Σουηδία: Διαμονή στους -5 βαθμούς – Ένα ξενοδοχείο στον… πάγο

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι έτσι οι προτάσεις για χειμερινές αποδράσεις ολοένα και αυξάνονται. Το Icehotel που βρίσκεται στο Jukkasjärvi της σουηδικής Λαπωνίας είναι το πρώτο ξενοδοχείο σε όλο τον κόσμο που είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο και άνοιξε πριν από λίγες μόλις ημέρες.

Το διάσημο ξενοδοχείο είναι χτισμένο από καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά χιόνι και κομμάτια πάγου από το Torne, ποτάμι της περιοχής.

Αυτό το ιδιαίτερο ξενοδοχείο αποτελείται από 15 σουίτες,

μια αίθουσα δεξιώσεων και μια κεντρική αίθουσα, οι οποίες σχεδιάστηκαν από 32 διαφορετικούς καλλιτέχνες. Υπάρχει επίσης ένας κινηματογράφος, σαλέ, τρία εστιατόρια και φυσικά ένα Icebar. Ποιο ξενοδοχείο θα ήταν πλήρες χωρίς κάτι τέτοιο άλλωστε;

Τα κρεβάτια είναι  φτιαγμένα από πάγο,  επενδυμένα με δέρμα ταράνδου, ενώ δίνεται ειδικός εξοπλισμός σε όσους διανυκτερεύουν στο ξενοδοχείο. Οι επισκέπτες κοιμούνται σε ειδικά κατασκευασμένους υπνόσακους, που έχουν ελεγχθεί σε πολικές συνθήκες. Στο ξενοδοχείο δεν υπάρχει θέρμανση.

Στα δωμάτιά του επικρατούν θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -5 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο τα σκεπάσματα των κρεβατιών και τα sleeping Bags είναι αρκετά ζεστά (ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει το ξενοδοχείο).

Όσο για την τιμή του;

Η διανυκτέρευση εκεί κοστίζει περίπου 280 ευρώ το άτομο την ημέρα.

Στα συν του είναι και το γεγονός ότι μπορείς να απολαύσεις το Βόρειο Σέλας. Βέβαια, όποιος δεν πάει τώρα μάλλον δεν θα πάει και ποτέ, μιας και το χιόνι και ο πάγος (από τα οποία έχει φτιαχτεί το ξενοδοχείο) θα έχουν λιώσει μέχρι την άνοιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα