Far Cry 3: Blood Dragon

Σου έχει λείψει το cult; Έχουν γίνει όλα πιο περίπλοκα και πιο ρεαλιστικά σήμερα; Αναπολείς την «ηλεκτρονική» εποχή των ‘80s όπου η δράση και οι ατάκες στις ταινίες και στα παιχνίδια ήταν… το κάτι άλλο; Ετοιμάσου να λατρέψεις το Far Cry 3: Blood Dragon!

Σενάριο και τα ρέστα

Δεν έχει ρέστα… Το σενάριο είναι όλα τα λεφτά! Βρισκόμαστε σε κάποιο εναλλακτικό 2007, μετά από τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο, και είσαι ο Rex

Power Colt, ένας βιονικός στρατιώτης. Πηγαίνεις σε ένα νησί για να σταματήσεις τον κακό πρώην διοικητή σου, ο οποίος θέλει να εκτοξεύσει πυρηνικούς πυραύλους προς όλο τον κόσμο. Α, στο νησί βρίσκονται και κάτι γενετικά «πειραγμένοι» δεινόσαυροι (blood dragons) που ρίχνουν φονικές ακτίνες λέιζερ από τα μάτια τους!!! Στο είπα… όλα τα λεφτά!



Gameplay

Παρά τα σουρεαλιστικά στοιχεία της υπόθεσης, το ουσιαστικό gameplay του Blood Dragon δεν διαφέρει από αυτό του Far Cry 3, αφού τα δύο παιχνίδια χρησιμοποιούν την ίδια μηχανή. Με ελάχιστες εξαιρέσεις βέβαια, όπως π.χ. το γεγονός ότι δεν πεθαίνεις πλέον όταν πέφτεις από γκρεμούς, ούτε σου τελειώνει ο αέρας στις καταδύσεις. Τα όπλα που έχεις εδώ είναι λιγότερα, αλλά επίσης είναι πιο φουτουριστικά και εντυπωσιακά. Στις ακολουθίες των takedowns έχεις πλέον και αστεράκια νίντζα, ενώ αποκορύφωμα αποτελεί το killstar, ένα βιονικό όπλο-implant που ρίχνει μία συνεχόμενη ακτίνα λέιζερ, με κόστος στην υγεία σου όμως. Νέο μηχανισμό του gameplay αποτελούν και οι ίδιοι οι blood dragons, τους οποίους μπορείς να πολεμάς ή να τους παρασύρεις με δολώματα ώστε να σκοτώνουν τους εχθρούς για λογαριασμό σου. Τις βασικές αποστολές θα τις τελειώσεις σε λίγες ώρες μόνο, αλλά όπως στο Far Cry 3 έχεις και side missions, όπως επίσης αρκετά outposts προς απελευθέρωση. Εδώ τα outposts είναι λιγότερα, αλλά μεγαλύτερα και πολύ πιο high-tech. Γενικά το Blood Dragon είναι μία ανεπανάληπτη ρετρό εμπειρία, με bravado ατάκες, ξεκαρδιστικό tutorial και χιουμοριστικά in-game μηνύματα. Ακόμα και οι cut scenes είναι «πιξελιαστές» και επίτηδες σχεδιασμένες στα 256 χρώματα!!!

Και από εμφάνιση;

Ενώ στο βασικό παιχνίδι κυριαρχούσε η φύση και ο ρεαλισμός, εδώ τα πάντα θυμίζουν επιστημονική φαντασία των ‘80s. Γενικά ο κόσμος είναι σκοτεινός, με τον τον ουρανό να εναλλάσσεται μεταξύ κόκκινου και μπλε, ενώ η βλάστηση ίσα που φαίνεται. Παντού υπάρχει ένα διακριτικό interlacing (οριζόντιες γραμμές στην οθόνη). Τα κτίρια, τα όπλα, τα οχήματα, ακόμα και οι εχθροί, έχουν σκοτεινά χρώματα, εμπλουτισμένα με πολύχρωμα φώτα neon. Αυτά τα φώτα δημιουργούν μία μαγευτική αντανάκλαση στη θάλασσα!

Keywords
Τυχαία Θέματα