένα προκαθορισμένο σημείο, καθαρίζοντας ό,τι συναντήσεις στη διαδρομή. Τα όπλα σου ποικίλουν από σπαθιά και ρόπαλα μέχρι όπλα και χειροβομβίδες, με το Last Exam να προσφέρει έτσι μια ποικιλία από διαφορετικά είδη gameplay. Η καινοτομία του είναι τα στοιχεία RPG που κρύβει μέσα του και που εμφανίζει κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένα επίπεδο καθώς μπορείς να εξελίσσεις τον χαρακτήρα του ανεβάζοντας abilities, κερδίζοντας skills και παίζοντας με το inventory (όποτε όσο να ‘ναι, προσαρμόζεις την εμπειρία στα μέτρα σου).

Σαν concept το Last Exam δεν έχει να προσφέρει κάτι το πρωτότυπο ωστόσο και όπως όλα τα παιχνίδια του είδους του, έτσι κι αυτό «απογειώνεται» στο multiplayer. Υποστηρίζει μέχρι και τέσσερα άτομα και όπως φαντάζεσαι, όταν «κλείσει το καρέ» γίνεται πανικός!

Και από εμφάνιση;

Δεν είναι άσχημο! Το Last Exam είναι χαριτωμένο, με όμορφο design, «cute» παρουσίαση, ζωντανά περιβάλλοντα και στρωτό animation. Δεν είναι κάτι το πολύπλοκο βέβαια και σίγουρα δεν μιλάμε για τον τίτλο που θα μνημονεύουμε στα gameslαΐφια του 2014 όμως αν μη τι άλλο δεν θα σε χαλάσει ιδιαίτερα παίζοντάς το.

The post Last Exam appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα