Dragon Quest Heroes II Review

Το Dragon Quest Heroes II είναι ένα πολύ όμορφο, “ζωντανό” παιχνίδι. Είναι παιδάκι του Ιαπωνικού Omega Force, του ίδιου studio που μας έφερε και το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Ανήκει στο σύμπαν του Dragon Quest

και πρόκειται για ένα απόλυτα ειλικρινές hack and slash RPG. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα βασικά για αυτό… Την ιαπωνική anime αισθητική του τη μυρίζεσαι από τις πρώτες στιγμές που θα μπεις στον κόσμο του παιχνιδιού, καθώς είναι πολύχρωμο, είναι ιδιαίτερο, είναι ζωντανό, ενδιαφέρον με πολλές μάχες και, πρέπει να παραδεχτώ, ενίοτε αρκετό grinding.

To Dragon Quest Heroes II εμμένει σε μία κλασική φόρμουλα για το είδος του, η οποία είναι απολύτως ικανοποιητική. Έχουμε καλή εικόνα και ήχο, ενδιαφέροντες χαρακτήρες με προσωπικότητες από παραδοσιακή “πάστα”, μοναδικά comic reliefs και εξαιρετικά challenges. Ο δικός σου ρόλος στο παιχνίδι είναι ενός θηλυκού ή αρσενικού νεαρού ιππότη, ο οποίος μία ωραία πρωία πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να σώσει τον κόσμο. Δεν έχει σημασία αν επιλέξεις το θηλυκό ή τον αρσενικό προτεινόμενο χαρακτήρα, καθώς θα είστε παρέα και θα μπορείς να ελέγξεις και τους δύο ούτως ή άλλως. Παράλληλα, στην περιπέτειά σου θα σε βοηθήσουν και 2 ακόμα χαρακτήρες που θα μπορείς να ελέγξεις, αλλά και πολλοί ακόμα που θα συμμετέχουν… πέρα από τον έλεγχο του χειριστηρίου/ποντικιού σου. Κάθε χαρακτήρας στο παιχνίδι είναι μοναδικός, με το δικό του προσωπικό στυλ μάχης και ολόδικές του μαγικές ικανότητες.

Όσον αφορά την ίδια τη μάχη, είναι σίγουρα μια ομολογουμένως ενδιαφέρουσα εμπειρία. Δε μπορώ να αρνηθώ ότι παίζει πολύ button mashing, αλλά σίγουρα θα βρεις ότι οι μάχες κρύβουν μια έντονη ανάγκη για ανάπτυξη στρατηγικής. Κάθε χαρακτήρας έχει πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα απέναντι σε εχθρούς και καταστάσεις, και παράλληλα κάθε μάχη απαιτεί μια συγκεκριμένη στρατηγική, αν θες να βγεις σώος/-α από αυτήν. Οι μάχες είναι στην πραγματικότητα η ουσία του παιχνιδιού, και μόλις ζήσεις το οπτικοακουστικό πανόραμα μίας θα το καταλάβεις καλά αυτό. Υπέροχα χρώματα, τεράστια ποικιλία από μαγικές δυνάμεις (τόσο δικές σου, όσο και αντιπάλων), όμορφοι ήχοι… Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για μια ωραία συναρπαστική εμπειρία.

Όσο παίζεις και προοδεύεις γίνεσαι πιο δυνατός, όπως συμβαίνει σε κάθε «παραδοσιακό» role-playing game. Για να ανεβάσεις τις ικανότητες σου, βέβαια, θα πρέπει να επισκέπτεσαι το “καταφύγιο” των skills στην Accordia, που λειτουργεί ως μία “ζεστή φωλιά” στο παιχνίδι. Παράλληλα, στην Accordia επιστρέφεις, μετά από κάθε save σου-τα οποία γίνονται μετά από κάθε μεγάλη μάχη. Αν όλα αυτά είναι θετικά ή αρνητικά, εσύ αποφασίζεις-τα save, προσωπικά, δε θα με χαλούσε να μπορούσαν να γίνονται πιο συχνά, τώρα που το λέμε. Όσον αφορά τα υπόλοιπα βασίλεια, χρειάζεται να περπατήσεις μόνο μία φορά ανάμεσά τους. Κατά τα άλλα υπάρχει το εξαιρετικό zoom spell που σε μεταφέρει ανάμεσα στα zoom stones που εσύ επιλέγεις ελεύθερα (υπάρχουν παντού).

Μόλις χορτάσεις solo gaming, το Dragon Quest Heroes II προσφέρει επιλογή για multiplayer. Αυτό λειτουργεί ικανοποιητικά, με προοπτικές για ακραία bloodbaths, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεις 2-3 άτομα που μπορείς να εμπιστευτείς για συμμάχους. Αν θες τη γνώμη μου, αν δε βρίσκεις τουλάχιστον 2 άτομα που δε πρόκειται να σε “κρεμάσουν”, παίξε κατευθείαν solo. Θα βρεις τις μάχες πιο εύκολες με 3 χαρακτήρες που ελέγχονται από την AI, παρά με 1 χαρακτήρα που στη μέση της μάχης θα πάει για εικασάλεπτο snack break. Αν βρεις όμως αυτούς τους 2 συμμάχους, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα περάσετε ένα -τουλάχιστον- πολύ ωραίο απόγευμα.

Ποιοτικά το παιχνίδι βάζει τον πήχη πολύ ψηλά. Τα γραφικά είναι top-notch, τα bugs πλησιάζουν την ανυπαρξία και “τρέχει” στον εντυπωσιακό ρυθμό των 60 fps (απαλό σα λιωμένο βούτυρο). Η ιστορία του είναι “αρκετή”, αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «επιδερμική» και σίγουρα δεν πρόκειται να σε κρατήσει ξύπνιο την επόμενη νύχτα να βασανίζεσαι για το σενάριο. Το grinding είναι σίγουρα ένα θέμα, αλλά είναι σύμφυτο με τον χαρακτήρα και την «japanese προέλευση» του παιχνιδιού.

Ποιες είναι οι τελικές εντυπώσεις μου από το Dragon Quest Heroes II; Είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα θα ξαναπιάσω στα χέρια μου, καθώς οι smooth μηχανισμοί του gameplay, ταυτόχρονα με την εντυπωσιακά γοητευτική αισθητική manga (ο Akira Toriyama το σχεδιάζει άλλωστε, οπότε δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό) και τις εξαιρετικές ικανότητες των χαρακτήρων στη μάχη είναι στοιχεία που πείθουν. Αν και το Dragon Quest Heroes II η αλήθεια είναι ότι δεν ξεχωρίζει τόσο για το βάθος ιστορίας ή των χαρακτήρων, το εξαιρετικό gameplay του σίγουρα ισοσταθμίζει τις όποιες αδυναμίες του!

Ανάπτυξη: Omega Force Έκδοση: Square Enix Διάθεση: CD Media

The post Dragon Quest Heroes II Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα