Assassin’s Creed IV: Black Flag – Freedom Cry

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα νεαρό αγόρι, ο Κούντα Κίντε, πήγε στη ζούγκλα για να φτιάξει ένα τύμπανο. Ουπς, όχι, λάθος! Αυτό είναι από άλλη ιστορία… Παρόμοια όμως, γι’ αυτό μπερδεύτηκα :) Τέλος πάντων, το πρώτο σημαντικό DLC για το Assassin’s Creed IV είναι επιτέλους εδώ. Η υπόθεση του Freedom Cry ακολουθεί τον Adewale, τον οποίο

γνωρίσαμε στο βασικό παιχνίδι. Ξέρεις, εκείνος ο «Σακίλ» που είχε ο Edward ως ύπαρχο στο πλοίο του.

Λοιπόν, 15 χρόνια μετά από τα γεγονότα του Black Flag, ο Adewale είναι πλέον και ο ίδιος ένας ικανότατος ασασίνος, με το δικό του πλοίο, το Experto Crede. Βασικά η ιστορία του DLC είναι μάλλον ακατάληπτη! Κουβαλάς ένα πολύτιμο αντικείμενο που δεν μαθαίνουμε ποτέ τι είναι, ενώ προσπαθείς να σταματήσεις τους templars πριν μάθουν κάποια αόριστα ναυτιλιακά μυστικά. Γενικά το κεντρικό θέμα είναι η σκλαβιά στην περίοδο του 18ου αιώνα, και συγκεκριμένα στις φυτείες του Αγίου Δομίνικου (σημερινή Ταϊτή). Ο Adewale αναλαμβάνει το ρόλο του επαναστάτη και απελευθερωτή.



Το Freedom Cry είναι ουσιαστικά μία μικρογραφία του Black Flag. Υπάρχει μόνο μία μεγάλη περιοχή, ενώ ο υπόλοιπος χάρτης αποτελείται από ελάχιστες φυτείες και λίγες παραλίες με σεντούκια και μυστικά. Στο Port Au Prince (την κύρια περιοχή που λέγαμε) υπάρχει μία πόλη, με πάρα πολλές δραστηριότητες, και μάλιστα περισσότερες και πιο ενδιαφέροντες από αυτές του βασικού παιχνιδιού. Βεβαίως όλες σχετικές με την απελευθέρωση σκλάβων. Τους βοηθάς να ξεφύγουν όταν τρέχουν ή όταν συνοδεύονται από φρουρούς, αποτρέπεις τις τιμωρίες τους, τους απελευθερώνεις από φυλακές ή από δημοπρασίες, τους μεταφέρεις σε ασφαλή σημεία αν είναι τραυματισμένοι, κ.ά.

Τα όπλα του Adewale είναι διαφορετικά από αυτά του Edward. Έχει μία χατζάρα, μία καραμπίνα, ακόμα και πυροτεχνήματα για αντιπερισπασμό! Το animation του Adewale όταν μάχεται είναι πιο «βαρύ» και άγριο από αυτό του Edward, αντικατοπτρίζοντας τη φυσική κατάσταση και τον χαρακτήρα του. Αυτό όμως είναι απλά μία εικαστική διαφορά, χωρίς να επηρεάζει το gameplay. Καθώς το DLC έχει σημαντικά μικρότερη διάρκεια και έκταση από το βασικό παιχνίδι, τα upgrades τόσο του Adewale όσο και του πλοίου του είναι όχι μόνο λιγότερα αλλά και πολύ πιο εύκολο να τα αποκτήσεις.

Πάντως οι αποστολές του Freedom Cry έχουν επαρκή διάρκεια για να το ευχαριστηθείς, ενώ ακόμα και μετά το πέρας τους, το DLC παραμένει ανοικτό για να εξερευνήσεις τις περιοχές και να απολαύσεις το πλήθος των δευτερευουσών δραστηριοτήτων. Το κόστος απόκτησης του είναι 10€, ή αν είσαι κάτοχος του Season Pass μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν.

The post Assassin’s Creed IV: Black Flag – Freedom Cry appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα