Ξέφρενη κούρσα ανόδου στο χρηματιστήριο μετά το «κούρεμα»

Σε ράλι επιδίδονται οι τραπεζικές μετοχές οδηγώντας την αγορά σε μεγάλη άνοδο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έχει διασπάσει ανοδικά τα επίπεδα των 800 μονάδων και στις 13:31 βρισκόταν στις 824,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 6,51%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 47,77 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 5,80%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,50 % και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 2,46%.

Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνται ανοδικά και τη μεγαλύτερη
άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank(+13,46%), του Τ.Τ (+12,76%), της Εθνικής (+11,67%), της Eurobank(+10,42%) και της Πειραιώς (+7,66%).

Όλοι οι επιμέρους δείκτες κινούνται ανοδικά και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+9,64%), των Πρώτων Υλών (+6,17%) και της Υγείας (+5,71%).

Ανοδικά κινούνται 103 μετοχές, 27 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

Θετικές οι αντιδράσεις των διεθνών αγορών

Ήδη, από τη νύχτα η αισιοδοξία για μία συμφωνία ανέβασε τις τιμές των μετοχών στη Wall Street και η κούρσα ανόδου συνεχίστηκε το πρωί στις ασιατικές αγορές.

Αξιόλογη άνοδο σημείωσε σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλήττει την ευρωζώνη.

Οι προσδοκίες για επίλυση των προβλημάτων αντιστάθμισαν μάλιστα τις ανησυχίες για τη μεγάλη άνοδο που έχει σημειώσει το γεν.

Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 2% στις 8.926,54 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 2,2% στις 762,79 μονάδες.

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη εξέφρασε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Γιουν Αζούμι, τονίζοντας ότι η χώρα του θα ωφεληθεί από μια σταθερή Ευρώπη.

Μιλώντας στην επιτροπή χρηματοοικονομικών υποθέσεων του ιαπωνικού κοινοβουλίου, ο Αζούμι είπε ότι η απόφαση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% αποτελεί «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός».

Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για να βοηθήσει την Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση χρέους, μετά τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

«Μια σταθερή Ευρώπη είναι προς όφελος της χώρας μας. Θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα την κατάλληλη στιγμή» τόνισε ο Ζουν Αζούμι στο ιαπωνικό κοινοβούλιο.

Η Ιαπωνία έχει αγοράσει μέχρι σήμερα το 20% του συνόλου των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ευφορία επικράτησε κατά την έναρξη των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη η οποία επιτεύχθηκε τα ξημερώματα κατά την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Σε άνοδο βρίσκονται οι τραπεζικοί τίτλοι.

Οι τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έφθασαν στο υψηλότε
Keywords
Τυχαία Θέματα