Βραβείο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Διαδώστε το…

Τέταρτη ανάμεσα στις πιο δυστυχισμένες χώρες η Ελλάδα.
Τελευταία, σε λίστα 38 χωρών για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.
Όλες οι έρευνες αποτυπώνουν το Ελληνικό δράμα. Και έπεται συνέχεια, με την πληρωμή των χειρότερων φόρων να είναι μπροστά μας και την ουτοπία της είσπραξής τους… να φαντάζει εθνικό αδιέξοδο.

Μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη (που θα πληρώσει φόρους και θα σώσει ζωές), οι δείκτες θα είναι αμείλικτοι.
Αυτές τις πολύ

σκληρές στιγμές για τους Έλληνες πολίτες, που δοκιμάζονται οι αντοχές τους μαζί με τις κοινωνικές δομές του κράτους, αυτές τις στιγμές, η Εκκλησία μας διάγει ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό.

Πίσω από αυτό το τιτάνιο έργο, δεν βρίσκεται κάποιος μαγικός αυτοματισμός ή κάποια αμύθητη περιουσία, αλλά άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τα ράσα ως ιμάτιο προσφοράς και αγάπης και κυρίως αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως μέρος του κοινωνικού συνόλου που πλήττεται.
Καθημερινά, εκατοντάδες τα παραδείγματα αυτής της τεράστιας προσφοράς.

Πρέπει να ντρέπονται όσοι τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησαν να πλήξουν το έργο της Εκκλησίας και των λειτουργών της (ζητώντας τον Χριστιανικό φόρο), όπως πρέπει να ντρέπονται και αυτοί που βλέπουν τη σωτηρία του έθνους μέσα από «εύκολα» και ανάλγητα μέτρα, όσο η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο βασιλεύουν.

Ετούτες τις δύσκολες ώρες, που οι δείκτες αποτυπώνουν την Ελληνική μιζέρια, μία “ανάρτηση” (στην πόρτα του ιερού Ναού Δώδεκα Αποστόλων, Βριλησσίων Αττικής) αποτυπώνει το Ελληνικό πανανθρώπινο μεγαλείο που στηρίζεται από το ένα και μοναδικό κήρυγμα του Χριστού.

Διαδώστε το!

Keywords
Τυχαία Θέματα