Just Cause 3

H σειρά Just Cause έχει συνδυαστεί με την ανέμελη, ξέφρενη εξερεύνηση ενός τεράστιου ανοικτού κόσμου, όπου ο σέξι λατίνος πράκτορας Rico Rodriguez σπέρνει εκρήξεις και χάος… το τρίτο παιχνίδι της σειράς ακολουθεί πίστα τη συνταγή και πάει λίγο παραπάνω.

Το πρώτο Just Cause είχε βγει το 2006 και το Just Cause 2 το 2010 και σήμερα, το 2016, κάποια πράγματα φαίνονται να μην αλλάζουν ποτέ. Η συνταγή είναι ίδια παρόλο που έχουν περάσει δέκα χρόνια: ο Rico πάει σε ένα απομονωμένο νησί που τελεί υπό δικτατορία και διαλύει τα πάντα! Το σενάριο, οι διάλογοι, οι χαρακτήρες, όλα αυτά τα αφηγηματικά

μέσα κάνουν πέρα και αναλαμβάνει η δράση, η ελευθερία κινήσεων και η εξερεύνηση. Στο Just Cause 3 λοιπόν, ο Rico κάνει… μια από τα ίδια, καθώς έρχεται στο φανταστικό, γειτονικό μας νησί του Medici που είναι και η πατρίδα του, για να το απελευθερώσει από τον κακό στρατηγό Sebastiano Di Ravello. Ο Rico χρησιμοποιεί οχήματα, όπλα και ένα σωρό gadgets για να απελευθερώσει τμηματικά το νησί, στοχεύοντας στρατηγικούς πρώτα χώρους όπως αεροδρόμια, εργοστάσια, κ.λπ., ενώ παράλληλα ακολουθεί δευτερεύουσες αποστολές, κάνει θελήματα, μαζεύει collectibles και γενικώς κόβει βόλτες σε αυτό το τεράστιο νησί. Η αίσθηση ελευθερίας στην κίνηση στα Just Cause είναι ανυπέρβλητη, καθώς με τη χρήση του γάντζου του και του αλεξίπτωτου, ο Rico πετάει, σκαρφαλώνει και βρίσκεται παντού. Αυτή τη φορά έχει και μια wingsuit που του επιτρέπει να αιωρείται στον αέρα – για ακόμα περισσότερη διασκέδαση και ταχύτητα στις μετακινήσεις. Και ο γάντζος… αυτός ο γάντζος, έχει κλέψει καρδιές! Πλέον, μπορείτε να συνδέσετε τα πάντα με τις δύο άκρες του γάντζου σας και με λίγη φαντασία και πειραματισμό μπορείτε να προκαλέσετε ξεκαρδιστικές, κωμικοτραγικές φάσεις: συνδέστε εχθρούς με περαστικά αεροπλάνα, κτίρια με άρματα μάχης, εχθρούς μεταξύ τους, ταβάνια με εχθρούς, σκουτεράκια με δέντρα… και θαυμάστε τους νόμους της Φυσικής.

Μεγάλη και βολική προσθήκη είναι τα Rebel Drops: όπου και αν βρίσκεστε, μπορείτε να καλέσετε για ένα πακέτο ανεφοδιασμού που μπορεί να περιέχει από σφαίρες και όπλα, μέχρι τανκ και ελικόπτερα, αρκεί να έχετε αρκετά Chaos Points για να τα πληρώσετε, (αλλά με λίγες εκρήξεις και καταστροφές των κόκκινων κτιρίων του Κακού Στρατηγού, αυτό είναι εύκολο). Μαζί με το άπειρο C4 (κάτι που δεν υπήρχε στους προηγούμενους τίτλους) το Just Cause 3 γίνεται ακόμα πιο απλόχερο και γενναιόδωρο και δεν σταματάτε ποτέ να προκαλείτε χάος και καταστροφές. Αυτή ήταν εξάλλου και η ταυτότητα της σειράς: καθόλου εμπόδια και μπελάδες στον παίκτη, απλά η απόλυτη ελευθερία για εξερεύνηση και μπελάδες. Στις νέες προσθήκες πρέπει να αναφέρουμε και τις Προκλήσεις που βρίσκονται διασκορπισμένες στον χάρτη, που δοκιμάζουν σε ένα συγκεκριμένο χώρο και χρόνο τις ικανότητές σας στην οδήγηση, στη χρήση συγκεκριμένων όπλων, κ.λπ. Αν τα πάτε καλά, μαζεύετε tokens τα οποία ξεκλειδώνουν ικανότητες και αναβαθμίσεις για τα όπλα σας. Είδαμε αρκετές καθυστερήσεις δυστυχώς στο loading time όταν φορτώνεται μια τέτοια πρόκληση, σε σημεία τόσο ενοχλητικές που φτάνεις στο σημείο να προσπερνάς την πρόκληση (ειδικά τις πιο ζόρικες που θα αποτύχεις ξανά και ξανά). Πέρα από αυτό, το Just Cause 3 τρέχει κανονικά στο PS4 δοκιμής μας, αλλά οι PC gamers έχουν αρκετά προβλήματα με το παιχνίδι και έπρεπε να περιμένουν πολλά patches για να επιδιορθωθούν τα πολλά τεχνικά ζητήματα.

Αν είστε φίλος της σειράς, το Just Cause 3 δεν πρέπει να σας ξεφύγει: είναι πιο μεγάλο, πιο γρήγορο, χορταστικό και διασκεδαστικό. Είναι η απόλυτη παιδική χαρά, με λίγα λόγια: αν δεν είχατε επαφή μέχρι στιγμής, αλλά ψάχνετε ένα διασκεδαστικό, ανέμελο παιχνίδι εξερεύνησης και δράσης σε έναν ανοιχτό κόσμο, με άπειρο περιεχόμενο και αποστολές, τότε βουτήξτε άφοβα… αρκεί να μην περιμένετε πολλά πράγματα από άποψη σεναρίου.

The post Just Cause 3 appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife