Βενιζέλος: Δεν πρόκειται να ανεχτούμε φαινόμενα ναζισμού

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για τη Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας ότι τα «εργαλεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι ο Ποινικός Κώδικας

και ο Κανονισμός της Βουλής».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «το άρθρο 29 του Συντάγματος δεν προβλέπει απαγόρευση πολιτικού κόμματος. Τα εργαλεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι ο Ποινικός Κώδικας και ο Κανονισμός της Βουλής».

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την άμεση ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου της Βουλής ώστε να υπάρξει μια διακομματική πρωτοβουλία εναντίον του ακροδεξιού κόμματος.

«Προτείνουμε να συσπειρωθούν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου ανεξάρτητα από τις μνημονιακές ή αντιμνημονιακές απόψεις τους. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί τα φαινόμενα αυτά του ναζισμού. Δεν παίζουμε με αυτά», πρόσθεσε και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επικίνδυνη επιρροή της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία, τα σχολεία, την εκκλησία και τα ΜΜΕ.

Στο επιχείρημα της Χρυσής Αυγής ότι τη νομιμοποιεί η ψήφος ενός και πλέον εκατομμυρίου πολιτών, είπε: «Τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ τους ψήφισε επίσης ένας αριθμός πολιτών. Το επιχείρημα της λαϊκής ψήφου δεν στέκει».

 Παράλληλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έκρυψε την ενόχλησή  του για το γεγονός ότι την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για τη Χρυσή Αυγή ο Λοβέρδος ανακοίνωσε τη νέα πολιτική κίνησή του.

«Το ΠΑΣΟΚ καθορίζει την ατζέντα του και σαν καλώ να σεβαστείτε την προσπάθεια της Δημοκρατικής Παράταξης απέναντι σε φαινόμενα ρατσιστικής βίας. Είναι ασέβεια σε μια τέτοια προσπάθεια να τίθενται άλλα θέματα και δεν αναφέρομε σε σας”, είπε με… νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα