Deadpool

- Deadpool: Χα, το έβγαλα το video game μου και είναι το καλύτερο που έχει δημιουργηθεί ποτέ!
- Άκης Μαύρος: Αυτό άσε να το κρίνουμε εμείς φίλε...
- Deadpool: Ποιος στον πο@@σο είσαι εσύ;
- Άκης Μαύρος: Είμαι αρχισυντάκτης στο video-games24.com, τελείωσα με το "παιχνίδι" σου και θα το γράψω review.
- Deadpool: Δεν ξέρω ούτε εσένα ούτε το γαμ@ site σου το μόνο που ξέρω

είναι το παιχνίδι μου είναι και γαμ@@@@@@@!
- Άκης Μαύρος: Δεν είναι, έχει μέτρια γραφικα...
- Deadpool: Ναι αλλά έχει χιούμορ!
- Άκης Μαύρος : Γίνεται πολύ επαναλαμβανόμενο...
- Deadpool: Ναι αλλά έχει χιούμορ!
- Άκης Μαύρος : Έχει ξεπερασμένες τεχνικές...
- Deadpool: ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ!!!!
- Άκης Μαύρος: Πράγματι έχει χιούμοr και είναι το μόνο θετικό.
- Deadpool: Ρε, με δουλεύεις; Είναι το καλύτερο παιχνίδι ever!
- Άκης Μαύρος: Θα με αφήσεις ήσυχο να γράψω το review;
- Deadpool: Οκ, πάω να πρήξω τα αρχ@@@α του Wolverine. Bye!
- Άκης Μαύρος : Στα τσακίδια...
- Deapool: Θα σε παρακολουθώ όμως, κανόνισε να του βάλεις κάτω από 8, σε έσκισα.
- Άκης Μαύρος: Ρε με έναν πού@@η που μπλέξαμε...
- Deadpool: Πως με είπες;
- Άκης Μαύρος: Πού@@η...
- Deadpool: Α, καλά άκουσα!!
- Άκης Μαύρος:....

"Hey internet, it's the one and only Deadpool!"

Πληροφορίες:

Εταιρία ανάπτυξης: Activision

Studio ανάπτυξης: High Moon Studios

Διάθεση: IGE

Είδος: Action, Beat'em up

Κυκλοφορία: 28/6/2013

Κυκλοφορεί για: PS3 (Review), Xbox 360

Official SiteΣυζήτηση στο Forum

Για να δημιουργήσει ένα studio κάποιο τίτλο και αυτός να πετύχει χρειάζονται ορισμένα σημαντικά εφόδια. Ένα από αυτά είναι και το budget. Αν δεν έχεις χρήματα όσο και να προσπαθήσεις δυστυχώς δεν θα πετύχεις. Θα σας φέρουμε ένα απλό παράδειγμα. Φανταστείτε η Rocksteady να μην είχε το προαπαιτούμενο budget πόσο διαφορετικά θα ήταν τα Batman: Arkham Asylum και Batman: Arkham City. Δεν θέλετε να ούτε να το σκέφτεστε ε; Στην ίδια θέση βρέθηκε και το studio της High Moon, γνωστό από τα Transformers: Fall Of Cyberton, Transformers: Dark Moon, Transformers: War For Cyberton, Darkwatch, το οποίο είχε και αυτό την ιδέα να δημιουργήσει ένα παιχνίδι με βασικό πρωταγωνιστή έναν ήρωα από το σύμπαν/Comic της Marvel, τον Deadpool. Βλέποντας στην πόσο δύσκολη κατάσταση βρέθηκε αποφάσισε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του project πατώντας πάνω σε ένα μόνο στοιχείο, τον παράγοντα χιούμορ. Για να δούμε τι κατάφερε.

“No guts no glory” - Σενάριο

Το παιχνίδι μας ξεκινάει πολύ διαφορετικά από ότι έχουμε συνηθίσει. Ο Deadpool συζητά με τον πρόεδρο της High Moon Studios σχετικά με τη δημιουργία ενός παιχνιδιού βασισμένο στον στον εαυτό του. Αυτό είναι το σενάριο του τίτλου, καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Deadpool προσπαθεί να πείσει την High Moon Studios να δημιουργήσει ένα παιχνίδι βασισμένο σε αυτόν. Δεν υπάρχει καμία σχέση με το κάποιο comic ή τίποτα άλλο.

- Deadpool: Τι μόνο αυτά; Πες ρε ποιος είμαι στον κόσμο;
- Άκης Μαύρος: Ένας βλάκας είσαι ο οποίος έλαβε μέρος στο πρόγραμμα Weapon X και απέκτησες healing δυνατότητες από τον Wolverine και τώρα αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο ομάδα. Οκ τώρα;
- Deadpool: Τι σπασίκλας είναι τούτος ρε;

Dying sucks, every time - Gameplay

O Deadpool έχει στην κατοχή του (στην αρχή τουλάχιστον) σπαθιά και όπλα, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για την εξόντωση των αντιπάλων του μέσα από βασικούς hack 'n slash και shooting μηχανισμούς. Στην συνέχεια ο Deadpool επιβραβεύετε με Deadpool points τους οποίος βρίσκει ή στις πίστες ή από τα combos που κάνει στον εχθρούς. Με αυτά τα points ο Deadpool μπορεί να αγοράσει νέα όπλα και να αναβαθμίσει τα ήδη υπάρχοντα ή να αναβαθμίσει ορισμένες από τις ικανότητες του. Ο Deadpool αναπληρώνει την υγεία του αυτόματα χάρη στις healing δυνατότητες που έχει ενώ μπορεί να χρησιμοποιεί και ορισμένες special επιθέσεις οι οποίες για να ενεργοποιηθούν απαιτούν να γεμίσει μια συγκεκριμένη μπάρα. Οι παραπάνω μηχανισμοί λειτουργούν σωστά και μπορούμε να πούμε ότι αρκετά διασκεδαστικό, αλλά η δράση καταντάει επαναλαμβανόμενη πολύ γρήγορα.

Επίσης κάτι που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η χρήση ορισμένων μηχανισμών οι οποίοι θύμιζαν παιχνίδι προηγούμενης γενιάς. Όταν εξοντώναμε κάποιον εχθρό το πρώτα του άρχιζε να αναβοσβήνει μέχρι που εξαφανιζόταν. Κατανοούμε ότι το budget του τίτλου ήταν πολύ χαμηλό αλλά πιστεύουμε ότι σίγουρα θα υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος για το συγκεκριμένο θέμα. Τέλος, αφού ολοκληρώσετε το campaign μπορείτε να ασχοληθείτε με τα chalenges του τίτλου τα οποία επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση κύματα εχθρών μέσα σε έναν προκαθορισμένο χρονικό όριο.

I am very beautiful bitches - Τεχνικός τομέας

Παρά την χρήση της Unreal Engine 3 το Deadpool έχει πολύ χαμηλής ποιότητας τεχνικό τομέα. Μέτρια μοντέλα χαρακτήρων, χαμηλής ποιότητας textures, κακό voice acting και μέτρια soundtracks συνθέτουν ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Το μόνο που μπορούμε να αναφέρουμε ως θετικό είναι η συμμετοχή του Nolan North, γνωστός ως Nathan Drake από τη σειρά Uncharted, ο οποίος χάρισε την φωνή του στον Deadpool και απέδειξε για πολλοστή φορά ότι το θέμα χιούμορ και ατάκα το έχει.

Best game ever; Δεν νομίζω Deadpool - Συμπέρασμα

Μπορεί το αποτέλεσμα που μας πρόσφερε η Hight Moon Studios να μην ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια αλλά σίγουρα αξίζει την προσοχή σας είτε είστε fan του Deadpool είτε αναζητείτε κάποιον action τίτλο. Το studio επικεντρώθηκε 100% στο να προσφέρει ο τίτλος χιούμορ και το κατάφερε πάρα πολύ καλά. Οι ατάκες και οι σκηνές που θα δείτε πραγματικά θα σας κάνουν να γελάσετε με την ψυχή σας, ωστόσο μιλάμε για video game και όχι για κάποια ταινία ή comic και βασικοί παράγοντες, όπως το gameplay ή ο τεχνικός τομέας κινούνται δυστυχώς κάτω του μετρίου και αλλοιώνουν κατά πολύ το την εμπειρία που προσφέρει το Deadpool.

{youtube}logYrqWp9JY{/youtube}

Άκης Μαύρος

Θετικά:Καλό και έξυπνο χιούμορΠιστή απόδοση του χαρακτήρα του DeadpoolΙκανοποιητικό σύστημα μάχης...Αρνητικά:...αλλά καταντάει επαναλαμβανόμενοΚάκιστος τεχνικός τομέαςΞεπερασμένες τεχνικές

- Deadpool: 5;;;!!!! Ε, και τρία τα δικά μου 8!

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Activision στην χώρα μας, IGE, για τις ανάγκες του review.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Video Games 24