Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για το ενδεχόμενο μεταβατικής κυβέρνησης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε ως βασικό όρο για αυτή την κυβέρνηση να μην είναι πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου, περιγράφοντας τον χαρακτήρα που πρέπει να έχει αυτό το προσωρινό, μεταβατικό σχήμα με βάση τη δήλωσε που είχε κάνει το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε στον κ. Σαμαρά τον ορισμό εκ μέρους της κυβέρνησης

ως διαπραγματευτών από την κυβερνητική πλευρά του υπουργού Δημήτρη Ρέππα και του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Νίκου Αθανασάκη.

Πηγές από τη ΝΔ, ωστόσο, έλεγαν ότι ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι η πρότασή του είναι συγκεκριμένη και δεν βρίσκει το λόγο να γίνει διαπραγμάτευση.

Κατά τις ίδιες πηγές της λεωφόρου Συγγρού, ο κ. Παπανδρέου είπε στον κ. Σαμαρά ότι θα υπάρξει και επόμενη επικοινωνία.

Νωρίτερα, ο κ.Σαμαράς ζήτησε το σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή και την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση διευκρινίζουν ότι η κυβέρνηση αυτή θα τελειώσει το έργο της μόλις ολοκληρωθεί η επικύρωση της συμφωνίας και η εξασφάλιση της έκτης δόσης, κάτι το οποίο θα είναι αποκλειστική αρμοδιότητά της.

Αμέσως μετά, τονίζουν στη ΝΔ, θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι οι εκλογές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς σύμφωνα με τα αποδιδόμενα στη Γερμανίδα καγκελάριο, οι εκκρεμότητες στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν λήξει μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.

Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, τονίζουν στελέχη της ΝΔ, δεν θα έχει καμία σχέση με συγκυβέρνηση κομμάτων, καμία σχέση δηλαδή με οικουμενική κυβέρνηση που ξέρουμε μέχρι τώρα, ενώ φυσικά ως προς την ειδικότερη σύνθεσή της αυτή εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα