To Ράλι Ακρόπολις γίνεται… ντοκιμαντέρ!

Σε τέσσερα τηλεοπτικά επεισόδια γεμάτα γκάζια θα ξετυλίγεται η ιστορία του Ράλι Ακρόπολις, που εφέτος έκλεισε τα 70 του χρόνια (1953-2023). Ειδικότερα όπως έμαθα και κατά την παρουσίαση της σειράς, στην οποία έδωσε το παρών ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, Γιάννης Βρούτσης,  οι πρωταγωνιστές των ειδικών διαδρομών μίλησαν για τη δική τους εμπειρία στον σκληροτράχηλο αγώνα που εδώ και δύο χρόνια επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC.

Σύμφωνα με όσα μου είπαν, η δημιουργία της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ βρίσκεται λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της και θα είναι έτοιμη έως την ερχόμενη άνοιξη. Τα τέσσερα επεισόδια επιχειρούν μια εις βάθος προσέγγιση, αρχικά της ιστορίας του αγώνα.

Η «εξαίρεση» και οι Πορτογάλοι

Τα… ίσια ανάποδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλώ δε μάλλον έπειτα από τη χθεσινή «δέσμη» μέτρων που αποφάσισε για αυτό –δίχως αυτό– η ελληνική κυβέρνηση. Και με τον Ολυμπιακό μάλιστα να βρίσκεται στο «επίκεντρο» αυτής της ιστορίας με μια ακατανόητη «εξαίρεση» της Πέμπτης. Της νύχτας που οι άλλες ελληνικές ομάδες (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) θα παίξουν τα «εντός έδρας» στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων των Κυπέλλων Ευρώπης με κόσμο, ενώ εκείνος «κεκλεισμένων των θυρών».

Παρά τον λογικό «αναβρασμό» όμως η επικαιρότητα για τους Ερυθρόλευκους δεν σταματά ποτέ. Ακόμη και η «εισαγόμενη». Απόδειξη; Οπως είδα, το αποκλειστικό ρεπορτάζ με την υπογραφή της Record, σύμφωνα με το οποίο ο Ολυμπιακός δρομολογεί τις εξελίξεις για την πρώτη του καλοκαιρινή μεταγραφή!

Ο λόγος για τον δεξιό μπακ της Ρίο Αβε, τον 23χρονο Κοστίνια. «Η συμφωνία είναι κοντά και αφορά στο καλοκαίρι»,  έγραψαν με σιγουριά οι Πορτογάλοι. Ο Ολυμπιακός όμως, πολύ λογικά, δεν αντέδρασε. Με όλα αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σιγά μην έμπαινε στη διαδικασία να σχολιάσει το ρεπορτάζ για μια ενδεχόμενη μεταγραφή σε… έξι – επτά μήνες από τώρα.

Και το βόλεϊ δίχως κόσμο

Εστω και καθυστερημένα, ήρθε μια καίρια κίνηση από τον  αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ανακοίνωσε την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων για το (νέο) ντέρμπι του βόλεϊ ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού, το Σάββατο για το πρωτάθλημα. Ομως, ο εν λόγω πολιτικός ίσως θα έπρεπε να δείξει την ίδια ευαισθησία και για άλλο ένα υψηλού κινδύνου ντέρμπι σε άλλο άθλημα. Καθώς σε λίγες μέρες παίζουν ΑΕΚΟλυμπιακός στο χάντμπολ, ένα παιχνίδι με παρελθόν σοβαρών επεισοδίων και ενώ το γήπεδο «Κασιμάτης» δεν μπορεί να θεωρηθεί πως καλύπτει 100% τα θέματα ασφάλειας.

Ο νέος κύκλος του στη Λαμία «έκλεισε»

Υστερα από έναν χρόνο στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, ο Πίτι αποχωρεί από τη Λαμία βάζοντας έτσι τέλος και στην πέμπτη του θητεία στον σύλλογο. Οι λόγοι αυτής της εξέλιξης είναι προσωπικοί καθώς ο Ισπανός ήθελε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του. Ο Πίτι υπήρξε και από τον Σεπτέμβριο του 2021 ως τον Φεβρουάριο του 2022 στο ίδιο πόστο, ενώ έχει παίξει στη Λαμία όταν ήταν ποδοσφαιριστής σε τρεις διαφορετικές περιόδους. Μένει να φανεί αν αυτή τη φορά θα ρίξει οριστικά τίτλους τέλους ο Πίτι στη Λαμία ή θα επιστρέψει στο μέλλον για ακόμη μία φορά από κάποιο πόστο.

Τα ξενύχτια τον «έκαψαν»!

Ολα στραβά κι ανάποδα για τον Μπεν Μακ Λέμορ. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, περί τις 6.30, βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο ληστές ενώ περπατούσε αμέριμνος σε δρόμο των Βριλησσίων. Οι άγνωστοι τον ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν από τον καρπό του ένα ρολόι, η αξία του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τις 200.000 ευρώ, και εξαφανίστηκαν. Λίγες ώρες αργότερα η ΚΑΕ ΑΕΚ τον ενημέρωσε πως λύνει τη συνεργασία μαζί του! Οχι για λόγους αγωνιστικούς, αλλά επειδή… στις 6.30 τα ξημερώματα ήταν ακόμα έξω από το σπίτι του! Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αμερικανός νυχτοπερπατούσε και στην ΑΕΚ έκριναν πως δεν έπρεπε να πάρει άλλη ευκαιρία, αφού και ο Πλάθα έχει λύσεις σε αυτή τη θέση με τους Ραντλ και Μακ Ρέι…

Ο γκολκίπερ και η ομαδική δουλειά

Ο Βασίλης Μπάρκας ήταν από τους πρωταγωνιστές σε μια καλή βραδιά για την Ουτρέχτη,  στην εκτός έδρας νίκη (2-0)  επί της Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Ο άλλοτε διεθνής «άσος» κράτησε το μηδέν και βρέθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος. Τι είπε μετά το ματς ο Μπάρκας;

«Δεν χάρηκα μόνο τον εαυτό μου, αλλά και όλον τον τρόπο άμυνας της ομάδας μας. Αυτό μας επιτρέπει να χτίσουμε την αυτοπεποίθησή μας ως ομάδα που είναι το πιο σημαντικό για μένα. Αμυνόμαστε όλοι μαζί». Εκθείασε, δηλαδή, ο τερματοφύλακας την ομαδική λειτουργία της Ουτρέχτης.

Θέλει να γυρίσει στη Γηραιά Ηπειρο

Ψάχνεται για την επιστροφή του στην Ευρώπη ο Κώστας Μανωλάς. Ο έλληνας κεντρικός αμυντικός δεν αγωνίζεται πολύ στη Σάρτζα, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024, και όπως μου λένε κοιτάζει προς την επιστροφή του. Οχι στην Ελλάδα, αφού δεν είναι προτεραιότητά του, αλλά σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Βλέπει, μάλιστα, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να βρίσκει συμβόλαιο στην Μπέτις και να αγωνίζεται στη La Liga. Το περασμένο καλοκαίρι είχε ενδιαφερθεί έντονα η Γαλατασαράι για τον Μανωλά, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Ας κρατήσουμε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο για Τουρκία. Αν όχι για τη Γαλατά, για άλλον σύλλογο. Αλλωστε για τους γείτονες, οι έλληνες ποδοσφαιριστές είναι… αγαπημένη αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα