Φήμη - Συμβατότητα του νέου Xbox με τους τίτλους του Xbox 360

Με τη χρήση του ''Xbox Mini''

Σύμφωνα με έρευνα του VGLeaks, το νέο Xbox θα διαθέτει συμβατότητα ( backwards compability) με τους τίτλους του Xbox 360 αλλά με την προϋπόθεση πως στην κονσόλα θα βρίσκεται συνδεδεμένη μία συσκεύη που θα λέγεται ''Xbox Mini".

Το συγκεκριμένο περιφερειακό δεν θα διαθέτει κάποιο disc

drive και πιθανότατα θα είναι συσκευή εξαρτόμενη της ''μόνιμης σύνδεσης στο διαδίκτυο'' που θα απαιτεί η νέα κονσόλα, όπως φημολογείται έντονα τελευταία. Αυτό σημαίνει πως η συμβατότητα δεν θα έχει να κάνει άμεσα με τα discs των τίτλων του 360. Σύμφωνα πάντα με το VGLeaks, τα παιχνίδια του 360 που έχουν αγοράσει οι καταναλωτές θα μπορούν να κατεβούν στο Xbox Mini δωρεάν μέσω του Xbox Live. Επιπρόσθετα, περισσότεροι τίτλοι της τρέχουσας κονσόλας της Microsoft θα γίνουν διαθέσιμοι προς κατέβασμα με παρόμοιο τρόπο όπως αυτόν της λειτουργίας του Games on Demand που υπάρχει ήδη στο Xbox 360.

Δεν θα είναι αυτή η μόνη λειτουργία του Xbox Mini όμως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του VGLeaks, η συσκευή σχεδιάζεται για να ανταγωνιστεί εκείνη της Apple TV. Έτσι, λοιπόν, θα έχει πρόσβαση σε έναν αριθμό streaming υπηρεσιών βίντεο και ήχου καθώς και την δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους ήδη υπάρχοντες αποκωδικοποιητές.

Αν και η προοπτική του Xbox Mini είναι μία βιώσιμη και προτότυπη λύση στην προσβασιμότητα μεταξύ νέο Xbox και τίτλων Xbox 360, ίσως αποδειχθεί και ακριβή. Καμία πληροφορία δεν υπάρχει για την τιμή της φημολογούμενης συσκευής, ούτε για το αν θα συμπεριλαμβάνεται μαζί με την νέα κονσόλα ή αν ακόμη θα υπάρξει κάποια ειδική, ακριβότερη έκδοση της κονσόλας που θα προσφέρει το Xbox Mini.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ένα πιθανό Xbox Mini θα έρθει σε αντιπαράθεση με τα πλάνα της Sony για το Playstation 4. Απ'όσο ξέρουμε, το PS4 δεν θα διαθέτει απευθείας προσβασιμότητα με τους τίτλους του PS3 αλλά θα χρησιμοποιήσει για αυτή την ενέργεια την streaming υπηρεσία της Gaikai. Άρα το νέο Xbox θα επιχειρίσει να αντικαταστήσει λειτουργικά τη Gaikai με το Xbox Mini.

Keywords
Τυχαία Θέματα