Το ΚΚΕ στους δρόμους για… να ρίξει την κυβέρνηση

Μπορεί το ΚΚΕ να ρίξει την κυβέρνηση; Η απάντηση στο ερώτημα είναι προφανώς αρνητική, μόνο που σε ένα σύνθετο πολιτικό παζλ σαν το σημερινό, οι ερωτήσεις δεν είναι μονοσήμαντες και οι απαντήσεις δεν είναι μονοθεματικές.

Όπως αναφέρουν τα “Νέα” σε σχετικό ρεπορτάζ τους, ο Περισσός προετοιμάζει… επανασταστική γυμναστική για το φετινό καλοκαίρι, με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις

για όλα τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας, ώστε να δυσκολέψει την κυβέρνηση, και να αναδείξει τη δική του δυναμική.

Η συγκεκριμένη στρατηγική από την πλευρά της ηγεσίας Κουτσούμπα έρχεται με φόντο την επιδίωξη του ΚΚΕ να σταθεί με πολιτική αυτοπεποίθηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, που συζητούν κοινές περπατησιές για το μέλλον, και να δείξει ότι διατηρεί έναν ισχυρό κομματικό-συνδικαλιστικό οργανισμό.

Με το ΚΚΕ να κάνει ασκήσεις… επανασταστικής γυμναστικής, είναι βέβαιο ότι το υπόλοιπο διάστημα του φετινού καλοκαιριού δεν θα είναι εύκολο για την κυβέρνηση. Και πιθανότατα θα διαμορφώσει τις συνθήκες για όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης και προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, το φθινόπωρο του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα