“Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα”…

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο αντιπροσωπευτικά έργα του 20ου αιώνα του «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Ευγένιου Ο’Νηλ ανεβαίνει σε λίγες μέρες στην κεντρική σκηνή του Εθνικού θεάτρου (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια). Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και με τη συμμετοχή σημαντικών ονομάτων της υποκριτικής, θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου.

Αμέσως μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ, ο στρατηγός Έζρα Μάννον (Ακύλλας

Καραζήσης) επιστρέφει στο σπίτι του, στη Νέα Αγγλία. Όμως στην οικία των Μάννον, με το σκοτεινό παρελθόν και τη νοσηρή σχέση με τη ζωή, υπάρχουν πολλές ανοιχτές πληγές. Η παθολογική αγάπη της γυναίκας του, Κριστίν Μάννον, (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη), για τον γιο της Όριν (Χρήστος Λούλης), η προβληματική της συμβίωση με την κόρη της Λαβίνια (Μαρία Πρωτόπαππα), και η παρεμβολή ενός τρίτου, μοιραίου προσώπου στη ζωή τους, διευρύνουν τον κύκλο μίσους, εκδίκησης και καταστροφικού έρωτα.

Τους υπόλοιπους ρόλους ενσαρκώνουν οι: Γιώργος Γάλλος, Αργύρης Πανταζάρας, Γιούλικα Σκαφιδά, Χρήστος Στεργιόγλου, Χάρης Τσιτσάκης, Θέμις Μπαζάκα, Μάγια Λυμπεροπούλου και Γιώργος Κοτανίδης.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 26 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη), 21 ευρώ (Α΄ ζώνη), 18 ευρώ (Β΄ ζώνη), 15 ευρώ (Γ΄ ζώνη), 12 ευρώ (φοιτητικό) και 5 ευρώ (για ανέργους). Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου , στο τηλέφωνο 210-7234567 και μέσω της ιστοσελίδας www.n-t.gr .

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 28 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα