Προεδρικό διάταγμα από το Βερολίνο… είναι γεγονός

Πραγματικά δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι διάβασαν απόψε το έγγραφο που κατέθεσε στα πρακτικά ο Θανάσης Πετράκος.

Πρόκειται για Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη στις 7 Ιανουαρίου 2013, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορά στους ψυκτικούς. Ο παρατηρητικός βουλευτής διαβάζοντας το Π.Δ. ανακάλυψε ότι πριν την υπογραφή του Κάρολου Παπούλια αναγράφεται ο τόπος υπογραφής «Βερολίνο, 7 Ιανουαρίου». Πάντως ο κ. Παπούλιας βρισκόταν εκείνη την ημέρα στο Βερολίνο προσκεκλημένος από τον Γερμανό ομόλογό του. Ακολουθεί η παρέμβαση του κ. Πετράκου απόψε στην Ολομέλεια

της Βουλής.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Παρακαλώ πολύ να μην υπολογιστεί στο χρόνο μου κάτι που θέλω να πω στον κύριο Υπουργό.

Κύριε υπουργέ, να πείτε στον κ. Χατζηδάκη και στον κ. Σκορδά όταν κάνουν αντιγραφές –το είπα και στο νομοσχέδιο του κ. Μανιτάκη- να μην εκθέτουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διότι έχω στα χέρια μου το Προεδρικό Διάταγμα υπ. Αριθμ. 1, Αρ. Φύλλου 3 και ημερομηνία 8 Ιανουαρίου 2013 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με τίτλο «Καθορισμός βαθμίδων επαγγελματικών προσόντων για την επαγγελματική δραστηριότητα της εκτέλεσης συντήρησης, επισκευής και επιτήρησης της λειτουργίας ψυκτικών εγκαταστάσεων και προϋποθέσεις για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής από φυσικά πρόσωπα», όπου λέει ότι ο κύριος Υπουργός εντέλλεται για τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος.

Υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πριν από την υπογραφή του έχει την ημερομηνία: «Βερολίνο, 7 Ιανουαρίου 2013». Θεωρώ ντροπή αυτό το οποίο γίνεται! Καταθέτω το έγγραφο στα Πρακτικά.

Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα τουλάχιστον να τους ενημερώσετε. Παρακαλώ, όταν κάνουν αντιγραφές, τουλάχιστον να αλλάζουν τον τόπο και να μην υπογράφουν από το Βερολίνο!

Keywords
Τυχαία Θέματα