Eurovision 2024: Παραιτήθηκε η Αλεσάντρα Μέλε – «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία, λευτεριά στην Παλαιστίνη!»

Η φετινή διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έχει μετατραπεί στην πιο χαοτική όλων των εποχών.

Από τις μαζικές αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια των προβών της Ισραηλινής τραγουδίστριας, Έντεν Γκολάν, και του live show μέχρι τον πρωτοφανή αποκλεισμό του Ολλανδού τραγουδιστή της Eurovision Joost Klein, αυτός ο διαγωνισμός έγινε ένα μουσικό γεγονός που θα μείνει αξέχαστο καθώς παρόλο

που προωθεί το «no-politica» πρόσημο, έχει σαφώς επηρεαστεί από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, καθώς επέτρεψαν στο Ισραήλ να διαγωνιστεί κανονικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandra (@alessandram02)

Αυτή η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις, δεδομένου κιόλας ότι η Ρωσία είχε αποκλειστεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Και πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι η εκπρόσωπός της Νορβηγίας, Αλεσάντρα Μέλε αποσύρθηκε από εκπρόσωπος λίγες ώρες πριν από το σόου.

«Λευτεριά την Παλαιστίνη»

Πιο συγκεκριμένα η Μέλε ανέφερε: «Απόψε έπρεπε να μοιράσω τους πόντους της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision», ανέφερε σε ένα βίντεο στο Instagram. «Αν και είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω, πήρα την απόφαση να αποσυρθώ».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandra (@alessandram02)

«United By Music – το σύνθημα της Eurovision – είναι ο λόγος που ασχολούμαι με τη μουσική. Να ενώνω τους ανθρώπους, να τους φέρνω κοντά. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτές οι λέξεις είναι απλά κενές λέξεις. Γίνεται μια γενοκτονία και σας ζητώ από όλους σας να ανοίξετε τα μάτια σας, να ανοίξετε την καρδιά σας. Αφήστε την αγάπη να σας οδηγήσει στην αλήθεια. Είναι ακριβώς μπροστά σας. Λευτεριά την Παλαιστίνη».

Η Ingvild Helljesen, έμπειρη παρουσιάστρια και δημοσιογράφος, θα αναλάβει τη θέση της Alessandra.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής πρόβας της κριτικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι σε όλη την Ευρώπη μοίρασαν ψεύτικους πόντους, ώστε οι παραγωγοί να δοκιμάσουν τα on-screen graphics και οι εκπρόσωποι να εξασκηθούν στην εκφώνηση των ατάκες τους. Ζητήθηκε από τον Φινλανδό εκπρόσωπο να δώσει 12 πόντους στο Ισραήλ, αλλά αρνήθηκε.

*Με πληροφορίες από: wiwiblogg

Keywords
Τυχαία Θέματα