CounterSpy

Πώς θα ήταν άραγε ο ψυχρός πόλεμος σε συνδυασμό με την απειλή πυρηνικών πυραύλων; Η Dynamighty μας ταξιδεύει πετυχημένα στην εποχή του Ψυχρού πολέμου ανάμεσα σε Αμερική και Σοβιετική Ένωση, αλλά δεν είναι μόνο αυτό: καραδοκεί ο φόβος ενός πυρηνικού πολέμου! Όλα αυτά βρίσκονται στο CounterSpy, ένα ανάλαφρο side-scroller. με συνολική διάρκεια που δεν ξεπερνά τις 4 ώρες.

Δύο μεγάλες δυνάμεις, οι Imperialists και οι Socialists παραβγαίνουν σε έναν τρομερό αγώνα: ποιος θα προλάβει να στείλει πρώτος πυρηνικούς πυραύλους στο φεγγάρι; Ανάμεσά τους, μια μυστική υπηρεσία ονόματι C.O.U.N.T.E.R. η

οποία για το καλό της ανθρωπότητας και του κόσμου γενικότερα, σαμποτάρει τα σχέδια των δυο δυνάμεων, με στόχο την εξάλειψη της μεγάλης απειλής. Εσείς, θα μπείτε στο ρόλο του CounterSpy, ενός μοναχικού, μυστικού πράκτορα που έχει μια αποστολή: να κλέψει τα σχέδια των πυρηνικών κεφαλών από τις βάσεις που φυλάγονται….

Τα γραφικά του CounterSpy καταφέρνουν να αποδώσουν άψογα την βασική ιδέα και ατμόσφαιρα του ιδιαίτερου σεναρίου. Οι βάσεις θυμίζουν αρχιτεκτονικά τις βάσεις της εποχής στην οποία πατάει το CounterSpy. Επιπλέον, η μουσική σε συνδυασμό με τις φωνές των φρουρών, τους άπειρους πυροβολισμούς και τις εκρήξεις, μπλέκονται αρμονικά με το σενάριο και το οπτικό κομμάτι. Όπως προαναφέραμε, το CounterSpy δεν έχει μεγάλη διάρκεια αλλα έχει πολλές επιλογές. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να συλλέξετε σχέδια για τις πυρηνικές κεφαλές, μέσα από βάσεις γεμάτες με φρουρούς και κάμερες, όσο πιο αθόρυβα γίνεται… αν φυσικά μπορείτε! Καθώς είστε στο main story μπορείτε παράλληλα να μαζεύετε χρήματα και σχέδια για νέα όπλα και δυνάμεις που θα γίνουν μετά διαθέσιμα στο Shop. Ξεκινώντας θα προσέξετε ότι θα υπάρχει μια μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνης. Η μπάρα αυτή παίζει μεγάλο ρόλο καθώς γεμίζει ή αδειάζει, ανάλογα με το πόσο αθόρυβα κινείστε μέσα στη βάση: έχει σημασία να τη κρατάτε σε χαμηλά επιπέδα, διότι δεν θα μηδενιστεί στην επόμενη πίστα. Όταν η μπάρα αυτή γεμίσει (και φτάσει στο πέμπτο βαθμό συναγερμού), η μόνη σας επιλογή είναι να φτάσετε γρήγορα στον κεντρικό υπολογιστή της βάσης πριν τη λήξη της αντίστροφης μέτρησης που μόλις ξεκίνησε, διαφορετικά… χάνετε. Η μπάρα αυτή μπορεί να κατέβει όταν αποφασίσετε να γίνετε πιο αθόρυβοι στην εκτέλεση των φρουρών ή κρατώντας αιχμάλωτο (χωρίς να σκοτώσετε όμως), κάποιον αξιωματικό. Οι πίστες αλλάζουν κάθε φορά που παίζετε, ενώ ταυτόχρονα σας συμβουλεύουμε να ρίχνετε τακτικά ματιές στο shop και να αναπληρώνετε τα πυρομαχικά σας πριν ξεκινήσετε κάθε αποστολή.

Κανένα παιχνίδι δεν είναι τέλειο. Το CounterSpy εκτός από τη μικρή του διάρκεια, έχει και μερικά θεματάκια με το χειρισμό και το A.I. Ο χειρισμός είναι περίπλοκος καθώς όταν θα βρίσκετε γωνίες, μπορείτε να αλλάξετε το οπτικό σας πεδίο σε στυλ σκοποβολής, αλλά όμως το στόχαστρο έχει μερικά… θεματάκια. Επίσης, η αντίληψη των φρουρών είναι ελλατωματική, με περιπτώσεις όπου θα χοροπηδάτε πίσω από τη πλάτη τους, χωρίς αυτοί να πάρουν χαμπάρι.

Με λίγα λογάκια: Μιλάμε για ένα indie side scrolling παιχνίδι, ικανό να σας χαλαρώσει ύστερα από πιο βαριά παιχνίδια ή να γεμίσει τις άδειες σας ώρες, πυροβολώντας φρουρούς και κλέβοντας σχέδια μέσα από μια όμορφη παρουσίαση.

The post CounterSpy appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife