Τσουνάμι στην Ινδονησία : Εικόνες καταστροφής – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Εικόνες απόλυτης καταστροφής κάνουν το γύρο του κόσμου, μετά το φονικό τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της Ινδονησίας. Το τσουνάμι σχηματίστηκε έπειτα από υποθαλάσσια κατολίσθηση που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα.

Ο τελευταίος απολογισμός μετρά 222 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 745 στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα της Ινδονησίας. Κυριαρχεί ο φόβος ότι η λίστα των θυμάτων μπορεί να μακραίνει, ενώ έντονη είναι η αγωνία για

όσους εξακολουθούν να αγνοούνται.

Κινητήριος δύναμη της βιβλικής καταστροφής ήταν η έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα. Η υποθαλάσσια κατολίσθηση που ακολούθησε προκάλεσε ορμητικά κύματα που έφθασαν ως τις ακτές της Ινδονησίας παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Το τσουνάμι σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του, σπίτια, πολυκατοικίες, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα.

Κραυγές σε συναυλία

Σε συναυλία που λάμβανε χώρα στην Ινδονησία, οι φωνές και οι πανηγυρισμοί των παρευρισκόμενων μετατράπηκαν γρήγορα σε κραυγές και φωνές πανικού. Το σαρωτικό τσουνάμι άρχισε να καταπίνει τα μέλη του συγκροτήματος την ώρα που έδιναν συναυλία και βρίσκονταν πάνω στη σκηνή.

Περίπου 200 υπάλληλοι της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος Perusahaan Listrik Negara (PLN) και μέλη των οικογενειών τους είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία Τανγιούνγκ Λεσούνγκ για το πάρτι που γινόταν για το τέλος της χρονιάς όταν το τσουνάμι έπληξε την περιοχή χθες το βράδυ.

«Κάτω από το νερό μπορούσα μόνο να προσευχηθώ «Βοήθησέ με Ιησού Χριστέ μου!», διηγείται ο Ζακ, ένα μέλος της ροκ μπάντας Seventeen, σε ανάρτηση του στο Instagram, για την ώρα που πάλευε κάτω από το νερό.

«Τα τελευταία δευτερόλεπτα μου είχε σχεδόν τελειώσει η αναπνοή», πρόσθεσε, λέγοντας ότι κατάφερε να επιζήσει καθώς κατάφερε να πιαστεί από ένα κομμάτι της σκηνής που είχε καταρρεύσει.

Εικόνες καταστροφής

Οι εικόνες που μεταδίδονται από την Ινδονησία, θυμίζουν βιβλική καταστροφή. Δρόμοι αποκλεισμένοι από συντρίμμια σπιτιών, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, ξεριζωμάνα δέντρα, κάτοικοι να τριγυρίζουν αλλόφρονες μην μπορώντας να πιστέψουν την καταστροφή που συνέβη.

Keywords
Τυχαία Θέματα