Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν για τους μουφτήδες

«Τα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη τα χειρίζεται με υπευθυνότητα η ελληνική πολιτεία, στο πλαίσιο των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με δηλώσεις που αποδίδονται στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με το καθεστώς των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη.

Ο κ. Ερντογάν φέρεται να έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο νόμο που

προβλέπει τον διορισμό των μουφτήδων από το ελληνικό κράτος.

«Εμείς δεν διορίζουμε τον Πατριάρχη, άρα δεν μπορούμε να δεχθούμε το λάθος, δηλαδή τον διορισμό του δικού μας μουφτή. Αυτός που επιλέγουμε εμείς θα επιλέγει και τους 240 ιεροδιδασκάλους» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματός του.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε πως ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, την ακύρωση του επίμαχου νόμου κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης συνάντησης που είχε με τον έλληνα ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά, την Τετάρτη στη Ντόχα.

«Ζητήσαμε από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα ίδια δικαιώματα που εφαρμόζουμε εμείς για τη μειονότητα» φέρεται να είπε ο κ. Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα