Βιντεοπαιχνίδι σκοποβολής από το λόμπι για την οπλοκατοχή!

Η Εθνική Ένωση Όπλων (Νational Rifle Association), το μεγαλύτερου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, περνάει στην αντεπίθεση και είναι να κυκλοφορήσει το δικό της ψηφιακό παιχνίδι… σκοποβολής για τα έξυπνα κινητά iPhone και τους υπολογιστές – ταμπλέτες iPad!

Το «NRA: Πεδίο Βολής» κυκλοφόρησε ήδη στις ΗΠΑ και χαρακτηρίζεται ως το «νέο, φορητό κέντρο της NRA» με πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των όπλων,

τη νομοθεσία για την οπλοχρησία και οπλοκατοχή και νέα από τα 4 εκατομμύρια μέλη της NRA.

Το κύριο χαρακτηριστικό της εφαρμογής που προκαλεί αντιδράσεις είναι οι ασκήσεις σκοποβολής στις οποίες συμμετέχει ο χρήστης έχοντας μια επιλογή από τουφέκια, περίστροφα και καραμπίνες περιλαμβανομένου του τύπου του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Nιουτάουν του Κονέκτικατ το Δεκέμβριο. Κάποιοι από τους στόχους μοιάζουν με φέρετρα…

Οι παίκτες έχουν ένα λεπτό στη διάθεσή τους για να πετύχουν όσους περισσότερους στόχους και στη συνέχεια, βλέπουν και συγκρίνουν τις επιδόσεις τους με αυτές άλλων παιχτών.

«Πρόκειται για κάποιο άρρωστο αστείο;» διερωτάται ένας χρήστης στη σελίδα του App Store όπου πωλείται το παιχνίδι. «Η NRA καταγγέλλει τα βίαια παιχνίδια και μια εβδομάδα αργότερα βγάζει στην κυκλοφορία ένα δικό της Είναι γελοίο» προσθέτει.

Από την πλευρά της, η δημιουργός του παιχνιδιού εταιρεία “Medl Mobile” αναφέρει μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι το παιχνίδι δημιουργήθηκε για την «προώθηση της ασφαλούς χρήσης όπλων και δεν είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας κάτω των… 4 ετών(!)».

Κάποιοι άλλοι πάλι θεωρούν πως η ΝRA περνάει στην αντεπίθεση μετά την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα, να βάλει κάποιο φρένο στην πώληση όπλων με πιο αυστηρούς ελέγχους, γεγονός που δεν αρέσει στα λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής. Σύντομα, πάντως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τα μέτρα που θα λάβει για τη μείωση της ένοπλης βίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα