Ανακηρύχθηκε επισήμως νικητής ο Πούτιν από τον πρώτο γύρο

Ωστόσο, ο Πούτιν, παρά το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε, δεν θα μπορέσει να αποφύγει την απώλεια νομιμότητας στη διάρκεια της τρίτης του θητείας στο Κρεμλίνο, εκτιμά ο ρωσικός Τύπος.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κέρδισε τις προεδρικές με μεγάλη διαφορά, όμως η εξουσία δεν θα καταφέρει να αυξήσει την νομιμότητά του», η οποία πλήττεται από τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών, γράφει η οικονομική εφημερίδα Vedomosti.

Για την εφημερίδα Nova
Gazeta της αντιπολίτευσης, «το διάλειμμα τελείωσε».

«Μπορούμε να διεξάγουμε εκλογές, αλλά δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον λαό», επισημαίνει η εφημερίδα.

«Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με έναν τρόπο που δεν διασφαλίζει τη νομιμότητα του νικητή», επισημαίνει ο αθρογράφος της εφημερίδας Κίριλ Ρογκόφ.

Η εφημερίδα Novye Izvestia υπογραμμίζει πως οι πολίτες που ήταν αντίθετοι με την επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο μπορούν επίσης να γιορτάζουν τη νίκη τους, γιατί ο ρώσος πρόεδρος θα πρέπει πλέον να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την άποψη της μειοψηφίας.

Τέλος, σύμφωνα με την Nezavissimaya Gazeta (NG), το στοιχείο που προκαλεί έκπληξη στις εκλογές αυτές είναι η τρίτη θέση που κατέλαβε με ποσοστό 7% ο «πρωτάρης» στην πολιτική δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Προχόροφ, ο οποίος ξεπέρασε βετεράνους όπως ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι και ο Σεργκέι Μιρόνοφ.

Στο μεταξύ, με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο της Μόσχας, μετά τη νίκη του Πούτιν.

Οι δείκτες RTS και Micex αυξήθηκαν κατά 0,25% και 0,34% αντίστοιχα.

«Η πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα περιορίζεται», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ρωσική Τράπεζα Aton.
Keywords
Τυχαία Θέματα