Pokemon Mystery Dungeon: Gates To Infinity Hands On

Οι πρώτες μας εντυπώσεις από το Pokemon Mystery Dungeon: Gates To Infinity

Πληροφορίες:

Εταιρία ανάπτυξης: Nintendo

Studio ανάπτυξης: Spike Chunsoft

Διάθεση: Nortec Multimedia

Είδος: Dungeon crawl

Κυκλοφορία: 17/5/2013

Το είδαμε σε: 3DS

Official Site
Συζήτηση στο Forum

Το Pokemon Mystery Dungeon είναι μια spin off σειρά βασισμένη στο κεντρικό παιχνίδι Pokemon

που όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά. Η σειρά κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου του 2005 για το Game Βoy Advance και το DS και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία αποκτώντας παράλληλα και φανατικό κοινό. Η Nintendo γνωρίζει καλά πως ένας τέτοιος τίτλος θα πουλούσε αρκετά και έτσι το Sequel για το Nintendo 3DS δεν άργησε να ανακοινωθεί λίγους μήνες πριν. Την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο έχει γίνει διαθέσιμο και το Demo του Pokemon Mystery Dungeon: Gates To Infinity στο eShop του 3DS και έτσι εκμεταλευτήκαμε την παραπάνω ευκαιρία για να σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας από τον τίτλο.

Η ιστορία και το σενάριο της σειράς Pokemon Mystery Dungeon είναι ίδια σε κάθε τίτλο, όπως άλλωστε συμβαίνει χρόνια τώρα με τα παιχνίδια Pokemon. Ο ήρωας μας βλέπει ένα παράξενο όνειρο όπου κάποιο Pokemon με τηλεπαθητικές ικανότητες (στην περίπτωση μας το Munna) κινδυνεύει και ζητάει την βοήθεια μας. Εμείς με κάποιον μαγικό και παράξενο τρόπο μεταφερόμαστε στον κόσμο των Pokemon και μεταμορφωνόμαστε και εμείς σε Pokemon. Το τερατάκι που θα επιλέξουμε να μεταμορφωθούμε το διαλέγουμε μέσα από μια σχετικά μικρή λίστα που σίγουρα δεν καλύπτει όλους τους φίλους των Pokemon. Επίσης από την ίδια λίστα θα επιλέξουμε και έναν σύντροφο που θα μας βοηθάει στις αποστολές. Η λίστα του Pokemon Mystery Dungeon: Gates To Infinity μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα στα Snivy, Tepig, Oshawott, Pikachu και Axew, δηλαδή ανάμεσα στα αρχικά Pokemon των Black and White, τον αγαπημένο πια Pikachu και τέλος ένα ένα ακόμα Pokemon από την πέμπτη γενιά.

Όλη η δράση του τίτλου επικεντρώνεται στα Mystery Dungeons, δηλαδή αποστολές μέσα σε σπηλιές, δάση, στα βάθη των ωκεανών ή στα σύννεφα όπου πρέπει να σώσουμε κάποιο χαμένο Pokemon ή να βρούμε κάποιο αντικείμενο. Επίσης, σε ορισμένα Dungeons συναντάμε και Bosses. Τις αποστολές τις αναλαμβάνουμε είτε από την Post Town είτε μας έρχονται ως αλληλογραφία στο προσωπικό μας γραμματοκιβώτιο. Στην Post Town υπάρχουν και ορισμένες υπηρεσίες όπως ένα μεγάλο κουτί για να αποθηκεύουμε αντικείμενα που δεν τα χρειαζόμαστε, τράπεζα για μην κουβαλάμε μαζί μας μεγάλα ποσά και τα χάσουμε σε κάποιο Dungeon, καταστήματα για να αγοράσουμε αντικείμενα και αρκετά ακόμα μέρη που καλύτερα θα ήταν να τα ανακαλύψετε μόνοι σας και να μην σας δώσουμε Spoilers.

Το πρώτο πράγμα που φυσικά προσέξαμε στα πρώτα λεπτά της ενασχόλησης μας με το Demo του τίτλου είναι φυσικά τα γραφικά. Όμορφα και πολύχρωμα γραφικά συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Τα χορτάρι που κουνιέται από τον αέρα ή ο "ζωντανός" καταρράκτης είναι σίγουρα κάτι το πρωτόγνωρο για όσους από εμάς έχουν ασχοληθεί με παλαιότερους τίτλους της σειράς και φυσικά βασικός υπεύθυνος για αυτό είναι η ίδια η κονσόλα, το 3DS, το οποίο είναι σίγουρα πολύ δυνατότερο από τις προηγούμενες φορητές κονσόλες της Nintendo.

Νέο στοιχείο στον τίτλο είναι το Mode "Discover a Magnagate". Το εν λόγω mode μας δίνει την δυνατότητα να σκανάρουμε ένα αντικείμενο με την εξωτερική κάμερα του 3DS και να ανακαλύψουμε ένα Mystery Dungeon μέσα στο σπίτι μας ή όπου αλλού είμαστε. Βασική προϋπόθεση είναι να είναι να υπάρχει καλός φωτισμός στον περιβάλλοντα χώρο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μπορούμε να μεταφέρουμε την πρόοδό μας από το Demo στην κανονική έκδοση του τίτλου, όταν αυτή με καλό κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου, αρκεί να μην έχουμε διαγράψει το demo από το 3DS μας.

Η παρθενική εμφάνιση της σειράς στο Nintendo 3DS ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε να δούμε. Υπέροχα 3D γραφικά, σωστή χρήση των δυνατοτήτων του 3DS, ποιο πολλά Pokemon αφού πλέον είναι διαθέσιμα τα Pokemon της περιοχής Unova και τέλος όλα εκείνα που αγαπήσαμε στους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Η κυκλοφορία του τοποθετείται, όπως αναφέραμε και πιο πριν, στις 17 Μαΐου και καλό θα ήταν οι κάτοχοι 3DS και οι φίλοι των Pokemon να το έχουν στα υπόψιν τους γιατί φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.

{youtube}HoOB9MQu1jg{/youtube}

Άκης Μαύρος

Keywords
Τυχαία Θέματα