Υπέρ της αναγνώρισης του Κοσόβου η Ρουμανία‏

Μετά από τη συνάντηση που είχε με τις Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, τόνισε ότι είναι υπέρ της ταχείας αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου σε αντίθεση με τον πρόεδρο της χώρας, Τράιαν Μπασέσκου, ο οποίος είναι πολύ πιο προσεκτικός στο ζήτημα αυτό.

«Έχω ήδη συζητήσει το ζήτημα με τον πρόεδρο. Είχαμε άτυπη συζήτηση. Θα τον ενημερώσω γι’ αυτά που συζητήσαμε στις συναντήσεις με τις Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων.

Συντονιζόμαστε κάθε στιγμή, επειδή υπάρχουν τρεις θεσμικοί φορείς: ο πρόεδρος, η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο και θα ήταν ιδανικό να συντονιστούν οι θέσεις των τριών θεσμών. Αν και εγώ είμαι υπέρ της ταχύτερης αναγνώρισης, ο πρόεδρος είναι πιο προσεκτικός από ότι εγώ και οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών έχουν τις δικές τους απόψεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας.

Έπειτα από την χθεσινή συνάντηση, ο κ. Πόντα τόνισε: «Είναι σημαντικό για τη Ρουμανία να έχει μία συντονισμένη θέση εντός των θεσμών, να συντονιστεί με τους Ευρωπαίους και Διατλαντικούς εταίρους και όλα αυτά δεν πρέπει να επηρεάσουν την εξαιρετική παραδοσιακή σχέση με τη Σερβία».

Keywords
Τυχαία Θέματα