GAMESCOM 2014: H συνέντευξη τύπου της EA

Στο πλαίσιο της Gamescom 2014, η EA πραγματοποίησε τη δική της συνέντευξη τύπου (13/8) για να παρουσιάσει στο gaming κοινό όλα τους νέους τίτλους της, οι οποίοι θα μας απασχολήσουν στο άμεσο χρονικό διάστημα. Το μενού περιλάμβανε την πολύ σημαντική αποκάλυψη του Shadow Realms, μπόλικες πληροφορίες για το Dragon Age: Inquisition και αρκετά φρέσκα στοιχεία για πολλούς άλλους σημαντικούς τίτλους με τη συνοδεία exclusive

trailers. Για να δούμε περιληπτικά όλα όσα συνέβησαν στην press conference της EA…

> H συνέντευξη τύπου της EA ξεκίνησε με το Dragon Age: Inquisition, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο πολύ επενδύει ο μεγάλος publisher στον τίτλο της Bioware. Ο Aaaryn Flynn, General Manager της Bioware παρουσίασε ένα extended demo του παιχνιδιού, το οποίο όπως αποκάλυψε είναι το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο project, στο οποίο έχει δουλέψει η Bioware. Το demo ξεκίνησε με τις πολλές διαφορετικές τοποθεσίες του παιχνιδιού, με τον Flynn να στέκεται στο γεγονός ότι οι παίκτες θα έχουν στο πλευρό τους 9 συντρόφους (τους περισσότερους από κάθε άλλο Dragon Age). Στη συνέχεια ο Aaaryn Flynn αναφέρθηκε στο πλήθος των customization options και τόνισε ότι το παιχνίδι θα διαθέτει 9 διαφορετικές class specializations, 21 διαφορετικά combat trees και περισσότερα από 200 spells και abilities. Στη συνέχεια, o General Manager της Bioware τόνισε τη χρησιμότητα του Skyhold, ενός είδους φρουρίου, το οποίο θα λειτουργεί ως η βάση επιχειρήσεων του παίκτη. Στο gameplay demo που προβλήθηκε στη συνέχεια, το κοινό θαύμασε τα πανέμορφα spell effects, αλλά και τη λειτουργία της tactical camera, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους Inquisitors να κατευθύνουν στρατηγικά τους συντρόφους τους. Λίγο πριν το τέλος της παρουσίασης του Dragon Age: Inquisition, o υπεύθυνος της Bioware αποκάλυψε ότι το παιχνίδι θα διαθέτει περισσότερο από ένα εκατομμύριο διαλόγους και η διάρκεια του θα ξεπερνάει τις 150 ώρες! Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ένα επικό trailer που έκανε το κοινό να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

> Μετά την καταπληκτική επίδειξη των δυνατοτήτων του Dragon Age: Inquisition που κυκλοφορεί στις 20 Νοεμβρίου στην Ευρώπη, η community manager του Titanfall, Abee Heppe ανέβηκε στη σκηνή για να περιγράψει ορισμένα από τα νέα features του Titanfall, όπως είναι οι Burn Cards, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε το IMC Rising, το οποίο θα αποτελεί το τρίτο map pack του παιχνιδιού και το οποίο θα προσθέσει τρεις νέους χάρτες στο παιχνίδι.

> Μετά τη σύντομη αναφορά στο NHL 15 (ice hockey) της EA Sports, τη σκυτάλη της παρουσίασης παρέλαβε ο Peter Moore, ο οποίος ξεκίνησε τη live παρουσίαση του Sims 4, το οποίο κυκλοφορεί στις 2 Σεπτεμβρίου. H Rachel Franklin, GM της EA που ανέλαβε να συνεχίσει την παρουσίαση, στάθηκε στις εκατοντάδες επιλογές παραμετροποίησης της εμφάνισης των sims, δημιουργώντας μία sim ολόιδια η Angela Merkel, ενώ επίσης προσπάθησαν (μάλλον αποτυχημένα) να δημιουργήσουν τον… Peter Moore. Στην πορεία το live demo επικεντρώθηκε στη λειτουργία του Gallery, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους gamers να μοιράζονται και να χρησιμοποιούν τις δημιουργίες άλλων παικτών. Σε γενικές γραμμές, δόθηκε μάλλον πολύ μεγάλη έμφαση σε έναν τίτλο που μοιάζει περισσότερο ως μία αναβαθμισμένη έκδοση του Sims 3. Η χρονοβόρα παρουσίαση του Sims 4 έκλεισε με την πληροφορία ότι το playable demo του Sims 4 έχει πλέον ανέβει στο thesims.com.

> Στη συνέχεια ακολούθησε μία σύντομη αναφορά στον κόσμο του FIFA World, την Free to play έκδοση του αγαπημένου football sim, η οποία έχει ήδη αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Mike McCabe, executive producer της EA Sports στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να κυκλοφορήσει μία νέα updated game engine με καλύτερη A.I. και πιο ρεαλιστικά animations. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι εξελιγμένες δυνατότητες του FIFA 15, με τον GM David Rutter να αναφέρεται στην έμφαση που έχει δοθεί στο συναίσθημα και στον αυθεντικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, με το FIFA 15 να έχει τον πιο υψηλό βαθμό απόκρισης από κάθε άλλο τίτλο FIFA. Τέλος, οι φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με όλες τις ομάδες της τουρκικής λίγκας, ενώ παράλληλα η A.I. και η συμπεριφορά των τερματοφυλάκων έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα πιο ρεαλιστικό από κάθε άλλη φορά.

> Από την ΕΑ press conference δεν θα μπορούσε να λείπει και το Star Wars: The Old Republic, όπου η EA ανακοίνωσε το Galactic Strongholds, ένα digital expansion όπου οι παίκτες θα μπορούν να κτίσουν το δικό τους… σπίτι (stronghold)! Επιπλέον, με το εν λόγω expansion θα προστεθούν τα Guild Flagships, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν πολλούς παίκτες σε αποστολές μέχρι και στα πιο μακρινά σημεία του γαλαξία.

> To «μενού» αμέσως μετά περιλάμβανε και το πολλά υποσχόμενο MOBA game, το Dawngate με την ΕΑ να ανακοινώνει ότι οι ευρωπαϊκοί servers είναι πλέον ανοικτοί και οι gamers μπορούν πλέον να λάβουν μέρος στην open-beta του παιχνιδιού μέσω του επίσημου site dawngate.com.

> Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η πιο σημαντική αποκάλυψη της φετινής Gamescom από την πλευρά της EΑ. Αναφερόμαστε στο Shadow Realms, στο ολοκαίνουργιο online action-RPG από την Bioware. Όπως ανέφερε ο Jeff Hickman, GM της Bioware Austin, το Shadow Realms αναμένεται να πραγματοποιήσει μία επιστροφή στις ρίζες των παραδοσιακών pen & paper RPGs, όπου ο dungeon master έπαιζε το σημαντικότερο ρόλο στην εξέλιξη και στην αφήγηση του παιχνιδιού. Το story-driven Shadow Realms θα είναι ουσιαστικά ένα 4vs.1 co-operative game, όπου οι παίκτες θα πρέπει να συνεργαστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια σε μία δαιμονική οντότητα, τον Shadow Lord, ο οποίος θα ελέγχεται από έναν άλλον παίκτη που θα κατευθύνει κάθε πτυχή της δράσης (θυμίζοντας στην ιδέα το Fable Legends). Στο νέο φιλόδοξο project της Bioware, ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στη δυναμική φύση του story, όπου στόχος των developers είναι να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι η αφήγηση του Shadow Realms εξελίσσεται με τη μορφή μίας τηλεοπτικής σειράς. Αναμφίβολα, το Shadow Lord, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε PC το 2015, ήταν η πιο δυνατή ανακοίνωση της συνέντευξη τύπου της ΕΑ. Στο shadowrealms.com, οι ενδιαφερόμενοι gamers μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση τους να λάβουν μέρος στην closed Alpha φάση του παιχνιδιού.

>Όσον αφορά, το Battlefield Hardline, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει αρκετή από την single player δράση του τίτλου. Όπως τόνισε ο υπεύθυνος του παιχνιδιού, Steve Papoutsis, το single-player σκέλος του Hardline θα θυμίζει τις γνωστές αγαπημένες αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές, όπου η κάθε αποστολή θα βασίζεται σε μία επεισοδιακή λογική. Επιπλέον, θα υπάρχει μία πιο non-linear προσέγγιση σε σύγκριση με τα προηγούμενα Battlefield, δίνοντας στους παίκτες περισσότερες επιλογές για το πως θέλουν να παίξουν και να πετύχουν στα mission objectives τους, ακολουθώντας ακόμη και μία πιο… εναλλακτική προσέγγιση που θα βασίζεται σε τεχνικές stealth. Όπως τόνισε ο manager του παιχνιδιού, οι developers στο Hardline εστιάζουν πολύ στην ιδέα του replayabilty, έτσι ώστε το single-player να μην καταντάει βαρετό ποτέ. Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε στο πολλά υποσχόμενο cops vs. robbers game θα υπάρχουν δύο ακόμη multiplayer modes, το Hotwire, το οποίο θα αποτελεί μία καταδίωξη με αμάξια και το Rescue, στο οποίο οι παίκτες θα πρέπει να απελευθερώσουν τους ομήρους από τα χέρια των εγκληματιών.

Το event ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο mash-up video όλων των τίτλων που παρουσιάστηκαν. Σε γενικές γραμμές ήταν μία αρκετά μεστή παρουσίαση από την πλευρά της EA με μπόλικες πληροφορίες και σημαντικές ανακοινώσεις, οι οποίες σίγουρα ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς.

The post GAMESCOM 2014: H συνέντευξη τύπου της EA appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα