Ανασύρονται και σήμερα επιζώντες ενώ αγνοούνται ακόμη εκατοντάδες στην Τουρκία

Τρομοκρατημένοι από τους συνεχείς μετασεισμούς οι κάτοικοι της επαρχίας Βαν στην Τουρκία διανυκτέρευσαν για δεύτερη μέρα στην ύπαιθρο ενώ η Ερυθρά Ημισέληνος παρείχε σκηνές σε χιλιάδες σεισμοπαθείς.

Τα σωστικά συνεργεία δεν σταματούν λεπτό το δύσκολο έργο της ανεύρεσης επιζώντων και το πρωί κατάφεραν να βγάλουν μέσα από τα ερείπια ζωντανούς πέντε ανθρώπους.

Όμως καθώς περνούν οι ώρες μειώνονται οι πιθανότητες επιβίωσης χωρίς νερό και τροφή και οι αγνοούμενοι είναι εκατοντάδες.

Οι νεκροί από το
χτύπημα του Εγκέλαδου, μεγέθους 7,2 ρίχτερ την Κυριακή το μεσημέρι μέχρι σήμερα φθάνουν τους 279 και οι τραυματίες τους 1300.

Σώθηκαν πολλοί χάρη στην επιμονή φίλων και συγγενών

Κάτω από τα στντρίμμια, πάντως, ξετυλίγονται πολλές γλυκόπικρες ιστορίες όταν η ζωή καταφέρνει να κερδίσει το θάνατο για άλλη μια φορά, όπως συνέβη με μία 25χρονη δασκάλα.

Ο έρωτας του αρραβωνιαστικού της έσωσε τη νεαρή δασκάλα που είχε παγιδευτεί στα ερείπια ενός εστιατορίου όπου γευμάτιζε με συναδέλφους της όταν χτύπησε ο καταστροφικός σεισμός.

Η Γκιουλ Καρατσομπάν ανασύρθηκε ζωντανή μαζί με δύο συνάδελφούς της, αφού παρέμεινε επί 18 ώρες παγιδευμένη κάτω από σωρούς τσιμέντου και τούβλων.

Οι διασώστες διαβεβαίωσαν τον απελπισμένο αρραβωνιαστικό της ότι η γυναίκα θα γίνει καλά.

«Το μόνο που θέλω είναι να ζήσει, δεν με νοιάζει τίποτ' άλλο», είπε ο υποσμηναγός Ονούρ Εριασάρ.

Όταν σημειώθηκε ο σεισμός ο Εριασάρ έφυγε από τη βάση του στη Βαν με προορισμό την πόλη Έρτζις, περίπου 100 χλμ. μακρύτερα, για να βρει την Γκιουλ.

Μιλώντας με φίλους της έμαθε σε ποιο εστιατόριο είχε πάει η 25χρονη.

Παρ' όλο που είχε πέσει το σκοτάδι και το κτήριο είχε μετατραπεί σε ερείπια κατάφερε να το εντοπίσει, άκουσε τις φωνές των εγκλωβισμένων και έπεισε ένα από τα συνεργεία των διασωστών να ξεκινήσει την αναζήτηση επιζώντων.

Χθες το μεσημέρι η επιμονή του επιβραβεύτηκε καθώς η γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή.
Σε μια άλλη συνοικία της Έρτζις, ένας διασώστης έβγαλε ζωντανό μέσα από ένα Ίντερνετ καφέ ένα αγοράκι περίπου τριών χρονών.

Ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Ρόιτερς είδε να ανασύρουν μια γυναίκα και την κόρη της από τα ερείπια ενός εξαόροφου κτιρίου.

Από το ίδιο κτίριο όμως ανασύρθηκαν και τέσσερις νεκροί.

Ένας 19χρονος απελευθερώθηκε αφού κατάφερε να τηλεφωνήσει από το κινητό του και να δώσει το ακριβές στίγμα του στους διασώστες.

Ένα στα τρία σπίτια στην Έρτζις έχει ισοπεδωθεί.

Στην πόλη Βαν οι καταστροφές είναι μικρότερες, όμως μεταξύ άλλων κατέρρευσε και μια επταόροφη πολυκατοικία, όπου διέμεναν περίπου 40 οικογένειες.
Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν απεγνωσμένα να ανοίξουν δίοδο ανάμεσα στα χαλάσματα ενός άλλου τετραόροφου κτιρίου με οκτώ διαμερίσματα.

Από το σημείο υψώνεται καπνός και εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχει κάποια εστία φωτιάς από κάτω. Μέχρι στιγμής από το συγκεκριμέ
Keywords
Τυχαία Θέματα