Η αντίδραση του Πάπα για τον Σίνερ

Η Ιταλία παίζει τένις… Κάπως έτσι αντέδρασαν όλοι στην επιτυχία του Σίνερ να κατακτήσει το αυστραλιανό όπεν. Παρατήρησα δε πως ακόμη και ο Πάπας Φραγκίσκος ασχολήθηκε με την επιτυχία του ιταλού τενίστα. Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχτηκε χθες αντιπροσωπεία ενός ιστορικού συλλόγου τένις και μεταξύ άλλων υποστήριξε τα ακόλουθα: «Ακόμα και από το τένις μπορεί κάποιος να πάρει μαθήματα για τη ζωή. Είχαμε την εντύπωση πως η κόντρα μεταξύ αθλητών είχε να κάνει κυρίως με την επιθυμία να επιβληθεί κάποιος απέναντι σε έναν αντίπαλο. Από το εσωτερικό κάποιου μπορεί

να προκύψει κάτι καλό, όπως είναι ένας διάλογος ανάμεσα σε κουλτούρες. Εχει να κάνει με το να βλέπεις ένα άθλημα όχι ως μάχη αλλά ως ευκαιρία διαλόγου».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ, πολύ σύντομα ο Σίνερ θα επισκεφθεί τον Πάπα Φραγκίσκο.

«Ψηφίζει» Φέντερερ!

Πρόσωπο της πρώτης γραμμής του ενδιαφέροντος είναι, συνεπώς, ο Γιανίκ Σίνερ. Εκανε δηλώσεις σε Μέσα της πατρίδας του και αποκάλυψε, μάλιστα, ο ιταλός τενίστας και το πρότυπό του στα κορτ: «Στην αρχή κάθε σεζόν δεν ξέρεις τι θα συμβεί, αισθανόμουν όμως πως είχα προετοιμαστεί καλά. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα ισοφαρίσω τους 10 τίτλους του Τζόκοβιτς στο αυστραλιανό όπεν. Ο Νόλε παίζει σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Το πρότυπό μου είναι ο Φέντερερ, όχι μόνο για την αξία του, αλλά για τον τρόπο που παρουσιάζει τον εαυτό του».

Ο Οτο και ο ελληνικός εθνικός ύμνος

Στην Ελλάδα βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Οτο Ρεχάγκελ με αφορμή βράβευσή του από κολέγιο. Οπως μου είπε άνθρωπός μου που παρακολούθησε την εκδήλωση, ο προπονητής που το 2004 οδήγησε την εθνική μας ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης, τόνισε πως πάντα έρχεται με χαρά στην Ελλάδα, ενώ δεν έκρυψε πως του αρέσει που έπειτα από τόσα χρόνια ο κόσμος ενδιαφέρεται και θέλει να μαθαίνει για εκείνη την επιτυχία. Ο Ρεχάγκελ έψαλε και τον εθνικό μας ύμνο! Κι ας διέμενε ελάχιστο καιρό στη χώρα μας εκείνα τα αξέχαστα χρόνια…

Επιστρέφει ο Μουκουντί

To Καμερούν αποκλείστηκε από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και ο Αροντ Μουκουντί θα επιστρέψει στην ΑΕΚ, ωστόσο όπως διαπίστωσα, στην πατρίδα του έχει σηκωθεί μεγάλη κουβέντα γύρω από το όνομά του. Ο λόγος είναι η μικρή συμμετοχή του στη διοργάνωση και ασκείται κριτική στον τεχνικό, Ριγκομπέρτ Σονγκ. Ο αμυντικός της Ενωσης έπαιξε βασικός μόνο στην πρεμιέρα με τη Γουινέα (1-1) και στα επόμενα τρία ματς αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι ως αλλαγή. Στο Καμερούν θεωρούν πως ο Μουκουντί θα μπορούσε να είναι βασικός, με ένα σχόλιο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι ποδοσφαιριστής που πρέπει να παίζει βασικός, ήταν όλη η άμυνα στο ματς με τη Γουινέα».

Ο Νίλσεν είπε «αντίο»

Παρελθόν από τον πάγκο της Κηφισιάς αποτελεί ο Ντέιβιντ Νίλσεν που δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Σε οκτώ παιχνίδια ο δανός τεχνικός κατάφερε να πάρει μόλις μία νίκη και σε συζήτηση με τη διοίκηση της ομάδας αποφασίστηκε να λύσουν τη συνεργασία τους. Την είδηση έκανε αρχικά γνωστή ο ίδιος σε δηλώσεις στην πατρίδα του όπου παραδέχθηκε πως τα πράγματα δεν πήγαν καλά, τονίζοντας όμως πως υπάρχουν ακόμη ελπίδες για σωτηρία. Με άλλον προπονητή βέβαια…

Με το ζόρι στη δεκάδα!

Συνεχίζω και επανέρχομαι στο τένις: οριακά εντός πρώτης δεκάδας στην παγκόσμια κατάταξη ανδρών και γυναικών βρίσκονται ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη μετά την αποτυχία τους να προχωρήσουν μακριά στο πρόσφατο αυστραλιανό όπεν. Πιο μεγάλη είναι η πτώση για τον Τσιτσιπά, που από το νούμερο 7 έπεσε στο νούμερο 10, παρ’ όλα αυτά παραμένει στο Top-10 συνεχώς εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, από τον Μάρτιο του 2019. Η Σάκκαρη υποχώρησε μία θέση, από το νούμερο 8 στο νούμερο 9. Στην κορυφή των δύο κατατάξεων η κατάσταση έμεινε αμετάβλητη, με το νούμερο 1 να ανήκει στον Νόβακ Τζόκοβιτς στους άνδρες και στην Ιγκα Σφιόντεκ στις γυναίκες.

Τα ρεκόρ στους σκόρερ στο ΝΒΑ

Οι Σανς ναι μεν ηττήθηκαν από τους Μάτζικ στο Ορλάντο (113-98), ωστόσο ο Κέβιν Ντουράντ πρόλαβε να γράψει ιστορία. Ο σπουδαίος παίκτης του Φοίνιξ έμεινε στους 15 πόντους, αλλά έγινε ο 10ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έσπασε το φράγμα των 28.000 πόντων στην καριέρα του. Ποια είναι η σχετική λίστα; 1. ΛεΜπρον Τζέιμς (39.704 πόντοι), 2. Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (38.387), 3. Καρλ Μαλόουν (36.928), 4. Κόμπι Μπράιαντ (33.643), 5. Μάικλ Τζόρνταν (32.292), 6. Ντιρκ Νοβίτσκι (31.560), 7. Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (31.419), 8. Σακίλ Ο’Νιλ (28.596), 9. Καρμέλο Αντονι (28.289) και 10. Κέβιν Ντουράντ (28.003).

Keywords
Τυχαία Θέματα