Προσωπεία

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, ΚΕΪΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ Πήραν εξιτήριο και οι δύο

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος και η νύφη του Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας, επέστρεψαν στο σπίτι από το νοσοκομείο χθες αφού υποβλήθηκαν σε προγραμματισμένες θεραπείες. Ο 75χρονος Κάρολος, ο οποίος είχε περάσει τρεις νύχτες στο νοσοκομείο αφού υποβλήθηκε σε διορθωτική διαδικασία για διόγκωση προστάτη, χαμογέλασε και κούνησε το χέρι στα πλήθη καθώς έφευγε από την Κλινική του Λονδίνου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα. Λίγες ώρες νωρίτερα, η Κέιτ επέστρεψε επίσης στο σπίτι της αφού πέρασε δύο εβδομάδες στο ίδιο ιδιωτικό νοσοκομείο

έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση η υγεία της σημειώνει πρόοδο.

Τα βασιλικά μέλη της Βρετανίας συνήθως θεωρούν όλα τα ιατρικά ζητήματα ως ιδιωτική υπόθεση, αλλά ο Κάρολος επέλεξε να δημοσιοποιήσει την κατάστασή του για να ενθαρρύνει άλλους άνδρες να κάνουν ιατρικούς ελέγχους. Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση 1.000% στις επισκέψεις στην ιστοσελίδα της που παρέχει συμβουλές για τη διεύρυνση του προστάτη από τότε που αποκαλύφθηκε η διάγνωση του Καρόλου.

ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ Ρώμη ξανακαλεί… Αφρική

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας ζήτησε μια νέα συνεργασία με την Αφρική χθες, αποκαλύπτοντας ένα πολυαναμενόμενο σχέδιο με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών με την ήπειρο αυτή, τη δημιουργία ενεργειακού κόμβου για την Ευρώπη και τον περιορισμό της μετανάστευσης. Μιλώντας σε σύνοδο στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 45 αφρικανικών κρατών και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπως η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που επαίνεσε την πρωτοβουλία Ματέι, όπως ονομάζεται, η Μελόνι περιέγραψε μια σειρά πρωτοβουλιών, δεσμεύοντας αρχικά 5,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, στην πρόταση αντέδρασαν κάπως ψυχρά κάποιοι παρευρισκόμενοι, όπως ο Μουσά Φακί Μαχαμάτ, πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ενωσης, που είπε ότι θα ήθελε να είχε ζητηθεί πρώτα η γνώμη των αφρικανικών χωρών. «Θέλω να επιμείνω εδώ στην ανάγκη να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Καταλαβαίνετε καλά ότι δεν μπορούμε πλέον να είμαστε ικανοποιημένοι με απλές υποσχέσεις που συχνά δεν τηρούνται», τόνισε.

ΙΡΑΚΛΙ ΓΚΑΡΙΜΠΑΣΒΙΛΙ Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι παραιτήθηκε χθες, λέγοντας ότι ήθελε να δώσει στον αντικαταστάτη του χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί για τις κοινοβουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα του νοτίου Καυκάσου μέχρι τον Οκτώβριο.  Ο Γκαριμπασβίλι είπε ότι του είχε προταθεί η θέση του αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Ονειρο, κάτι που θα συζητηθεί σε συνέδριο του κόμματος την Πέμπτη. Γεωργιανά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ιρακλί Κομπαχίτζε, ο σημερινός ηγέτης του Γεωργιανού Ονείρου, θα διαδεχόταν τον Γκαριμπασβίλι στην πρωθυπουργία, κάτι που επιβεβαίωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στο κόμμα. Αναλυτές θεωρούν ότι μια αλλαγή πρωθυπουργού είναι απίθανο να σημαίνει αλλαγές πολιτικής και στόχευε πρωτίστως στη στήριξη του κυβερνώντος μπλοκ πριν από τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα