Just Dance 2015

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο χορός είναι έκφραση, δημιουργία, εκτόνωση και σε πολλές περιπτώσεις… παιχνίδι! Η βιομηχανία του gaming αναζητώντας την πιο «παιχνιδιάρικη» έκφανση του χορού έχει ουκ ολίγες φορές κυκλοφορήσει τίτλους που στόχο τους έχουν να ξυπνήσουν τον χορευταρά – boogie man – γητευτή του dance floor, που όλοι λίγο έως πολύ κρύβουμε μέσα μας (μόνο που οι περισσότεροι δεν τολμούμε να το παραδεχτούμε…). Ένα από αυτά τα games

είναι και το Just Dance, που από το 2009 που κυκλοφόρησε ο πρώτος τίτλος της σειράς, έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό…

To rhythm game της παρέας!

Κακά τα ψέματα ωραίο πράγμα ο χορός, αλλά είναι διαφορετικό να χορεύεις μόνος σου (επιβάλλεται σε περιπτώσεις που θες να κάψεις θερμίδες) και άλλο να χορεύεις με παρέα. Την παρέα βέβαια που είναι όλοι σου γνωστοί και δεν φοβάσαι ότι θα σε παρεξηγήσουν, όταν θα χορέψεις με τον κολλητό σου το Xmas Tree σε… ινδική Bollywood version! To φετινό Just Dance όπως και οι προηγούμενοι τίτλοι της σειράς επικεντρώνονται ακριβώς στο να γίνουν το απόλυτο rhythm game της παρέας και η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος της Ubisoft το πετυχαίνει αυτό στο μέγιστο βαθμό. Φυσικά το νόημα του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά απλό, καθώς αυτό που πρέπει να κάνουν οι gamers είναι να συγχρονίσουν τις κινήσεις με τις κινήσεις που απεικονίζονται στην οθόνη από τους virtual χορευτές. Όπως και στα προηγούμενα Just Dance, έτσι και εδώ οι παίκτες μπορούν να λάβουν μέρος σε solo, duet, trio και σε παραπάνω άτομα με το dance crew mode.

Οι δημιουργοί του παιχνιδιού έχουν για μία ακόμη φορά συμπεριλάβει στο Just Dance την αφρόκρεμα των χορευτικών τραγουδιών, με τη λίστα να περιλαμβάνει σύγχρονα pop κομμάτια όπως το «Happy» του Pharell Williams, το «Bad Romance» της Lady Gaga ή το «Problem» της Ariana Grande, ενώ παράλληλα δεν λείπουν και επιτυχίες από τα golden 80′s και 90′s όπως είναι το «You Spin Me (Like a Record)» των Dead or Alive, το «Ηolding Out for a Hero» της Bonnie Tyler ή το «Macarena» των Los Del Rios. Για πιο «extreme» χορευτικές καταστάσεις στο Just Dance 2015 περιλαμβάνονται και ορισμένα πιο… «γεια σου» κομμάτια όπως το Epic Sirtaki, όπου οι gamers καλούνται να μιμηθούν τις χορευτικές φιγούρες του Zorba the Greek (αν και η έκδοση είναι μάλλον κάποια παραλλαγή που παίζεται σε Greek Nights σε κρουαζιερόπλοια), αλλά και το Tetris tune που όπως μπορείτε να φανταστείτε οι παίκτες επιχειρούν να μιμηθούν τα τουβλάκια του διάσημου παιχνιδιού (no comment). Σε γενικές γραμμές, τα 40 και πλέον χορευτικά κομμάτια που περιλαμβάνονται είναι σίγουρο ότι θα κρατήσουν για πολλές ώρες απασχολημένους τους λάτρεις του είδους.

Χορέψετε, χορέψετε τα νιάτα να χαρείτε…

Το Just Dance 2015 δεν διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, για αυτό και μία σειρά από gameplay modes όπως το World Dance Floor, επιστρέφουν στο χορευτικό σύμπαν του Just Dance. Το World Dance Floor φέρει ορισμένες βελτιώσεις σε σχέση με το Just Dance 2014 και ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος online dancing mode, όπου οι χρήστες ψηφίζουν για τους καλύτερους wannabe χορευτές. Επιπλέον, όπως και στην περσινή έκδοση του Just Dance έτσι και εδώ περιλαμβάνονται τα κλασικά free και party modes, αλλά και το AutoDance, το οποίο πρόκειται για σύντομα χορευτικά clips, τα οποία μπορούν να κάνουν record οι gamers μέσω της κάμερας του PlayStation ή μέσω του Kinect sensor και στη συνέχεια να τα μοιραστούν στο Facebook, στο Twitter και στο Just Dance AutoDance network. Η μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τη περσινή version έγκειται στο Community Remix, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους gamers να ανεβάσουν ένα χορευτικό video του εαυτού τους (ή με οποιονδήποτε και οτιδήποτε) και το Just Dance αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα μοντάζ, το οποίο εμφανίζει τους πρωταγωνιστές των uploaded videos παρά τους τυπικούς virtual χορευτές.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι το Just Dance 2015 χαρακτηρίζεται από μία ευκολία στο χειρισμό και στη διαχείριση των menus, καθώς είναι εμφανής η θέληση των game developers να δημιουργήσουν ένα απλό στη χρήση game που θα τραβήξει την προσοχή ενός πιο casual κοινού. H PlayStation Camera και ο Kinect Sensor δείχνουν να αντιλαμβάνονται σε ικανοποιητικό βαθμό τις κινήσεις του παίκτη, αν και δεν έλειψαν ορισμένες περιπτώσεις που παρατηρήσαμε ορισμένα μικρά κολλήματα και παγώματα. Αναμφίβολα, το Just Dance 2015 δείχνει ότι πετυχαίνει το σκοπό του, που δεν είναι άλλος από το να προσφέρει ορισμένες μοναδικές (και άλλοτε τραγελαφικές) χορευτικές στιγμές, παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένες μικρές παραλείψεις όπως για παράδειγμα η μη ύπαρξη ενός tutorial (τι να κάνουμε δεν διαθέτουμε όλοι το ταλέντο του Φώτη Μεταξόπουλου), αλλά και η έλλειψη επιπέδων δυσκολίας. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι το Just Dance 2015 σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό, ωστόσο η αίσθηση που σου αφήνει είναι ότι με λίγο παραπάνω tweaking θα γινόταν πολύ πιο πλούσιο και καλύτερο.

Let the beat control your body!

To Just Dance 2015 είναι μία καλή προσθήκη για τους gamers που θέλουν να κάνουν ένα διάλλειμα από τον κόσμο των RPG, FPS και strategy και να βιώσουν μία πιο casual gaming εμπειρία, ξυπνώντας τον άρχοντα της πίστας που κρύβουν μέσα τους. Επιπλέον, ο τίτλος της Ubisoft (πέρα από το κάψιμο θερμίδων) είναι ιδανικός για παιχνίδι με την παρέα (είναι ότι πρέπει για εκείνες τις δύσκολες μέρες που το ταμείο είναι μείον και όλη η παρέα μαζεύετε σε ένα σπίτι και λιώνει στα party games). Με ικανοποιητικά community features, εξαιρετική επιλογή μουσικών κομματιών, αλλά ελάχιστες διαφορές σε σύγκριση με την περσινή έκδοση, το Just Dance 2015 είναι ένα rhythm game που δίνει έμφαση στην απλότητα και παρόλο που δεν ξεχωρίζει, βαδίζει στον ίδιο πετυχημένο δρόμο των προηγούμενων τίτλων της σειράς.

The post Just Dance 2015 appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα