Creative Sound BlasterX P5 Review: «Μικρά στο μάτι, αλλά μεγάλα σε δυνατότητες»!

Η Creative είναι μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες στον κόσμο των audio hardware προϊόντων (οι πιο παλιοί PCάδες δεν γίνεται να μην γνωρίζουν τις θρυλικές κάρτες ήχου Sound Blaster, οι οποίες βρίσκονταν σε κάθε σύστημα). Η Creative βέβαια εδώ και χρόνια δεν συνδέεται μόνο με τον κόσμο των καρτών ήχου, αλλά έχει επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες περιφερειακών, τα οποία ξεκινούν από δυναμικά Lifestyle

ηχεία και φτάνουν μέχρι gaming headsets και gaming πληκτρολόγια. Ειδικότερα για τους φανατικούς φίλους του gaming, η ιστορική εταιρεία ξεχωρίζει με την σειρά Sound BlasterX, η οποία ενσωματώνει όλα «όπλα» που μπορεί να χρειαστεί ο ψαγμένος gamer. Ένα από αυτά τα «όπλα» είναι και τα in-ear ακουστικά Sound BlasterX P5, τα οποία απευθύνονται στους gamers που θέλουν να νιώσουν μία επαγγελματική Pro-gaming εμπειρία ήχου από την άνεση του σπιτιού τους…

Ποιότητα στη νιοστή!

Τα in-ear ακουστικά εκ φύσεως παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς διαφοροποιούνται αισθητά από τα μεγάλα headsets. Φυσικά το γεγονός ότι διαφέρουν σχεδιαστικά από τα παραδοσιακά headsets και ακολουθούν μία πιο μινιμαλιστική και compact προσέγγιση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι κατασκευασμένα με γνώμονα την τέλεια ακουστική απομόνωση, η οποία είναι και το ζητούμενο για κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του.

Κατασκευασμένα από ποιοτικό πλαστικό, το οποίο έχει μία γυαλιστερή υφή και θυμίζει μέταλλο και με full spectrum οδηγούς νεoδυμίου (7mm) τα συγκεκριμένα in-ear headphones προσφέρουν εύρος συχνότητας που ξεκινάει από τα 10Hz και φτάνει τα 23KHz, με την συνολική ένταση τους να φτάνει ακόμη και τα 114dB. Η πρόταση της Creative μπορεί να συνδεθεί με PC, Xbox One, PlayStation 4 ή σε οποιοδήποτε smartphone / tablet μέσω του παραδοσιακού βύσματος των 3.5mm, ενώ παράλληλα τα P5 έρχονται με ενσωματωμένο μικρόφωνο, όπου οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τη λειτουργία του μέσω των εδικών controls. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το καλώδιο (μήκους 1.2 μέτρου), το οποίο είναι «braided», πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και το σημαντικότερο είναι ότι δεν… μπλέκεται.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην πολυτελή συσκευασία των Sound BlasterX P5 εκτός από τo in-ear headset περιλαμβάνεται ένα AUX cable (θηλυκού τύπου), μία σειρά από αναπληρωματικά eartips διαφορετικών μεγεθών και μία χρήσιμη θήκη μεταφοράς.

Απόδοση στο full!

Μπορεί τα Sound BlasterX να είναι μικρά στο μάτι, ωστόσο είναι μεγάλα σε ακουστική απόδοση. Πετυχαίνοντας ηχητική απομόνωση που αγγίζει το 95%, ειλικρινά όταν τα τοποθετήσετε στα αυτιά σας το μόνο που θα ακούτε θα είναι η… αναπνοή σας (όπως ακριβώς συμβαίνει με ένα στηθοσκόπιο). Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το μεγαλύτερο προσόν των Sound BlasterX είναι η άνεση που προσφέρουν ακόμη και ύστερα από πολύωρη χρήση. Ο τομέας βέβαια που η πρόταση της Creative παίρνει άριστα είναι η απόδοση του ήχου, καθώς ο πεντακάθαρος ήχος σε συνδυασμό με το άριστο μπάσο, προσφέρουν μία από τις πιο ισορροπημένες εμπειρίες ήχου που είναι βέβαιο ότι θα λατρέψουν οι gamers. Ακόμη και παραμικρός ήχος ακούγεται πεντακάθαρα και η ακουστική τους ακρίβεια φανερώνει ότι το όνομα Creative εξακολουθεί και παραμένει στην top κατηγορία των audio-based προϊόντων. Εκεί που άλλα in-ear headsets αποτυγχάνουν είναι στην μείξη του ήχου, καθώς όταν βρίσκεστε σε ένα online gaming session συχνά καλείστε να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο του headset σας για να επικοινωνήσετε με τους teammates σας. Σε μία τέτοια περίπτωση πολλά gaming headsets αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, παρόλα αυτά το P5 προσφέρει μία τελείως διαφορετική ηχητική εμπειρία που σίγουρα δύναται να χαρίσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα την ώρα που γίνεται της κολάσεως σε οποιοδήποτε first-person shooter. Άλλωστε, το γεγονός ότι τα προτιμούν οι pro-gamers της ομάδας Epsilon που έχει κάνει τεράστιο όνομα στο Counter-Strike: GO, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Δυνατή επιλογή!

Πολλοί gamers ενδεχομένως να το σκέφτονται για να προχωρήσουν στην αγορά ενός in-ear audio headset, καθώς μπορεί να φοβούνται ότι δεν θα αποδίδει όπως τα «μεγαλύτερα» αδέλφια του. Η αλήθεια είναι ότι με το Sound BlasterX P5 δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς η πρόταση της Creative προσφέρει high-end ακουστική απόδοση, πεντακάθαρο μπάσο, μοναδική αντοχή και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Με τιμή λίγο παραπάνω από τα 60 ευρώ αποτελεί μία δυνατή πρόταση που θα σας κάνει να αισθανθείτε… pro-gamer!

The post Creative Sound BlasterX P5 Review: «Μικρά στο μάτι, αλλά μεγάλα σε δυνατότητες»! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα