Βασίλης Αξιώτης: Λόγια τέλος

Εκδήλωση, με κεντρικό θέμα «Η σημασία της γλώσσας στο παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού», διοργάνωσε, χθες (29/04), στο Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου, ο πολιτικός μηχανικός και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης.

Η εκδήλωση αποτέλεσε, όπως ανέφερε και ο διοργανωτής, την απαρχή μιας σειράς εκδηλώσεων, ομιλιών, συζητήσεων και παρεμβάσεων, υπό τη θεματική «Λόγια τέλος.», που θα αφορούν ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, όπως το αντιλαμβάνονται εκείνος και οι συνεργάτες του.

«Η θεματική «Λόγια τέλος.» μπορεί σε κάποιους να μην ηχεί ευχάριστα

αλλά θεωρώ ότι αντιπροσωπεύει, κατά μία έννοια, την «αντίδραση» της νέας γενιάς, απέναντι σε κάθε μορφής ατελέσφορες συζητήσεις, που γίνονται απλά για να γίνονται, χωρίς να παράγουν ουσιαστικό αποτέλεσμα», ανέφερε στην ομιλία του ο Β. Αξιώτης.

Στη συνέχεια τόνισε: «Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι ένα από τα πιο ισχυρά και ειδοποιά γνωρίσματα του Ελληνισμού είναι η γλώσσα του. Η γλώσσα ήταν εκείνη που μας κράτησε όρθιους σε δύσκολες ιστορικές στιγμές για την πατρίδα μας. Η γλώσσα ήταν εκείνη που μας έκανε γνωστούς στα πέρατα του κόσμου. Αγαπητοί φίλοι, η χώρα μας τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε, κυρίως οικονομικά και κατά συνέπεια κοινωνικά. Έχει ανάγκη… έχουμε όλοι ανάγκη να βρούμε και πάλι το βηματισμό μας. Να αναζητήσουμε ένα όραμα, ώστε να επιστρέψει σε όλους μας η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Υπάρχει άραγε καλύτερο εργαλείο για να το πετύχουμε από τη γλώσσα μας;»

Στο τελευταίο ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν διακεκριμένοι ομιλητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση και συγκεκριμένα οι Βασίλης Μανδηλαράς (ομότιμος καθηγητής Κλασσικής Φιλολογίας & Παπυρολογίας), Μαρίκα Θωμαδάκη (τ. κοσμήτωρ φιλοσοφικής σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών / καθηγήτρια Θεωρίας & Σημειολογίας του Θεάτρου, διευθύντρια Κέντρου Σημειολογίας του Θεάτρου), Νίκος Ξυπνητός (καθηγητής φιλολογίας & θεολογίας) και Βασιλική Γεωργοπούλου (φιλόλογος MSc – καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα