Απειλή

Σύμφωνα με τον Χρήστο Γιαννούλη, οι επιστολές που ετοιμάζεται να στείλει η Εκκλησία στους βουλευτές είναι μια έμμεση απειλή. Εντάξει, δεν έχει άδικο. Αλλά στην πραγματικότητα κρύβουν κινδύνους μόνο για τους συναδέλφους του που βασίζονται στους ποιμένες για να προσεγγίσουν το ποίμνιο. Για τους γαλάζιους κυρίως, δηλαδή. Και πάλι όχι και τόσο μεγάλους γιατί όποιοι ψηφίζουν λαμβάνοντας υπόψη τον πνευματικό τους έχουν μετακινηθεί ήδη στη Νίκη, τους «Σπαρτιάτες» και την Ελληνική Λύση.

Τακτικές

Το κόμμα του οποίου

είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι συντεταγμένο απέναντι σε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις σαν την επιστολική ψήφο, είπε ο Κώστας Τσιάρας. Οχι σαν την αντιπολίτευση που φοβάται τη συμμετοχή στις εκλογές, υπονόησε. Εκείνος κι όσοι ανήκουν στη «νεότερη γενιά της Μεταπολίτευσης» θέλουν, συμπλήρωσε, να αφήσουν πίσω μικροκομματικές τακτικές του παρελθόντος επειδή η στάση τους θα κριθεί από τον ελληνικό λαό. Ενδιαφέρον. Γι’ αυτό προτίμησαν να αποσπάσουν συναίνεση με τεχνάσματα αντί να την επιδιώξουν με διάλογο;

Προβληματισμός

Από το πάνελ μιας βιβλιοπαρουσίασης, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στον προβληματισμό του ως βουλευτή της ΝΔ. Ποιος είναι αυτός; «Ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραδοσιακή μας βάση, στους ανθρώπους που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε, μπορεί να μας εγκαταλείψουν». Ετσι μιλάνε οι βουλευτές Φθιώτιδας που έχουν πια να ελπίζουν μόνο σε μια επανεκλογή τους κι όχι σε κάποιον υπουργικό θώκο.

Πορνεία

Ρώτησαν τον Ναυπάκτου Ιερόθεο αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι πορνεία ο πολιτικός γάμος κι απάντησε: «Ναι, αυτή είναι η παράδοση της Εκκλησίας. Δηλαδή κάθε τι το οποίο δεν ευλογείται, δεν ιερολογείται, είναι μια σχέση που γίνεται μεταξύ δύο ανθρώπων, η οποία δεν έχει ευλογηθεί από την Εκκλησία. Λοιπόν, πολλώ μάλλον εδώ για τους ομοφυλόφιλους». Πάντως, καμία λαοσύναξη για την κατάργηση της κανονικής πορνείας δεν έχουν κάνει οι ιεράρχες. Ούτε καν ένα κήρυγμα από τηλεάμβωνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα