LEGO City Undercover Review

Έχετε σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί εάν τα αγαπημένα τουβλάκια LEGO συναντούσαν το μεγάλο scale του open-world κόσμου και την ατμόσφαιρα και το ξεχωριστό feeling του Grand Theft Auto; Αναμφίβολα, το παραπάνω μείγμα θα ήταν κάπως περίεργο και ίσως αρκετά… εναλλακτικό, αλλά συγχρόνως απίστευτα διασκεδαστικό! Αυτή η «ιδιαίτερη» ένωση συμβαίνει στο LEGO City Undercover, ένα game

για μικρούς και μεγάλους gamers που επιθυμούν να βιώσουν μία ακόμη διασκεδαστική εμπειρία που φέρει το ξεχωριστό στυλ των LEGO games.

Τo LEGO City Undercover κυκλοφόρησε για πρώτη φορά για το Wii U πριν από 4 χρόνια και αποτέλεσε ένα μάλλον outsider, το οποίο όμως έμελλε να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα games για τον πρόγονο του Switch. H Traveller’s Tales Games (TT Fusion το development studio) αποφάσισε να κυκλοφορήσει το LEGO City Undercover στα PlayStation 4, Xbox One, PC και Nintendo Switch, εκμεταλλευόμενη τις πιο ανεπτυγμένες δυνατότητες που της προσφέρει η νέα γενιά κονσολών, αλλά παράλληλα εμμένοντας στο ίδιο στυλ που συνδυάζει χιούμορ και φαντασία που ως γνωστόν έχει καθιερώσει τα LEGO games στις συνειδήσεις όλων των gamers.

Στο LEGO City Undercover αναλαμβάνετε το ρόλο του Chase McCain, ενός αστυνομικού που θεωρείται ένας ζωντανός – θρύλος τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για τους πολίτες της LEGO City. Ο Chase πριν από χρόνια είχε καταφέρει να πιάσει τον επικίνδυνο εγκληματία Rex Fury, ωστόσο η πόλη του τον «χρειάζεται» για μία ακόμη φορά, καθώς όπως έγινε γνωστό ο Fury κατάφερε να αποδράσει από την φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία βρισκόταν και τώρα πολύ απλά… «τρεχάτε ποδαράκια» μου! Όπως οι περισσότεροι τίτλοι που είναι εμπνευσμένοι από την γοητευτικό τουβλόκοσμο των LEGO έτσι και το Undercover διακατέχεται από ένα πανέξυπνο χιούμορ (που προσεγγίζει τα όρια της παρωδίας), αλλά και αμέτρητες pop culture αναφορές (από ότι υπάρχει και δεν υπάρχει)! Matrix, Mission Impossible, Sherlock Holmes, Dirty Harry, Naked Guns είναι ορισμένα από τα references που σε αρκετές περιπτώσεις θα σας κάνουν να γελάσετε με την ψυχή σας (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το meeting της αστυνομίας που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή ορισμένων εμβληματικών ηρώων από τον κόσμων των αστυνομικών ταινιών).

To LEGO City Undercover δεν διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό την ομολογουμένως πετυχημένη (και με εξαιρετική αντοχή στο χρόνο θα τονίζαμε) συνταγή των games που φέρουν το LEGO brand. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού καλείστε να εξερευνήσετε μία αρκετά μεγάλη περιοχή και να φέρετε εις πέρας μία σειρά από story-driven αποστολές. Το στοιχείο του gameplay που προσφέρει μία νότα διαφορετικότητας στο LEGO City Undercover είναι ότι ακολουθεί μία free-roaming λογική, καθώς ο παίκτης μπορεί να περιπλανηθεί ελεύθερα στην LEGO City ξεκινώντας το «σαφάρι» του για την ανακάλυψη των εκατοντάδων collectibles που βρίσκονται καλά κρυμμένα στη πόλη. Το γεγονός άλλωστε ότι έχουμε να κάνουμε με την περίπτωση ενός open κόσμου, αυτό αυτομάτως σημαίνει άπειρα unlockables και collectibles που αν μη τι άλλο καλύπτουν το inner LEGO geek που κρύβεται μέσα σας, ενώ φυσικά όπως και στα προηγούμενα LEGO games έτσι κι εδώ θα δημιουργήσετε μοναδικές κατασκευές. Επιπλέον, οι developers έχουν κάνει τρομερή δουλειά και στον τομέα των costumes – μεταμφιέσεων, όπου μάλιστα ορισμένες εξ’ αυτών μπορούν να ξεκλειδώσουν και συγκεκριμένες περιοχές μέσα στην πόλη.

Κατά τ’ άλλα το Undercover είναι γεμάτο με εκατοντάδες σούπερ διασκεδαστικά mini-puzzle games, τα οποία ξεχωρίζουν για την ποικιλία τους. Ακολουθώντας τη λογική των περισσότερων LEGO-branded games, το Undercover σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα game με υψηλό βαθμό δυσκολίας και οι developers παντρεύουν με έξυπνο τρόπο την ανακάλυψη νέων skills και δυνατοτήτων του χαρακτήρα σας με την επίλυση των puzzles. Αν και η μάχη και τα platform στοιχεία είναι σε γενικές γραμμές «basic», ωστόσο το παιχνίδι έχει τον «τρόπο» να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, λόγω κυρίως της ατμόσφαιρας και του πλούτου του περιεχομένου που μπορεί να πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους (τα 100 και πλέον αμάξια – οχήματα που μπορείτε να οδηγήσετε δεν τα λες και… λίγα).

Ο κόσμος του LEGO City Undercover σφύζει από ζωή και ξεχωρίζει για τον πολυποίκιλο χαρακτήρα του, ενώ η ύπαρξη co-op feature που δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τον κόσμο του παιχνιδιού παρέα με έναν φίλο (ή ακόμη καλύτερα με τον γιο ή την κόρη σας), ωστόσο το «ατόπημα» των developers εδώ είναι ότι δεν οι αποστολές δεν είναι σχεδιασμένες για να υποστηρίξουν το co-op game συνεργασίας (ούτε σε επίπεδο μηχανισμών, ούτε σε επίπεδο story), με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις ο δεύτερος παίκτης απλώς να μοιάζει… διακοσμητικός, έχοντας απλώς το ρόλο του κομπάρσου.

Σε τεχνικό επίπεδο το LEGO City Undercover δεν τα πηγαίνει άσχημα, με τα visuals στα 1080p και το πολύ καλό voice-acting να χαρίζουν μία «τίμια» εμπειρία στον gamer που ναι μεν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «state-of-the-art», αλλά βαδίζει σε αρκετά υψηλά στάνταρ ποιότητας. Βέβαια τα μικροπροβλήματα δεν λείπουν, καθώς υπάρχουν στιγμές που η game engine φανερώνει την ηλικία της, ενώ παράλληλα διαπιστώσαμε ένα μικρό αριθμό από bugs και ορισμένα ανεξήγητα slow-downs, ενώ και σε ότι έχει να κάνει με την αίσθηση που αφήνουν τα controls του παιχνιδιού (ειδικότερα στις στιγμές που ελέγχετε κάποιο όχημα), μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένετε και πολλά.

Αν και κρίνοντας με βάση τα παραπάνω ορισμένα προβλήματα υπάρχουν, αυτά δεν αναιρούν την πολύ θετική εικόνα που μας άφησε το LEGO City Undercover. Με έντονο το στοιχείο της εξερεύνησης, αμέτρητα collectibles (που σας «καλούν» να τα ανακαλύψετε και μετά το πέρας του main campaign), ολοζώντανη πόλη, πλούσιο content και φυσικά ευφυές χιούμορ που ως γνωστόν αποτελεί το σήμα κατατεθέν όλων των LEGO games , το LEGO City Undercover αποτελεί μία άκρως διασκεδαστική εμπειρία που συνίσταται ανεπιφύλακτα σε όλους τους μικρούς και μεγάλους fans των LEGO.

Ανάπτυξη: ΤΤ Fusion Έκδοση:WB Games Διάθεση: Zegetron

The post LEGO City Undercover Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα