Oculus. Εξαγοράζει την εταιρεία που δημιούργησε το Xbox 360 controller!

Η μάχη για την επικράτηση στον τομέα του virtual reality έχει μόλις ξεκινήσει και το μεγάλο στοίχημα της Oculus, που ετοιμάζει το Oculus Rift VR headset είναι να μπορέσει να βγει μπροστά από τον μεγάλο ανταγωνιστή της, που δεν είναι άλλος από τη Sony με το Project Morpheus.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η κίνηση της γνωστής εταιρείας να προχωρήσει στην εξαγορά της Carbon

Design. H συγκεκριμένη εταιρεία μπορεί να μην σας είναι γνωστή, ωστόσο έχει συνδέσει το όνομα της με το σχεδιασμό του Xbox 360 controller. Όπως αποκαλύφθηκε, η Carbon συνεργαζόταν εδώ και καιρό με την Oculus σε μία σειρά από projects, τα οποία όμως ακόμη παραμένουν άγνωστα. Σχολιάζοντας την εξαγορά (η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού), ο creative director της Carbon Design, Peter Bristol, τόνισε ότι όλοι στην Carbon Design είναι ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι που θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη προϊόντων που έχουν άμεση σχέση με την εικονική πραγματικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτός και η σχεδιαστική του ομάδα θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία που προσφέρει το Oculus Rift.

Η Oculus έχει πλέον από πίσω της τον κολοσσό που ονομάζεται Facebook, για αυτό τέτοιου είδους κινήσεις δεν θα πρέπει να μας προξενούν εντύπωση. Στα τέλη Αυγούστου, η Oculus αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα development kit του Oculus VR headset (έκδοση μόνο για τους developers), ενώ ακόμα παραμένει άγνωστο το πότε η συγκεκριμένη συσκευή θα είναι διαθέσιμη για το αγοραστικό κοινό. Με βάση τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι όσο θα περνούν οι μήνες, τόσο θα φουντώνει περισσότερο ο ανταγωνισμός για την εδραίωση στην κατηγορία των VR headsets.

The post Oculus. Εξαγοράζει την εταιρεία που δημιούργησε το Xbox 360 controller! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα