“Το Σύνταγμα απέναντι στο Μνημόνιο”

Η ανάθεση στον Νίκο Κωνσταντόπουλο της άτυπης προεδρίας της Επιτροπής Σοφών που δημιούργησε ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να υπάρξει επεξεργασία και κατάθεση μιας συγκεκριμένης πρότασης για τις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν στο Σύνταγμα, έστειλε από την πρώτη στιγμή το μήνυμα ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση… δεν παίζει.

Η Κουμουνδούρου δίνει μεγάλη έμφαση στο θέμα των προτάσεων για την Αναθεώρηση του

Συντάγματος, καθώς εκτιμά ότι θα προσφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να κερδίσει μετριοπαθείς ψηφοφόρους, και να πείσει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας για τις σοβαρές και εμπεριστατωμένες θέσεις του.

Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στον “Τύπο της Κυριακής”, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δίνει μια πρόγευση των προτάσεων αυτών. Κυρίως όμως παρουσιάζει το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να γίνουν οι όποιες κινήσεις, βάζοντας ουσιαστικά το νέο Σύνταγμα απέναντι στα Μνημόνια που υπογράφει η χώρα με τους δανειστές της.

“Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του και αξιόπιστης αποτελεσματικότητάς του. Πρέπει να αλλάξει δομικά, οργανικά, λειτουργικά.

Δεν πρέπει να πάρουν τη θέση του Συντάγματος τα Μνημόνια επιτήρησης. Δεν χρειάζεται Σύνταγμα κατάστασης ανάγκης, αλλά ένα Σύνταγμα ανασυγκρότησης”, σημειώνει με νόημα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα