Τέλος εποχής για το Age of Empires Online!

H Microsoft αποφάσισε να κλείσει για πάντα τους servers του Age of Empires Online, του free-to-play παιχνιδιού στρατηγικής που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2011.

Ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο είχε σταματήσει η υποστήριξη και η ανάπτυξη νέου περιεχομένου για το Age of Empires Online.

Μάλιστα, τότε, ο executive producer του παιχνιδιού είχε αναφέρει χαρακτηριστεί ότι η υποστήριξη στο παιχνίδι σταματούσε εξαιτίας του υπερβολικά υψηλού κόστους. Αυτή η δήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως προάγγελος εξελίξεων και τελικά όντως έτσι έγιναν τα πράγματα, καθώς μετά από λίγους μήνες το Age of Empires Online έπαψε να υφίσταται. Ο εν λόγω τίτλος σχεδιάστηκε αρχικά από την Robot Entertainment, όμως την σκυτάλη του development και της υποστήριξης ανέλαβε στη συνέχεια η Gas Powered Games (η οποία έχει συνδέσει το όνομα της με τη σειρά RTS Supreme Commander και το Action-RPG Dungeon Siege). Στην αρχή οι gamers μπορούσαν να επιλέξουν μόνο ανάμεσα σε Έλληνες και Πέρσες, ενώ στην πορεία προστέθηκαν και άλλες φυλές. Το Age of Empires Online βασίστηκε στο βασικό concept των προκατόχων του και το επέκτεινε περαιτέρω στο πεδίο του multiplayer online με αρκετά ενδιαφέροντα gameplay features. Οι developers του Age of Empires Online αποχαιρέτησαν τους fans του παιχνιδιού με μία συγκινητική ανακοίνωση στο επίσημο site του παιχνιδιού, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν και αυτή η στιγμή έφτασε και για το Age of Empires Online

Παρηγοριά σε όλο αυτό το δυσάρεστο σκηνικό είναι ότι παρόλο που το ταξίδι στον online κόσμο του Age of Empires τελείωσε, η Microsoft έχει ήδη βάλει μπροστά τις μηχανές για την ανάπτυξη του Age of Empires: World Domination, ενός φρέσκου strategy τίτλου από το σύμπαν του AoE, ο οποίος θα κάνει την εμφάνιση του σε iOS, Android και Windows Phone μέσα στο καλοκαίρι. Άλλωστε, το όνομα του Age of Empires είναι πολύ βαρύ για να το αμελήσει κάποιος.

The post Τέλος εποχής για το Age of Empires Online! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα