Ποινές για τα έκτροπα ζήτησε ο Γερουλάνος

Ο υπουργός προχώρησε στην αποκάλυψη ότι διέταξε και ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για το γεγονός ότι δεν λειτούργησαν οι κάμερες ασφαλείας και το σύστημα καταγραφής.

«Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν μέσα σε δέκα ημέρες και άμεσα», είπε ο κ. Γερουλάνος. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, ο Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης
κ. Παπαϊωάννου να κινηθούν γρήγορα οι δικαστικές αρχές και επιβάλλουν ποινές το συντομότερο δυνατό.
Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνου θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο αναβολής του πρωταθλήματος, αν υπήρχε εισήγηση από τη ΓΓΑ, την Αστυνομία ή τις ποδοσφαιρικές αρχές και πρόσθεσε «δεν θα το έκανα αυτό για λόγους εντυπωσιασμού».

Να τονιστεί ακόμη ότι θα αυξηθούν την εφετινή περίοδο οι ρήτρες βίας, ενώ για την ΕΠΟ και τη Λίγκα, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «προτιμώ να κρίνω από τις πράξεις και όχι από τα λόγια τους».

Αναφέρθηκε, τέλος, και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της UEFA , Μισέλ Πλατινί, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Αθλητισμού των ευρωπαϊκών χωρών: « Ο κ. Πλατινί ήταν θετικός στο νομοσχέδιο που ψηφίσαμε. Στην UEFA είναι ακόμη ικανοποιημένοι γιατί σταμάτησαν να τους έρχονται αναφορές για στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα