Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Παλαιστίνης

Πηγές αξιωματούχων στις ΗΠΑ αναφέρουν πως οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Το Associated Press επικαλείται πηγές από τις ΗΠΑ, οι οποίες ισχυρίζονται πως οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν άμεσα. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα θα γίνει η πρώτη συνάντηση, ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο κρατών.

Θυμίζουμε πως από

το Σάββατο, οι Παλαιστίνιοι είχαν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν πως Ισραήλ και Παλαιστίνη θα καθίσουν ξανά στο ίδιο τραπέζι την Τρίτη, αλλά τελικά φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μία ημέρα νωρίτερα.

Στη σχετική ανακοίνωση του State Department τονίζεται ότι ο υπουργός ΕξωτερικώνΤζον Κέρι παρακάλεσε νωρίτερα σήμερα, και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, να αποστείλουν ‘υψηλόβαθμες’ αντιπροσωπείες, για να επαναληφθούν, άμεσα επί αμερικανικού εδάφους, οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με αντικείμενό τους το ‘οριστικό καθεστώς (status quo)’ και για το ‘εδαφικό’, όμως ταυτοχρόνως και γι άλλα ζητήματα με καίρια σημασία και για τα δύο μέρη.

Αξίζει να σημειώσουμε τέλος πως ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσε πως θα κάνει δημοψήφισμα για να ζητήσει από το λαό της χώρας του να αποφασίσει ποια στάση πρέπει να κρατήσει στις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους.

Keywords
Τυχαία Θέματα