«Βάρβαρη η επέμβαση της Angelina Jolie»!

«Μπορώ να κατανοήσω τον φόβο της Angelina. Και σε εμένα ακρωτηρίασαν ένα στήθος». Η γνωστή καλλιτέχνιδα, ακτιβίστρια και συγγραφέας, Matuschka, μίλησε στην Handelsblatt για την δική της εμπειρία μετά την επέμβαση λόγω καρκίνου στο στήθος.

Η Matuschka υποβλήθηκε σε μαστεκτομή περισσότερα από είκοσι χρόνια πριν.

«Ο καρκίνος στο στήθος κυριάρχησε στη ζωή και στην τέχνη μου», λέει. Και προσθέτει:

«Αν έχει κανείς την προδιάθεση και εμφανισθεί όντως καρκίνος, μπορεί παρόλα αυτά να επιβιώσει και να ζήσει μια επιτυχημένη ζωή. Είμαι η ζωντανή απόδειξη».

Από την τότε 37χρονη τότε

ακρωτηριάστηκε ένα στήθος πριν από 22 χρόνια. Όταν είδε τις εικόνες του χειρουργείου που θέλησε να μαγνητοσκοπηθεί, η πρώτη της αντίδραση ήταν:

«Αυτή είναι μια βάρβαρη επέμβαση». Όμως, δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει το θέμα της. Φωτογραφήθηκε για το περιοδικό «New York Times» με κομψό φόρεμα, το οποίο κάλυπτε μόνο ένα στήθος, το υγιές.

Μετά από πολλά χρόνια αφηγείται ότι και η δική της μητέρα, όπως της Angelina Jolie, είχε πεθάνει από καρκίνο στο στήθος και οι πρόοδοι της επιστήμης στο μεσοδιάστημα και μέχρι την δική της ασθένεια δεν ήταν πολλές. Οι απογοητευμένες και οργισμένες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν και διαδήλωσαν μεταφέροντας το ζήτημα στην Ουάσινγκτον. Στο τέλος εισακούσθηκαν και αυτό, σύμφωνα με την Matuschka, οδήγησε στην βελτίωση της κατάστασης.

Σήμερα οι γυναίκες έχουν περισσότερες επιλογές από τότε. Όμως, παράλληλα, οι φαρμακευτικές εταιρείες και όσες δραστηριοποιούνται γύρω από τον τομέα της αισθητικής ενισχύουν ενσυνείδητα τον φόβο στις γυναίκες σε καταστροφικό βαθμό:

«Έχω πρόβλημα με τους οικονομικούς και ασφαλιστικούς ομίλους και με τη μανία να αφαιρούμε πράγματα ελαφρά τη καρδία με χειρουργεία», σχολιάζει η καλλιτέχνιδα.

Μολαταύτα, η Matuschka εκφράζει κατανόηση για την απόφαση της Jolie:

«Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Αν η μητέρα της είχε επιβιώσει στη μάχη με τον καρκίνο, θα είχε πιθανότατα και η ίδια λάβει διαφορετική απόφαση. Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβαθμίζει τον φόβο που έχει ο άλλος, όταν αναγκάσθηκε να δει την μητέρα του να πεθαίνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα