Review: Army Of T.W.O: The Devil's Cartel

Army Of Two: The Devil's Cartel

Εταιρία ανάπτυξης: EA
Studio ανάπτυξης: Visceral Montreal, EA Montreal
Διάθεση: EA UK
Είδος: Action/Third Person Shooter
Κυκλοφορία: 29/3/2013
Το είδαμε σε: PS3
Κυκλοφορεί επίσης: Xbox 360, PC

Official SiteΣυζήτηση στο Forum

Στο άκουσμα της σειράς Army Of T.W.O το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά το Co-Op,

αφού είναι ένα franchise που το χρησιμοποιεί και το αξιοποιεί πολύ καλά, είτε πρόκειται για Spilt Screen είτε για Online Co-Op. Δυστυχώς για διάφορους λόγους, κυρίως από το παρελθόν, δεν κατάφερε να μπει στην λίστα με τις καλύτερες σειρές της βιομηχανίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει φανατικούς φίλους που περιμένουν πως και πως να δουν κάποιο νέο κεφάλαιο για την αγαπημένη τους σειρά. Το Devil's Cartel είναι το τρίτο και νεότερο κεφάλαιο της σειράς αφού είχαν προηγηθεί το 2008 το Army of T.W.O και το 2010 το Army of Two: The 40th Day. Ας δούμε πιο αναλυτικά αν η Visceral Montreal κατάφερε να μας προσφέρει έναν αξιόλογο τίτλο.

Once Upon a Time in Mexico - Ιστορία

Το σενάριο του τίτλου διαδραματίζεται στο Μεξικό. Εμείς βλέπουμε τα γεγονότα να εξελίσσονται μέσα από τα μάτια του Alpha, ενός στρατιώτη της Trans World Operations (T.W.O), όπου μαζί με το συνεργάτη σας που ακούει στο όνομα Bravo καλείστε να τα βάλετε με την Μεξικάνικη μαφία και να σώσετε τον Cordova, ένα πολιτικό πρόσωπο που θέλει να πατάξει την μαφία και την εγκληματικότητα και να κάνει την περιοχή της La Puerta και γενικά το Μεξικό ένα καλύτερο μέρος. Το παιχνίδι αρχίζει με τους ήρωες μας να αναλαμβάνουν σωματοφύλακες του Cordova και να πιστεύουν ότι όλα θα πάνε καλά κατά την διάρκεια του κονβόι, αλλά υπολόγιζαν χωρίς την "La Guadana" (Μεξικάνικη μαφία), οι οποίοι επιτίθενται με RPG's τα οχήματα και καταφέρνουν να απαγάγουν τον Cordova. Στην συνέχεια μεταφερόμαστε πέντε χρόνια πίσω, όταν ήμασταν μαθητευόμενοι στρατιώτες και πήραμε τις μάσκες μας, σήμα κατατεθέν της T.W.O. Τότε σαν πρώτη αποστολή αναλαμβάνουμε να σώσουμε μια ομάδα αιχμαλώτων από την μαφία, αλλά όταν και φτάνουμε στο μέρους που υποτίθεται ότι θα ήταν βρίσκουμε μόνο μια κοπέλα, την Fiona. Η ομάδα κάτω από την πίεση του χρόνου, αφού τα πάντα καίγονται, καλείτε να πάρει μια σημαντική απόφαση σχετικά με το αν θα σώσει την κοπέλα ή όχι. Οι Rios, Alpha και Bravo πιστεύουν ότι πρέπει να την σώσουν ενώ ο Salem επιμένει πως είναι χάσιμο χρόνου και δεν θέλει να διακινδυνεύσει την ζωή του για μια κοπέλα και έτσι αποφασίζει να φύγει. Δυστυχώς για αυτόν τα πράγματα δεν πάνε και τόσα καλά και κατά την διάρκεια της διαφυγής του σκοτώνεται (;) ενώ οι τρεις ήρωες μας και η Fiona καταφέρνουν να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο και να σωθούν. Αμέσως επιστρέφουμε στο σήμερα και στο σημείο που χάσαμε τον Cordova για να τα βάλουμε με τα πλοκάμια της Μεξικάνικης μαφίας και να σώσουμε τον πολιτικό που έχει την δύναμη να τα αλλάξει όλα. Το σενάριο, καθ' όλη την διάρκεια του έχει γεμάτες ανατροπές, ανατροπές που θα παρακαλούσατε να είχατε την δυνατότητα να τις αλλάξετε ή να τις σταματούσατε.

Τόσο οι ερμηνείες όσο και η ποιότητα της ιστορίας δεν ξεπερνούν το μέτριο, ενώ τα πισωγυρίσματα στο παρόν και στο παρελθόν ίσως μπερδέψουν του παίχτες. Επίσης για τους νέους στην σειρά να αναφέρουμε πως στα προηγούμενα Army Of T.W.O βασικοί πρωταγωνιστές ήταν οι Rios και Sarlem ενώ εδώ, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι οι Alpha και Bravo. Βέβαια οι "νέοι" δεν στερούνται σε δυναμικότητα και δράση από τους προκατόχους τους.

Κυκλοφορώ και οπλοφορώ - Gameplay

Το Army Of T.W.O: The Devil's Cartel είναι ένας Action-Shooter τίτλος σε προοπτική τρίτου προσώπου. Ο Alpha που χειριζόμαστε έχει στην κατοχή του τρία όπλα, ένα main, ένα secondary και τέλος ένα side arm. Επίσης στην κατοχή μας έχουμε και ένα είδος μόνο εκρηκτικών χειροβομβίδων. Στο παιχνίδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε όπλο που αφήνουν κάτω οι εχθροί μας ή να αγοράσουμε νέα από το "Armory". Τα χρήματα για ψώνια τα κερδίζουμε μετά το τέλος της εκάστοτε αποστολής και εξαρτώνται από τα kills που κάνουμε μέσα στο παιχνίδι πχ Headshots κτλ. Επίσης τα χρήματα λειτουργούν και σαν XP αφού μόλις ολοκληρώσουμε κάποια αποστολή προστίθενται σε μια μπάρα και ανεβαίνουμε επίπεδο. Συνολικά υπάρχουν 25 επίπεδα και στο μόνο που παίζουν ρόλο είναι στο ξεκλείδωμα νέων όπλων και αντικειμένων όπως μάσκες, στολές και τατουάζ. Γενικά ο τίτλος έχει πάρα πολλά αντικείμενα διαθέσιμα και αρκετά όπλα για κάθε είδος όπως Assault Rifles, SMG, LMG, Sniper Rifles, Shotguns πιστόλια ενώ υπάρχουν και διαθέσιμες προσθήκες για κάθε όπλο.

Οι αποστολές που πρέπει να φέρεται εις πέρας μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολες ακόμα και στο επίπεδο δυσκολίας Hard αφού η A.I των αντιπάλων είναι πολύ κακή , και σε συνδυασμό με την πολύ καλή με του συνεργάτη μας, ο οποίος και βοηθάει στην μάχη πάρα πολύ αλλά και όταν πέσουμε κάτω λαβωμένοι τρέχει να μας επαναφέρει αμέσως στην μάχη. Ένας άλλος παράγοντας ο οποίος συμβάλει ώστε ο τίτλος να έχει χαμηλή πρόκληση είναι το Overkill. Η νέα αυτή δυνατότητα μας επιτρέπει να γίνουμε άτρωτοι, να έχουμε άπειρα πυρομαχικά και επίσης να έχουν πιο πολύ δύναμη ισχύος τα πυρομαχικά μας καταστρέφοντας στην κυριολεξία τα πάντα αλλά όλα αυτά για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Για να ενεργοποιηθεί η εν λόγω ικανότητα θα πρέπει να γεμίσει η ειδικά διαμορφωμένη μπάρα που βρίσκεται στα δεξιά της οθόνης σας. Τέλος, το Overkill μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ο συνεργάτης μας, Bravo. Φυσικά η ικανότητα Overkill έχει αντικαταστήσει την παλιά "Back to Back" όπου οι δύο ήρωες των προηγούμενων Army Of T.W.O ένωναν τις πλάτες τους και πυροβολούσαν σε slow motion εξοντώνοντας τους πάντες.

Το 'να χέρι νίβει το άλλο και τα δύο...τα βάζουν με την μαφία - Co-Op

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου μας το Co-Op ήταν από τα δυνατά χαρτιά της σειράς. Εάν είστε νέοι στο σύμπαν του Army Of T.W.O και παίξετε με κάποιον φίλο σας είτε Split screen είτε Online και μπορέσετε να συνεργαστείτε ώστε να μην τρέχετε σαν χαμένοι αριστερά και δεξιά μέσα στην πίστα τότε θα το ευχαριστηθείτε. Αν όμως είστε από τους σκληροπυρινικούς της σειράς θα δυσανασχετήσετε σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν. Βέβαια θα έχετε δίκιο καθώς αφαιρέθηκαν σημαντικά στοιχεία όπως η μη δυνατότητα ανταλλαγής όπλων με τον συνεργάτη/συμπαίκτη μας ή την αφαίρεση του Aggro mode το οποίο απαιτούσε απόλυτο συγχρονισμό ανάμεσα στους παίχτες. Τέλος κάποιο άλλο online mode δεν υπάρχει.

Τεχνικός τομέας

Εκεί που απογοητεύει πλήρως ο τίτλος είναι στον τεχνικό τομέα. Τα γραφικά μοιάζουν από παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2008 ενώ τα textures από τον περιβάλλοντα χώρο είναι προχειροφτιαγμένα. Επίσης και στους εχθρούς δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή αφού υπάρχουν 2-3 μοντέλα χαρακτήρων και όλοι μοιάζουν μεταξύ τους λες και αντιμετωπίζουμε κάποιο παιχνίδι που έχει σχέση με κλώνους. Το περίεργο είναι ότι το Devil's Cartel "φοράει" την Frostbite 2, δηλαδή την ίδια μηχανή γραφικών που έχει χρησιμοποιηθεί και στο Battlefield 3 και το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι η μη σωστή χρήση της μηχανής γραφικών

Στον ηχητικό τομέα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη αφού η μουσική, οι ερμηνείες και το lip sync κινούνται κάτω του μετρίου ενώ την κατάσταση προσπαθεί να σώσει τα ηχητικά εφέ των όπλων.

Να πέσουν οι μάσκες - Συμπεράσματα

Το Army Of T.W.O: The Devil's Cartel είναι ένας τίτλος ο οποίος δεν θυμίζει σε τίποτα τους προκατόχους του αφού έχουν απομακρυνθεί αρκετά στοιχεία που έκαναν το παιχνίδι πιο συνεργατικό και μας ένωναν πιο πολύ με τον συμπαίκτη μας. Το σενάριο είναι σχεδόν ανύπαρκτο ενώ τα γραφικά του σίγουρα δεν θυμίζουν παιχνίδι του 2013. Στα θετικά μπορούμε να καταλογίσουμε την ικανοποιητική του διάρκεια (9-10 ώρες στο Hard), τα σωστά ηχητικά εφέ των όπλων και τέλος τα αρκετά αντικείμενα που μπορείτε να ξεκλειδωσετε. Η αγορά του προτείνεται αποκλειστικά και μόνο στους πιο σκληροπυρηνικούς φίλους της εν λόγω σειράς, ενώ για όλους τους υπολοίπους προτείνεται είτε η ενοικίαση, είτε να περιμένουν κάποια πτώση τιμής.

{youtube}qGiMeNt653M{/youtube}

Άκης ΜαύροςΘετικά:Πολλά UnlockablesΙκανοποιητική διάρκειαΈχει τις στιγμές του...Αρνητικά:...οι οποίες είναι λίγεςΚάκιστη A.IΜέτρια γραφικάΑδιάφορο σενάριοΠολύ εύκολο

Keywords
Τυχαία Θέματα