€130 εκατ. σε 37.069 πλημμυροπαθείς

Συνολικά 21 πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία, αλλά και σε άλλες περιοχές που επλήγησαν, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Αθροιστικά, όπως αναφέρει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχουν καταβληθεί 130 εκατ. ευρώ προς 37.069 πλημμυροπαθείς, που έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία, αλλά και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Πωλήσεις 25 δισ. ευρώ μέσω Ιντερνετ

Το 89,6% των νοικοκυριών της χώρας μας έχουν εφέτος πρόσβαση στο Διαδίκτυο από την κατοικία τους (σε σύγκριση με το 2013 καταγράφεται αύξηση 54,4%), σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, το 98,6% με απασχόληση από 10 άτομα και άνω – σε σύνολο 42.451 επιχειρήσεων, οι 41.848 επιχειρήσεις – είχαν πρόσβαση φέτος στο Διαδίκτυο για επαγγελματικούς σκοπούς, ενώ το 2022 αντίστοιχα σε σύνολο 39.460 επιχειρήσεων.

Περίπου 1 στις 5 επιχειρήσεις δέχεται ηλεκτρονικές παραγγελίες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με τον τζίρο να αγγίζει τα 25 δισ. ευρώ. Παράλληλα, το 85% του πληθυσμού ηλικίας 16-74 ετών έκανε χρήση του Διαδικτύου το α’ τρίμηνο του 2023, καταγράφοντας αύξηση 2,2% σε σύγκριση με το 2022.

Αύξηση 23,2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Αύξηση 23,2% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Νοέμβριο εφέτος, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 18.791 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 15.254 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2022 (μείωση 6,3% είχε παρουσιαστεί τον Νοέμβριο 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021).

Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν ανέρχονται σε 11.430 έναντι 8.912 που κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 28,3%.

Παρουσίαση Αργιθέας και Αστυπάλαιας

Η ορεινή περιοχή της Αργιθέας και το νησί της Αστυπάλαιας παρουσιάστηκαν σε επιλεγμένους γερμανούς διοργανωτές ταξιδιών, εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και δημοσιογράφους από το κρατίδιο της Εσσης σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Γερμανίας στη Φρανκφούρτη. Σκοπός αυτής της ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η προβολή και προώθηση στη γερμανική αγορά ελληνικών προορισμών που υποστηρίζουν αποκλειστικά εναλλακτικές μορφές τουρισμού και εφαρμόζουν πολυεπίπεδες πρακτικές βιωσιμότητας.

Κλωνίζεται το γερμανικό real estate

Η στεγαστική κρίση στη Γερμανία κινδυνεύει να ενταθεί, καθώς σχεδόν οι μισοί από τους κατασκευαστές της χώρας διαμαρτύρονται για ανεπαρκείς παραγγελίες και περισσότεροι από ένας στους 10 αναφέρουν οικονομικές δυσκολίες, αναφέρει το Bloomberg. Τον Νοέμβριο το 49,1% των κατασκευαστών δήλωσαν ότι υποφέρουν από έλλειψη νέων παραγγελιών από 48,7% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifo με έδρα το Μόναχο. Αυτό αντιπροσωπεύει την όγδοη συνεχόμενη αύξηση και το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη των καταγραφών το 1991. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία αυξήθηκε σε 11,1% από 9,9%.

Το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο

Η κινεζική Huawei φέρεται να έχει πάρει την απόφαση να ξεκινήσει την κατασκευή εργοστασίου εξοπλισμού δικτύων κινητής τηλεφωνίας στη Γαλλία το επόμενο έτος, προχωρώντας με το πρώτο της εργοστάσιο στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις περιορίζουν τη χρήση εξοπλισμού 5G της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters, η εταιρεία περιέγραψε σχέδια για το εργοστάσιο με αρχική επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ το 2020, αλλά η ανάπτυξη καθυστέρησε λόγω της πανδημίας COVID-19. Η πηγή που επικαλείται το δημοσίευμα δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λειτουργήσει το εργοστάσιο στο Brumath, κοντά στο Στρασβούργο, ενώ και η Huawei δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

Η κίνηση έρχεται παρά το γεγονός ότι ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση εξοπλισμού που κατασκευάζει η Huawei και η επίσης κινεζική ZTE, επικαλούμενες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα